שתף קטע נבחר

סקירה: Picnik, שירות מצוין לטיפול בתמונות אונליין

Picnik, שירות מקוון שהושק בנובמבר האחרון, שמאפשר לכם להעביר את כל הטיפול בתמונות הדיגיטליות אל הדפדפן שלכם. מעלים תמונה, משנים, ומשנעים - לפליקר, לפייסבוק, לדודה באמריקה, לתיקייה המתאימה בדיסק הקשיח; ניסינו והשתכנענו: מדובר בלהיט

יש הרבה תוכנות שיכולות לעזור לכם לטפל בתמונות הדיגיטליות שלכם - לערוך, לתקן, לעצב, להפיץ, ליצור Slideshow ולהציג אותו ברשת. Picnik פשוט מאפשר לכם לעשות את כל זה דרך הדפדפן.

 

תוכלו להעלות ל-Picnik תמונות ישירות מהמחשב שלכם, או לייבא אותן מחשבון הפייסבוק או מהאלבום המקוון שלכם בפליקר או שירות דומה (Picasa Album, Webshot, Photobucket). הוא תומך גם בייבוא תמונות ממצלמת רשת, ומכל אתר אינטרנט .

 

בתמונות שתעלו תוכלו לבצע את התיקונים והשיפורים שהייתם עושים לו הייתם משתמשים לשם כך בתוכנה רגילה (כמו Photoshop Album או Picasa). בסיום, תוכלו לשמור חזרה למחשב, להדפיס, לשלוח בדואר אלקטרוני, או להעלות את התמונה המתוקנת לשירות המתאים (פליקר, פייסבוק וכו').

 

הכל מתבצע במקוון, מחוץ למחשב שלכם, כך שאתם יכולים לגשת לשירות ולערוך תמונות מכל מחשב, בכל מקום, ובלבד שיש לכם חיבור אינטרנט. יש לשירות גירסת פרימיום, שהשימוש בה עולה 25 דולר לשנה. אנחנו ניסינו את הגירסה החינמית, וגם היא פשוט מצויינת.

 


ייבוא תמונות ל-Picnik. השירות יודע לייבא תמונות משירותי אחסון או מכל אתר אחר.

 

 

כל הכלים הבסיסיים

Picnik הוא לא השירות היחיד מסוגו. ישנם אתרים נוספים שמציעים שירותים כאלה מזה זמן, ולאחרונה גם Google, מיקרוסופט ו-Yahoo! מציעות שירותים מקוונים לטיפול בתמונות.

 

Yahoo! הגדיל לעשות כששדרג את Flickr בדצמבר האחרון, עם אוסף מרשים של כלי עריכה ותיקון. אבל את הדבר האמיתי תקבלו מ-Picnik, שהיא זו שסיפקה את הטכנולוגיה עבור Flickr.

 

אנחנו מדברים, קודם כל על פעולות עריכה פשוטות, כמו סיבוב (Rotatae), היפוך אנכי/אופקי (Flip), חיתוך (Crop), שינוי גודל (Resize) וכדומה. אפילו בכלים הבסיסיים האלה, Picnik עולה על כל שירות מתחרה, וזה בזכות הממשק המצויין שלו. הוא אינטואיטיבי לשימוש, קל להשתלט עליו, הכל עובד חלק ומהר ובלי באגים, ובתוך דקות תוכלו לעשות את מה שאתם רוצים ולהמשיך את היום שלכם.

 


סיבוב תמונה. כל כלי העריכה הבסיסיים כאן, פשוטים לשימוש וידידותיים.

 

כלים מתקדמים בממשק מצויין

מלבד כלי העריכה, תקבלו סט פחות או יותר מלא של כלי תיקון תמונות: שינוי בהירות וניגודיות, תיקון צבעים (ידני או אוטומטי), שיפור חדות (Sharpness), הסרת עין אדומה, תיקון אור וצל (Highlights/Shadows). יש גם כפתור גדול שאם תלחצו עליו יתבצע תיקון תמונה אוטומטי, ובצורה די מוצלחת.

 

ישנם גם כ-25 פילטרים ואפקטים, אפשרות להוספת טקסט, צורות, מסגרות מגוונות, וגם היסטוגרמות וכלי Color picker ועוד כמה כלים מתקדמים שזמינים רק בגירסת הפרימיום. הכל בא עם Preview ועם Undo, כדי שתראו מה אתם עושים ותוכלו להתחרט.

 

יש הרבה תוכנות שמציעות תכונות כאלו, אבל כאן לא מדובר בתוכנה אלא בשירות מקוון - לכן אם יש לכם חיבור אינטרנט טוב אז לא ממש משנה באיזה מחשב אתם משתמשים, ובלבד שהוא מריץ דפדפן. הממשק מאד אלגנטי, הכל פשוט וזמין ויעיל. מלבד הפרסומת הגדולה שתקועה בתחתית המסך ומשדלת אתכם לעבור לשירות הפרימיום, Picnik מרגיש כמו תוכנה טובה שרצה על מחשב חזק.

