שתף קטע נבחר

בלי טיפת פרג: אוזני המן עם מליות מיוחדות

כבודו במקומו מונח, אבל אם כבר אכלתם אוזני המן עם פרג עוד לפני שהחג התחיל, למה שלא תנסו אוזני המן עם מליות אחרות? תמר גור-אריה עם מליות של שקדים, צימוקים, פטל וחלבה

אוזני המן עם קרם שקדים ופטל ועם קרם שוקולד

מתכון של גולי פנחסוב, "ספייסס כלים וטעמים"

 

המרכיבים:

לבצק:

100 גרם אבקת סוכר

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

2 חלמונים

1 כפית תמצית וניל איכותית

1/4 כפית גרידת לימון

300 גרם קמח רגיל + 1/4 כפית אבקת אפייה

50 גרם שקדים מולבנים טחונים

 

אופן ההכנה:
  1. מערבבים את החמאה ואבקת הסוכר בעזרת מג'ימיקס עם להב, בפולסים קצרים עד למרקם פירורי.
  2. מוסיפים את החלמונים והווניל ומערבבים קלות.
  3. מוסיפים את שאר החומרים היבשים ומערבבים שוב עד להתגבשות קלה.
  4. מוציאים את הבצק ועוטפים בניילון נצמד כשהבצק בעובי ס"מ 1 בלבד (כך הבצק יתקרר היטב).
  5. מצננים כחצי שעה לפחות.
  6. מעבדים קלות את הבצק ומרדדים לעלה בעובי 3 מ"מ לערך, תוך כדי מניעת הידבקות למשטח ע"י סיבובו מידי פעם.
  7. קורצים עיגולים בקוטר הרצוי וממלאים במלית הרצויה (ראו בהמשך).
  8. יוצרים אוזני המן ואופים בחום של 180 מעלות כ- 12 דקות.


קיפול אוזני המן (צילום: אסף רונן)

 

קרם שקדים ופטל

המרכיבים

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

100 גרם סוכר

2 ביצים מספר 3

100 גרם שקדים מולבנים טחונים

2 כפות קמח

2 כפות רום (לא תמצית) או 1 כפית תמצית וניל

מעט פטל אדום (ניתן להשתמש בפירות קפואים)

 

אופן ההכנה:

  1. מקציפים בעזרת וו גיטרה ומיקסר את החמאה עם הסוכר.
  2. מוסיפים ביצים בהדרגה.
  3. מוסיפים את המרכיבים היבשים ואת הרום. מצננים ומזלפים מעט על כל אוזן המן ומוסיפים פטל.

 

מלית שוקולד

המרכיבים:

150 שוקולד מריר מגורר

50 גרם שוקולד חלב מגורר

30 גרם סוכר

קורט קינמון

50 חמאה

 

אופן ההכנה:
  1. מערבבים את השוקולדים הגרוסים עם הסוכר, קינמון והחמאה עד לתערובת פירורית.

 

אוזני המן עם חלבה ופצפוצי שוקולד

מתכון של הקונדיטור יניב ברהום, אספרסו בר

 

המרכיבים לבצק (ל- 25 יחידות):

6 כוסות קמח

2 כוסות אבקת סוכר

6 חלמונים

300 גרם חמאה

300 גרם מרגרינה

גרידה מלימון אחד

1 כפית תמצית וניל

 

אופן ההכנה:

  1. במיקסר מערבבים חמאה, מרגרינה ואבקת סוכר עד קבלת מרקם אוורירי.
  2. מוסיפים את החלמונים בהדרגה.
  3. מוסיפים את הקמח, גרירת הלימון ותמצית הוניל עד קבלת בצק.
  4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים ל-3 שעות לפחות.
  5. מוציאים מהמקרר, מפוררים את הבצק, לשים ומרדדים לעובי של כ-3 מ"מ.
  6. עם כוס קורצים עיגולים, מניחים במרכז כל עיגול את המלית הרצויה (ראו בהמשך) ומקפלים לאוזני המן.
  7. מקררים שעה ואופים בחום של 180 מעלות למשך 12-15 דקות.

 

חלבה ופצפוצי שוקולד

המרכיבים:

150 גרם שמנת מתוקה

300 גרם ממרח חלבה

50 גרם שוקולד צ'יפס

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמנת. לפני הרתיחה מוסיפים את הממרח ומצננים במשך 7 שעות. מוסיפים את השוקולד תוך ערבוב.

 

מלית אגוזים ותמרים

המרכיבים:

250 גרם אגוזי מלך קצוצים

100 גרם אבקת סוכר

3 חלמונים

15 גרם חמאה

50 גרם דבש

100 גרם מלית תמרים

גרירה מחצי לימון

קורט קינמון

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים דבש, חמאה ומלית תמרים על להבה נמוכה עד למרקם אחיד. מוסיפים את האגוזים, אבקת הסוכר והחלמונים ומערבבים עד קבלת מרקם אחיד. מצננים בטמפרטורת החדר כשעתיים.

  

אוזני המן מחיטה מלאה במילוי פירות יבשים

מתכון של קונדטורית בן-עמי

 

המרכיבים:

2 וחצי כוסות קמח מלא

1/2 כוס סוכר חום

2 חלמונים

1/4 כוס ברנדי/יין/מים

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

200 גרם חמאה

למילוי:

1 כוס צימוקים

1/2 כוס שזיפים יבשים

1/4 כוס סוכר חום

1 תפוח מקולף ומגורד

1 כף מיץ לימון

 

אופן ההכנה:

  1. המילוי: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון.
  2. הבצק: מערבבים חמאה וסוכר במיקסר, ומוסיפים חלמונים, מלח, וניל ונוזלים.
  3. מוסיפים את הקמח ומערבבים מעט.
  4. מקררים במקרר ללילה.
  5. מרדדים את הבצק לעלה וקורצים עיגולים בגודל הרצוי.
  6.  ממלאים ויוצרים אוזני המן.
  7.  אופים בחום של 175 מעלות כ- 12 דקות,  עד שהבצק אפוי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מי צריך פרג כשיש צימוקים?
צילום: אסף אמברם
מומלצים