שתף קטע נבחר

איראן: התקנו 492 צנטריפוגות חדישות בנתנז

סוכנות הידיעות האיראנית אירנ"א דיווחה כי בכיר בטהרן אמר שהצנטריפוגות המתקדמות מסוג P-1 נוספו על 3,000 שפעלו שם עד כה. בד בבד דחה סגן יו"ר הארגון לאנרגיה אטומית באיראן את הטענות שלפיהן איראן נתקלת בבעיות טכניות בתוכניתה הגרעינית

מקור בכיר באיראן אמר כי במתקן הגרעיני להעשרת אורניום בנתנז החלו לפעול 492 צנטריפוגות מתקדמות מסוג 1-P, נוסף על 3,000 שפעלו שם עד כה - כך דיווחה אחר הצהריים (יום ו') סוכנות הידיעות האיראנית אירנ"א.

 

באמצע השבוע הכריז נשיא איראן, מחמוד אחמדי-נג'אד, כי החל שלב התקנתן של 6,000 צנטריפוגות מתקדמות, היעילות פי חמישה מן הדור הישן, לטענתו. המשמעות היא שחרף הלחץ הבינלאומי, איראן ממשיכה להתקדם בתוכנית הגרעין שלה, ולא שועה להחלטות מועצת הביטחון הקוראות לה להשעות את העשרת האורניום.

 

 

מוקדם יותר היום דחה סגן יו"ר הארגון לאנרגיה אטומית באיראן, מוחמד סעידי, את הטענות שלפיהן איראן נתקלת בבעיות טכניות בתוכניתה הגרעינית. "אין לנו שום בעיה טכנית להוסיף צנטריפוגות", אמר סעידי. "אנחנו נחושים להגביר את הכמות והאיכות של הצנטריפוגות".

 

עם זאת חידד סעידי כי "החלטה כזאת תלויה ברצונה המדיני של איראן". הוא צוטט בסוכנות הידיעות אירנ"א, באומרו כי אין סוף לתוכנית הגרעין של איראן, משום שהטכנולוגיה הגרעינית מתפתחת בעולם בכל יום.

 

מדינות המערב חוששות שאיראן מפתחת בחשאי תוכנית גרעין צבאית, שבה היא מעשירה אורניום ברמה גבוהה (90 אחוז), המסוגל לשמש חומר בקיע לפצצת אטום. בטהרן דוחים את הטענות האלה, ואומרים כי תוכנית הגרעין של איראן נועדה לצורכי שלום בלבד, כגון הפקת חשמל ומחקר מדעי. עד כה דיווחה איראן לסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית כי ברשותה אורניום מועשר ברמה נמוכה (5-4 אחוזים) הדרוש להפעלת כורים גרעיניים.

 

אתמול ציטטה סוכנות הידיעות האיראנית "פארס" את אחמדי-נג'אד באומרו כי "האויבים שלנו צריכים לדעת שאיומים, סנקציות, לחץ פוליטי ולחץ כלכלי לא יכולים לכפות עלינו לסגת". הוא שב והגדיר את החלטות מועצת הביטחון - "פיסות נייר".

 

איראן עדיין רחוקה מהיעד שהכריזה עליו - התקנת כ-50 אלף צנטריפוגות. עם זאת, ההערכה היא כי כל עוד הסנקציות שמטילה עליה הקהילה הבינלאומית יהיו רכות יחסית, היא תמשיך להתקדם ולהרחיב את הניסויים במתקן הגרעיני בנתנז.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
המתקן הגרעיני בנתנז, ארכיון
צילום: איי אף פי
מומלצים