 


כלי תיקון הצבעים של Picnik.

 

בדיוק מה שאתם צריכים

ניכר שהושקעה הרבה מחשבה בשירות הזה, ו-Picnik מצליח להפתיע בכל פעם מחדש ולקלוע בול. לפני שתרשמו, תוכלו להתנסות בכלים ללא הרשמה, עם תמונות דוגמא שהאתר מספק. אחרי שתרשמו, כשתרצו לבצע שינויים שונים בתמונות ולא תדעו למה וכיצד, תגלו שהשירות מציע הרבה הגדרות מוכנות שיעזרו לכם.

  


ההרשמה ל-Picnik. אורכת שתי שניות בדיוק.

 

לדוגמא, כשתחתכו תמונה (Crop) או תשנו את גודלה, תגלו שהשירות מאפשר לכם להתאים אותה אוטומטית לשימוש כטפט לשולחן העבודה שלכם, או כתמונת פרופיל או Thumbnails בבלוגר, Google Talk, MySpace, פליקר ושירותים אחרים.

 

אם תבצעו סיבוב חופשי של תמונה (לא בכפולות של 90 מעלות), השירות יבצע בעצמו חיתוך של התמונה המסובבת (כדי שתתקבל מרובעת ולא מעויינת, וממילא גם בפרופורציות הנכונות). במשלוח בדואר אלקטרוני, תוכלו לבחור באחד מארבעה גדלים, והתוכנה תשנה את הגודל ותתאים את דחיסת ה-JPEG לפי הצורך. בשמירה לדיסק תוכלו לשלוט בכל הפרמטרים האלה בצורה מדוייקת בעצמכם, ולשמור לפורמטים נוספים.

 

אחת האפשרויות הכי אטרקטיביות היא לייבא תמונות מחשבון הפליקר שלכם ולהפוך אותן ל-Slideshow מותאם אישית, שתוכלו לשלב בקלות באתר או בבלוג שלכם.

 

גירסת הפרימיום מוסיפה אפשרות לטיפול במספר תמונות, עוד כלי עריכה, היסטוריית Undo בלתי מוגבלת ופטור מהמודעה בתחתית החלון. בכל אופן, מה שיש במסלול החינמי יספיק כמעט לכל מה שתרצו.

 


Picnik מתממשק לפליקר, והופך את אוסף התמונות שלכם ל-Slideshow מותאם אישית.

 

בשביל מה ובשביל מי זה טוב

Picnik הוא לא פוטושופ, והגירסה החינמית שלו מציעה פחות כלים מתוכנות גרפיות קונבנציונליות - אם כי יש לשירות גם כמה כלים ייחודיים. היתרון הבולט הראשון של Picnik על-פני תוכנה, הוא שהוא יעבוד היטב על כל מחשב. כשתשחקו עם תמונות, תגדילו ותקטינו, תסובבו ותפעילו פילטרים שונים, תרגישו כאילו אתם משתמשים במחשב-על - הכל עובד מהר וחלק. הסיבה לכך היא שאתם רואים רק גירסת תצוגה, והעבודה האמיתית מתבצעת על מחשב מרוחק.

 

ל-Picnik יש יתרון גם על תוכנה חינמית וקלה כמו PhotoFiltre, משום שהוא אדיש לגודל התמונה (ערכנו תמונות בגודל 10 מגה-פיקסל באותה קלות כמו תמונות 2 מגה-פיקסל). הממשק האלגנטי והתפירה הטובה לשימושים שונים ולשירותי רשת שונים, הופכים את Picnik לכלי מהנה לשימוש שגם חוסך זמן.

 

Picnik (כמובן, בשילוב עם אחד משירותי אחסון התמונות בו הוא תומך) מציע פתרון יעיל לכל מקרה שבו אתם לא רוצים או לא יכולים, לאחסן ולטפל בתמונות על המחשב שלכם (קפה אינטרנט, מחשב חלש,דיסק עמוס וכו'). אתם יכולים להשתמש בו מקפה אינטרנט, מכל מקום ששיש בו "נקודה חמה", גם ממחשב אולטרא-קומפקטי ופחות מזה (Eee PC, UMPC, Nettop וכו').

 

אפילו אם לא נראה לכם שהוא יהיה שימושי בשבילכם, שווה לכם לנסות את השירות הזה. לא תצטערו.

 

הציון:


 

בעד: כל כלי העריכה והתיקון החשובים וגם אפקטים, פילטרים ועוד; אינטגרציה מצויינת עם שירותי אחסון תמונות; ביצועים מושלמים; ממשק מצויין.

נגד: המודעה בתחתית החלון של גירסת החינם קצת גדולה.

השורה התחתונה: חובה לכל מי שיש לו מצלמה דיגיטלית.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים