שתף קטע נבחר

 

בג"ץ: חשש לניגוד עניינים בהחלטת שטרית

אבי אסרף מהליכוד הודח מראשות עיריית אופקים באוגוסט 2007 בשל מסקנות ועדת חקירה, ויחד עם שני סגניו עתר לבג"ץ. בית המשפט קבע שיש "אפשרות ממשית" לניגוד עניינים, לאור התבטאויותיו של שר הפנים מקדימה

בג"ץ קבע היום (ה') שקיים חשש לניגוד עניינים בהחלטתו של שר הפנים, מאיר שטרית, להדיח מתפקידו את ראש עיריית אופקים, אבי אסרף. עם זאת החליט בג"ץ להשעות את ביטול ההחלטה ב-60 יום, על מנת לאפשר לגורם אחר לקבל החלטה בנושא.

 

אבי אסרף הודח באוגוסט 2007, לאחר ששר הפנים קיבל את מסקנותיה של ועדת חקירה - שהוקמה בעקבות הגרעון בקופת העירייה ואי עמידתה בתוכנית ההבראה שקבע לה שר הפנים דאז, רוני בר-און. השר הקודם גם החליט על הקמת ועדת החקירה. לאחר הדחתו של אסרף, מונתה ועדה קרואה לעיר ובראשה אריה אזולאי, ראש עיריית אשדוד בעבר.

 

אסרף, החבר בליכוד, טען מצידו כי הודח מכיוון שאינו שייך למפלגת קדימה, ויחד עם שני סגניו עתר לבג"ץ. טענתם המרכזית היא כי בעת שקיבל את ההחלטה, שר הפנים נמצא במצב של ניגוד עניינים נוכח מחויבותו לראש סניף קדימה באופקים, רוני בן-חמו.

 

היום, כאמור, קבעו שלושת השופטים - עוזי פוגלמן, אדמונד לוי ומרים נאור - כי לא היה פגם בוועדת החקירה שהוקמה לבדיקת התנהלות העירייה ובהמלצותיה להדיח את ראש העיר, וכי החשש לניגוד העניינים נבע מדברים שאמר השר בעת סיור מפלגתי באופקים בחודש מאי 2007, רק שלושה חודשים לפני ההדחה.

 

שטרית אמר: "בן-חמו יהיה ראש עיר טוב" - ואז החליט

בעת אותו סיור אמר שטרית, שכיהן באותה תקופה כשר הבינוי והשיכון, ש"העיר סבלה שנים מחוסר מנהיגות נכונה"; כי בן-חמו "יהיה ראש עיר טוב" וכי על שרי קדימה לעזור לו. את דבריו סיים השר שטרית בפניה לבן-חמו לפיה "אני מאחל לנו, לקדימה ולך, שתושבי אופקים ישארו ביחד ויבחרו באיש הראוי לראשות העיר"', ציינו השופטים בהחלטתם.

 

'"מדובר בהבעת עמדה בנושא קונקרטי", כתבו השופטים, "הנוגע לאיכות הנהגת העיר אופקים, יכולתה למלא את תפקידיה, העברתה מתפקידה ומינויה של הנהגה אחרת תחתיה - אשר הוצגה על רקע שיוכו המפלגתי של שר הפנים. והנה, לאחר פרק זמן קצר של שלושה חודשים,

 נדרש השר לקבל החלטה בעניין המשך כהונתה של אותה הנהגה שאת תפקודה ביקר באופן כה חריף, ואשר הביע את דעתו כי יש להחליפה.

 

"נזכור, כי להחלטה זו השלכות הפועלות לטובת מועמד מפלגת קדימה בעיר אופקים, ולטובת האינטרסים של המפלגה. כל אלה מובילים למסקנה כי עוצמת החשש לניגוד עניינים היא בדרגה של "אפשרות ממשית"', קבעו השופטים. בהחלטה הם בחרו להשהות את הצו ל-60 יום כדי לאפשר לגורם מוסמך אחר, שאינו נמצא בניגוד עניינים, לקבל החלטה בנושא על סמך מסקנות ועדת החקירה.

 

ממשרד הפנים נמסר כי פסק הדין טרם הגיע לידם, לכשיתקבל ילמדו אותו ויגיבו בהתאם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
שטרית. ניגוד עניינים?
צילום: גיל יוחנן
צילום: רוני סופר
אסרף. "בגלל שאיני מקדימה"
צילום: רוני סופר
מומלצים