שתף קטע נבחר

זירת הקניות

חדש בנגב: "מגדל אור" להפקת אנרגיה סולארית

חברה אמריקנית וחברה ישראלית, שבונות תחנות כוח סולאריות בחו"ל, חונכת בנגב מתקן פיתוח וניסוי בשיטת "מגדל אור". על שטח של 70 דונם ניצבות 1,600 מראות שמרכזות את קרני השמש לחימום דוד מים הניצב במרומי מגדל גבוה

בדימונה ייחנך מחר (ה') מרכז פיתוח חדש לאנרגיה סולארית בשיטת "מגדל אור" - 1,600 מראות הפרושות על פני שטח של כ-70 דונם, ומכוונות כולן לדוד שנמצא במרומי מגדל בגובה 60 מטר.

 

המתקן החדש, של חברת "ברייט-סורס אנרג'י" וחברת הבת הישראלית שלה "לוז 2" ישמש את החברות להמשך פיתוח הטכנולוגיה, לניסויים ובדיקות ציוד ותפעול. "לוז 2" היא בין החברות המתמודדות על מכרז הקמת תחנת הכוח הסולארית באשלים, והמתקן החדש והמרהיב בוודאי יפנה אליה תשומת לב רבה.

 

המתקן כולל, כאמור, 1,600 מראות (הליוסטטים) הניצבות על מתקנים המאפשרים שליטה על זווית ההטייה שלהן כלפי השמש. באמצעות מחשב מרכזי נשלטות המראות כך שיכוונו כולן את קרני השמש לעבר דוד חימום שניצב בראש מגדל. חום השמש המשוגר במרוכז לעבר הדוד מחמם את המים שבתוכו עד לטמפרטורה של יותר מ-550 מעלות צלזיוס. הקיטור שנוצר מפעיל טורבינה שמפיקה חשמל. 


המתקן בדימונה (צילום באדיבות "ברייט-סורס אנרג'י")

 

ראו גם:

 

ישנן כמה דרכים להפיק חשמל באמצעות אנרגיית השמש. בשיטה המוכרת לכולם, השיטה התרמו-סולארית שמנוצלת גם בדודי השמש שלנו, מחממת השמש צינורות בהם זורמים מים. החום מחמם את המים ומאנרגיית החום מפיקים חשמל. בשיטה הפוטו-וולטאית מציבים מול השמש פאנלים העשויים מחומרים מיוחדים. אור השמש יוצר תגובה פיזיקלית חשמלית.

 

לטענת החברה, תחנות כוח סולאריות בטכנולוגית "מגדל אור" מפיקות חשמל ביעילות תפעולית גבוהה יותר, ובעלות נמוכה יותר ביחס למתקנים סולאריים אחרים. המתקן, הראשון מסוגו בארץ, ישמש כאמור לניסויים, אולם בחברה מציינים כי הוא כשיר ומסוגל לספק חשמל.


הכנות אחרונות במתקן בדימונה

 

בחברה ציינו כי כדי לשמר את מי המדבר היקרים, מערכת צינון מיוחדת מקררת את הקיטור, והופכת אותו בחזרה למים שמוזרמים לדוד במערכת סגורה.

 

"ברייט-סורס אנרג'י" מפתחת, בונה, מממנת ומפעילה תחנות כוח סולאריות עבור חברות חשמל ולקוחות תעשייתיים ברחבי העולם. החברה נמצאת בבעלות פרטית ופועלת מקליפורניה. החברה הישראלית "לוז 2 בע"מ" היא חברת הבת של "ברייט-סורס הפועלת מישראל. 

 

במרס 2008 חתמה "ברייט-סורס אנרג'י" על סדרה של הסכמי רכישת אנרגיה עם חברת Pacific Gas & Electric, חברת החשמל של צפון קליפורניה, להפקת עד 900 מגוואט במתקנים דומים . שהחברה תקים במדבר מוהאבי בדרום קליפורניה. הפעלת המתקן הראשון מתוכננת ל-2009.

 

לדברי ג'ון וולארד, מנכ"ל החברה, הקמת המתקן היא "צעד חשוב קדימה לכל תעשיית האנרגיה הסולארית ולכל מי שחשוב לו לייצר אנרגיה נקייה בהיקפים גדולים. עם ההשקה של המרכז הזה, אנחנו מוכיחים שהיום יותר מתמיד אפשר לייצר אנרגיה נקייה באופן יותר אמין ויעיל - ובפחות עלויות".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המראות במתקן בדימונה
צילום: חברת ברייט-סורס אנרג'י
מומלצים