שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    טוויל - הרעפים הכי טעימים שיש
    רוני ונציה במתכון לעוגייה צרפתית קלאסית, דקה, פריכה ושברירית, שצורתה מזכירה רעפים - Tuiles בצרפתית

    טוויל - Tuiles

    ה"טוויל" נחשבת לעוגייה יוקרתית ויקרה, שמוצאים בכל פטיסרי בצרפת. מגישים אותה במסיבות תה, ובכל העולם, כליווי לגלידה או לסורבה, וכקישוט למנות אחרונות במסעדות גורמה (למי שאינו רוצה לטרוח בעיצוב העוגיות לצורת רעפים יכול גם להשאירה פשוט כעיגולים שטוחים‭.(‬

     

    המרכיבים (כ‭36-‬ עוגיות):

    1/2‬ כוס ‭100)‬ גרם) אבקת סוכר

    1 כוס ‭140)‬ גרם) קמח

    ‭1/4‬ כפית מלח

    120 גרם חמאה רכה

    1/2 1 כפות דבש

    1/2 1 כפיות תמצית וניל טהור

    2 חלבונים (ביצה מס' ‭(1‬

     

    הכלים: כמה תבניות אפייה שטוחות מרופדות בנייר אפייה או עדיף משטח סיליקון ‭")‬סילפט‭("‬ לאפייה

     

    אופן ההכנה:

    1. מחממים את התנור לחום נמוך ‭150)‬ מעלות).
    2. מנפים ביחד את אבקת הסוכר, הקמח והמלח לקערה בינונית ומערבבים.
    3. בקערת מיקסר מקציפים את החמאה עם הדבש בעזרת הוו השטוח ובמהירות בינונית כ‭1-‬ דקה עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את תמצית הווניל. מוסיפים את תערובת הקמח בפעמיים לסירוגין עם החלבונים, כאשר מתחילים ומסיימים עם תערובת הקמח, ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה. מגבירים את המהירות לבינונית-גבוהה וממשיכים להקציף עוד כ‭1-‬ דקה עד לקבלת תערובת בהירה וחלקה לגמרי.
    4. מצמידים את נייר האפייה לתבנית ב‭4-‬ הפינות עם מעט מהבלילה (למניעת תזוזה‭.(‬ יוצקים 1 כפית מהתערובת מעל לנייר האפייה במרווחים של כ‭7-‬ ס"מ ביניהן. בעזרת מרית מדורגת לקישוט או גב של כף משטחים כל עוגייה לעיגול בקוטר כ‭8-‬ ס"מ ובעובי דק ואחיד ככל האפשר.
    5. אופים בכל פעם תבנית אחת בלבד. אופים כ‭8-‬ דקות עד שהעוגיות בצבע זהוב-בהיר. עובדים בזריזות ומסירים מיד רק עוגייה אחת בעודה חמה בעזרת מרית מתכת לקישוט (שטוחה ודקה‭.(‬ מניחים את העוגייה מעל למערוך ומהדקים כדי לעצב ולעגל אותה לצורת רעף (העוגיות מצטננות מהר מאוד‭.(‬ מסירים מיד ומעבירים לצלחת ההגשה. ממשיכים באותה צורה עם שאר העוגיות. צריך לעצב אותן בעודן חמות, אחרת הן עשויות להיסדק או להישבר (אם העוגיות מתקררות ונהיות קשיחות לפני שמספיקים לעגל אותן על המערוך, מחזירים אותן שוב לתנור ל‭30-15-‬ שניות לריכוך‭.(‬ מאחסנים אותן בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כמה ימים, או במקפיא.

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים