שתף קטע נבחר

לוב בדיון באו"ם: המצב בעזה - כמו במחנה ריכוז

מייד לאחר ההשוואה שערך נציג לוב בין המצב ברצועת עזה למחנות הריכוז הנאציים, עזבו את הדיון רוב הנציגים שנכחו בו והבהירו "אמריות מסוג זה אינן מקדמות את השלום". שגריר סוריה, שאינו חבר במועצה, תמך בעמיתו הלובי ואמר: "מדובר בהשוואה מדוייקת"

נציגי ארצות הברית, בריטניה וצרפת נטשו הלילה (ה') דיון במועצת הביטחון של האו"ם, לאחר שהנציג הלובי בדיון השווה את המצב ברצועת עזה למצב ששרר במחנות הריכוז של הנאצים בימי מלחמת העולם השנייה. דיפלומטים שהיו במקום סיפרו כי נציגי קוסטה ריקה ובלגיה הצטרפו למחאה ועזבו גם הם את הדיון.

 

הדיון, שהתקיים בדלתיים סגורות, עסק בפרסום הודעה לעיתונות בנושא האירועים האחרונים במזרח התיכון. נציג לוב בישיבה, סגן שגריר לוב באו"ם, איברהים דבאשי, נשא נאום ארוך על מצבם של הפלסטינים, שבסופו אמר כי המצב ברצועת עזה, שנגרם בעקבות פעולות ישראל, דומה למחנות הריכוז הנאציים.

 

גורמים באו"ם סיפרו כי מייד לאחר שדבאשי ערך את ההשוואה, עזבו את חדר הישיבות שגריר צרפת, ז'אן-מוריס ריפר, סגן שגריר ארצות הברית, אלחנדרו וולף וסגנית השגריר הבריטי, קארן פירס. נציגי בלגיה וקוסטה החליטו גם הם בסופו של דבר לנטוש את הישיבה.

 

לאחר שרוב הנציגים עזבו את החדר, החליט שגריר דרום אפריקה באו"ם, דומיסני קומאלו, לסיים את הישיבה. הנציגה הבריטית קארן פירס, ברכה על ההחלטה לסיים את הדיון והוסיפה: "כמה מהנציגים שנכחו בדיון נחרדו מגישתה של לוב והחליטו לעזוב. הערות מסוג זה אינן מקדמות את תהליך השלום".

 

קומאלו סרב לאשר כי הנציגים נטשו את הישיבה ואמר כי מדובר במעשה שגרתי. לדבריו "השגרירים תמיד יוצאים ונכנסים מהישיבות. היה ברור שלא נצליח להגיע להסכמה לגבי הודעה משותפת, כפי שקרה במקרים רבים בעבר, ולכן לא היה טעם להמשיך את הדיון".

 

שגריר סוריה באו"ם, בשאר ג'עפרי, שאינו חבר במועצת הביטחון, תמך בעמדה שהציג נציג לוב ואמר כי מדובר בהשוואה נכונה. "זו לא הפעם הראשונה בה אנו משווים בין הכיבוש הישראלי בשטחים למצב באירופה בימי מלחמת העולם השנייה", הסביר ג'עפרי, "לצערנו, אלה שהיו קורבנות רצח העם בשואה משחזרים את המעשים נגד העם הפלסטיני".

 

שליח האו"ם לתהליך השלום, רוברט סרי, כינס אתמול מסיבת עיתונאים משותפת עם ראש סוכנות הסיוע לפליטים של האו"ם (אונר"א), בה דרש מישראל להפסיק להעניש את האוכלוסייה האזרחית ברצועת עזה ומאנשי חמאס להפסיק לתקוף את מעברי הגבול.

 

במסיבת העיתונאים קרא סרי לישראל לחדש את אספקת הדלק לעזה ולאפשר מעבר של סחורות ושל סיוע הומניטרי כדי לאפשר את הצרכים של הפלסטינים לחיים יום יומיים. "הענישה הקולקטיבית של אוכלוסיה בעזה שהתבצעה בחודשים האחרונים נכשלה. המטרה המרכזית והמיידית צריכה להיות פתיחה מחדש של המעברים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מועצת הביטחון (ארכיון)
צילום: איי אף פי
הנציג האמריקני. עזב את הדיון
צילום: איי פי
מומלצים