שתף קטע נבחר

אולמרט בנתב"ג: ההכרעה בעזה קרובה

עם נחיתתו בנתב"ג, בתום ביקור בן שלושה ימים בארצות הברית, התייחס אולמרט למצב הביטחוני בדרום וברצועת עזה. כשנשאל על החקירות נגדו, ענה: "אדבר על עתידי הפוליטי בבוא העת". בשבועיים הקרובים יגיעו קונדוליזה רייס וניקולא סרקוזי לישראל

חוזר לקלחת הפוליטית. ראש הממשלה, אהוד אולמרט, נחת הבוקר (יום ו') בנמל התעופה בן גוריון לאחר ביקור בן כ-80 שעות בארצות הברית, שם נועד עם בכירים בממשל האמריקני ועם הנשיא ג'ורג' בוש. עם נחיתתו סיפר אולמרט על פגישותיו במהלך הימים האחרונים ואמר כי "ישראל קרובה להכרעה בעזה".

 

כשנשאל על החקירות המתנהלות נגדו, הסתפק ראש הממשלה באמירה לקונית: "בבוא העת אדבר על עתידי הפוליטי".  

 

ב-14 ביוני, מוצאי שבת הבאה, צפויה לנחות בישראל מזכירת המדינה האמריקנית, קונדוליזה רייס. כמעט שבוע לאחר מכן, ב-22 ביוני, יגיע לישראל נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי, לביקור ראשון לכבוד חגיגות ה-60. מבחינת ישראל מדובר באירוע מדיני חשוב.

 

ביום רביעי הקרוב יכונס, ככל הנראה, הקבינט לביטחון לאומי כדי לדון בסוגיית עזה. אם לא יחולו התפתחויות אחרות, שיחייבו את כינוסו של הקבינט מוקדם יותר, נראה כי הביקורים המדיניים עשויים - ולמרות התבטאויותיו של ראש הממשלה - ליצור עיכוב נוסף בהכרעה בנושא עזה.

 

אמש, לפני שהמריא מוושינגטון לישראל, אמר אולמרט כי "כפי שזה נראה עכשיו, אנחנו קרובים יותר לפעולה צבאית מלכל הסדר אחר".

 

אולמרט ציין שהוא מקבל את ההערכות של שר הביטחון, אהוד ברק, שאמר: "קרובה מאוד לצומת הכרעה בעזה, גם לגבי הגדרת לוחות הזמנים, וגם לגבי התחדדות הבעיה. יש כאן בעיה אמיתית ודיברתי עליה ארוכות בביקורי כאן, גם עם ראשי הסנאט שעמם נפגשתי היום. איננו ששים לפעולה צבאית, אבל לא נרתעים ממנה".

 

"הברית התחזקה"

גורם בכיר בפמליית ראש הממשלה סיכם אתמול את הביקור בארצות-הברית ואמר כי: "הברית האסטרטגית בין ארה"ב לישראל מתחזקת על רקע האיום האיראני".

 

על פי אותו גורם, ארה"ב וישראל יפעלו יחד במקרה של התקפה איראנית. הנשיא בוש הבטיח לאולמרט כי ארה"ב תעמוד לצד ישראל ותספק את הידע והאמצעים הדרושים להגנתה. "השגנו הבנות בנוגע לאמצעי הגנה והתקפה שלהם נדרשת ישראל לאור המציאות במזרח התיכון", אמר הגורם הבכיר.

 

ראשי הממשל האמריקני, כך עולה מהפגישות בארה"ב, יקדמו את ציודה של ישראל במטוסי החמקן מדגם F-35. כמו כן, חלה התקדמות בנושא אפשרות לרכישת מטוס ה-F-22, הנחשב למתקדם מסוגו בעולם. עם זאת, ההסכמה האמריקנית לעסקת ה-F-22 טרם ניתנה. בישראל מייחסים למטוס זה תכונות של "שובר שיוויון", בשל יכולותיו המתקדמות - והמאמץ בנושא יימשך. העסקאות הללו דורשות אישורים נוספים בממשל האמריקני ובבתי הנבחרים.

 

ככלל, שני דגמי מטוסים אלו אמורים לשמור על היתרון האיכותי של ישראל בשמי המזרח התיכון. קבלת הטייסות, במהלך 2012 ואילך, תאפשר לחיל האוויר להאריך את זרועו הארוכה באזור רווי מערכות נ"מ רוסיות מתקדמות ותשפר את יכולות ההרג של הזרוע האווירית. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אולמרט ובוש. ביקור בצל החקירות
צילום: AFP
מומלצים