שתף קטע נבחר

גז זאבי הציע לבנקים לרכוש בחזרה מניותיו בבזק

ל"כלכליסט" נודע כי ההצעה לרכוש 17.6% ממניות החברה הוגשה לפני כמה שבועות, אך עדיין לא זכתה לתגובת הבנקים. כונס הנכסים של זאבי מתנגד להעניק לו עדיפות בקנייה

גד זאבי הגיש לבנקים הצעה לרכוש מהם 17.6% מאחזקותיהם בבזק - כך נודע ל"כלכליסט". ההצעה הוגשה לפני כמה שבועות, אך עד עתה זאבי לא קיבל כל תגובה מהבנקים או מכונס הנכסים שלו, עו"ד אלקס הרטמן.

 

במקביל דן זאבי עם הבנקים באפשרות שמניות בזק, שעוקלו ממנו לאחר שלא עמד בחובו לבנקים, יימכרו בחלקים ולא כמקשה אחת. בהסדר מסוג זה מציע זאבי לרכוש חזרה חלק מהמניות ולא את כולן. נראה כי זאבי נושא ונותן עם כל בנק בנפרד.

 

קבוצת זאבי סירבה להתייחס לידיעה. בנק לאומי טוען שלא ידוע לו על הצעה שזאבי הגיש בעניין בזק.

 

 מניות בזק, שעוקלו מזאבי בסוף 2002 לאחר שלא הצליח לעמוד בהחזר הראשון של ההלוואה בסוף 2001, מוחזקות על ידי אלקס הרטמן. במהלך השנים ניסה הרטמן למכור מניות אלה, אך נתקל בקושי רב בשל היקפה הגדול של העסקה - המוערך ב-3.2 מיליארד שקל.

 

לפי הסדר המימון בין הבנקים לזאבי, הבנקים אינם יכולים למכור את חבילת המניות בחלקים, אלא אם קיבלו את אישורו של זאבי למהלך כזה. עיקר הדיאלוג בין הבנקים ובין זאבי הוא בנושא זה, וזאבי דורש כתנאי להסכמתו לקבל מהכונס עדיפות ברכישת המניות בחזרה - כולן או חלקן. עמדתו של הכונס, ששכר את שירותיו של מאיר יעקובסון, המנכ"ל לשעבר של נכסים מ.י, היא שאין לתת לזאבי עדיפות ויש לסכם איתו שהמניות יימכרו בחלקים.

 

בקבוצת זאבי טוענים שהם יכולים לממן את רכישת כל המניות. שווי המניות של זאבי גבוה כיום משווי החוב שלו לבנקים, כך שאם יצליח לקבל את המניות מהבנקים כנגד סגירת החוב, יוכל להחזיר לעצמו חלק מההון העצמי שאיבד כאשר עוקלו מניותיו.

 

אם המניות יימכרו בחלקים, יוכל זאבי להשתתף כמתמודד שווה במכרז המכירה. הרטמן עתיד להיעזר בשירותי בנק השקעות גדול, כדוגמת מריל לינץ' או יו.בי.אס, כדי להפיץ את מניות בזק בקרב משקיעים מוסדיים בחו"ל. בימים אלו מנהלת בזק, ללא קשר למשא ומתן, מהלך של רואד שואו בחו"ל, העוזר לכונס במשימת הפריצה לשוק הבינלאומי.

 

זאבי רכש ב-1999 את מניות בזק כנגד הלוואה של 643 מיליון דולר. לאחר עיקול ערבויות בנקאיות הגיע חובו ל-613 מיליון דולר בעת העברת המניות לכונס. חוב זה מתחלק בין בנק הפועלים (31%), בנק לאומי (24%), הבנק הבינלאומי (16%), בנק דיסקונט (11%), בנק מזרחי טפחות (10%), בנק מרכנתיל דיסקונט (4%) ובנק אגוד (4%).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יריב כץ
זאבי. דורש עדיפות ברכישת המניות
צילום: יריב כץ
מומלצים