שתף קטע נבחר

טושיבה מניפה דגל לבן: זונחת את ה-HD DVD

זה היה צפוי: ענקית האלקטרוניקה הודיעה כי היא מוותרת על פורמט הדור הבא של ה-DVD שהתחרה ב-Blu Ray של סוני, לאחר שכל האולפנים הגדולים בחרו במתחרה

טושיבה הכריזה כי היא זונחת את פורמט ה-DVD באבחנה גבוהה HD DV. בכך מוכתרת סוני, מפתחת ה-Blu-Ray, כמנצחת הגדולה בקרב הפורמטים שהתנהל בין השתיים על הדור הבא של ה-DVD.

 

ג'ודי סאלי, סגנית נשיא לשיווק במחלקת מוצרי הצריכה האמריקנית של טושיבה, אמרה עוד החודש: "בהתבסס על המובילות הטכנולוגית שלו, אנחנו מאמינים כי HD DVD הוא הפורמט הטוב ביותר עבור הצרכנים המשתמשים בנגנים שלנו", היא אמרה.

 

אך מצבה של טושיבה הורע לאחר שוורנר, Netflix, בלוקבסטר וארבעת אולפני הקולנוע גדולים נוספים הכריזו כי יתמכו בפורמט המתחרה. מיד לאחר ההכרזה של וורנר, מחברות התוכן המובילות בעולם, בוטלה מצגת שתיכנן ארגון ה-HD-DVD לערוך בתערוכת האלקטרוניקה CES. בשבוע שלאחר מכן, סקר של חברת NDB מצא כי 93% מנגני ה-HD שנמכרו באותו שבוע היו מסוג Blu-Ray. כמו כן, כותרים שיצאו בפורמט Blu-Ray נמכרו יותר - 81% ממכירות כלל הסרטים בהבחנה גבוהה היו ב-Blu-Ray.

  

טושיבה הגיבה בהורדת מחירים של הנגנים התומכים ב-HD-DVD בחצי, החל מה-15 בינואר, ללא תוצאות משמעותיות.

  

טושיבה ייעדה את נגני ה-HD-DVD שלה הן למשתמשים רגילים והן לחובבי הקולנוע הביתי, ושיווקה אותם תוך הבטחה לשיפור מהותי באיכות התמונה. הניסיון האחרון של החברה להציל את המותג היה במסגרת הסופרבול, אז שידרה פרסומת ל-HD-DVD בעלות יקרה במיוחד. לפי דיווחים, 30 השניות האלו עלו לה 2.7 מיליון דולר.

 

היום (ג') הודיעה החברה כי תחדל לפתח, לייצר או לשווק נגנים ומקליטים של HD DVD. על פי הצהרת החברה, ההחלטה תקבלה בעקבות בחינה מחודשת של האסטרטגיה שלה. "החלטנו כי מוטב לחסל את הפורמט", אמר נשיא טושיבה, אטסוטושי נישידה".

 

HD DVD מול Blu Ray

פורמט ה-HD-DVD וה-Blu-Ray נועדו לרשת את פורמט ה-DVD המוגבל, שאינו תומך באחסון וידאו באבחנה גבוהה. בעוד פורמט DVD תומך באחסון 4.7 גיגה בייט בשכבה בודדת, הפורמטים החדשים, ה-HD-DVD וה-Blu-Ray, מסוגלים לאחסן 17 ו-25 גיגה בייט בכל שכבה, בהתאמה, ובסך הכל מדובר ב-50-60 גיגה בייט.

 

HD-DVD הוא שדרוג לטכנולוגיית ה-DVD הקיימת, על בסיס ראש לייזר כפול הכולל גם את אורך הגל המקורי עבור DVD (אורך גל 650 ננו מטר) וכן ראש לייזר כחול (405 ננו מטר). Blu-ray, לעומתו, כולל קרן לייזר כחולה, שאורך הגל שלה קטן יותר ממה שנהוג עבור דיסקי אודיו (780 ננומטר) או DVD (כאמור - 650 ננומטר), מה שמאפשר בעצם דחיסה גבוהה יותר של נתונים על גבי שטח הפנים של דיסק כלשהו.

 

הודות לשינויים אלה, קריאת וכתיבת המידע על גבי הדיסק מתבצעת בצפיפות מידע גבוהה יותר וכך ניתן לאחסן יותר נתונים. נוסף על כך, דיסק HD-DVD מציע תאימות מקיפה ל-DVD, כמו גם במגוון פורמטים נוספים, בעוד תמיכה אחורנית ב-Blu-Ray, תלויה בלעדית בשיקולי כל יצרנית של נגן.

 

מלבד סוני, כל חמשת אולפני הקולנוע הגדולים של הוליווד תומכים ב-Blu-Ray. אך ההפסד של HD DVD עדיין אינו מעיד על הצלחת ה-Blu Ray. השימוש בנגני DVD באבחנה גבוהה הוא עדיין שולי ורוב הצרכנים עדיין אינם קונים כותרי Blu Ray. סוני תצטרך לעמול קשות כדי לשכנע את הצרכנים לשדרג מנגני ה-DVD הקיימים ולהעדיף את הפורמט שלה על פני וידאו באיכות טובה הזמין להורדה מהאינטרנט. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים