שתף קטע נבחר

הפרקליטות שוקלת להעמיד את אלי ארוך לדין

לפני כשנתיים זכה אלי ארוך בבוררות שחייבה את חברת כלל פיננסים לשלם לו 96 מיליון שקלים. כלל פיננסים ערערה על החלטת הבוררות, והתלוננה במשטרה כי ההחלטה הייתה מבוססת על מסמכים מזוייפים. כעת הפרקליטות שוקלת להעמידו לדין

הפרקליטות מחוז תל-אביב הודיעה לסוחר המעו"ף אלי ארוך ולשותפו לשעבר, דוד שילוח כי נשקלת העמדתם לדין, בכפוף לשימוע. ארוך ושילוח נחשדים בזיוף, שימוש במסמך מזוייף ושיבוש הליכי משפט. ארוך ושילוח נחשדים כי זייפו מסמכים במסגרת הליך הבוררות מול כלל פיננסים. השניים יואשמו, אם יועמדו לדין, בעבירות של זיוף, שימוש במסמכים מזוייפים, שיבוש מהלכי משפט וקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות.

 

זכה בבוררות, הסתבך בחשד לפלילים

פרשת אלי ארוך, שהסעירה את שוק ההון הישראלי, החלה לפני כשנתיים, כאשר ארוך זכה בבוררות שניהל מול חברת כלל פיננסים, מקבוצת אי.די.בי. ארוך טען כי כלל חייבת לו 96 מיליון שקלים בגין פעולות שלא ביצעה עבורו כאשר היה לקוח שלה בסחר בניירות ערך. הבורר, השופט בדימוס יעקב מלץ ז"ל, קבעה כי כלל צריכה לשלם לארוך 96 מיליון שקלים. אלא שכלל לא קיבלה את פסיקת הבורר וערערה עליה לבית המשפט המחוזי בתל-אביב.

 

מאוחר יותר החלה כלל לטעון כי זכייתו של ארוך בהליך הבוררות הייתה מבוססת על זיוף מסמכים שהגיש ארוך. כלל התלוננה במשטרה, שהחליטה להעמיד את ארוך לדין בחשד לקבלת פסק בורר במרמה. מאוחר יותר התאשפז ארוך בבית חולים פסיכיאטרי, ופרקליטיו הודיעו כי הוא לוקה בנפשו ולכן, לטענתם, לא יוכל לעמוד לדין. אם לא די בכל זאת, הרי שבמהלך הפרשה מת הבורר המקורי ומי שהיה אמור להיות גם עד המפתח בחקירה - השופט מלץ. הפרשה הייתה רוויה יצרים ומלאה בהשמצות הדדיות בכלי התקשורת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים