שתף קטע נבחר

תערוכת אלכוהול וליקר צמחים גרמני

שגיא קופר מספר על תערוכת המשקאות הכהילים הראשונה בישראל, שתהיה פתוחה גם לקהל הרחב, ועל ליקר צמחים גרמני ומשובח. ויש גם המלצות על שני סוגי ג'ין

לראשונה בישראל תערך בתחילת יולי תערוכת משקאות כהילים. ברמנ'ס 2008 מאורגנת על ידי סטודיו בן עמי, שמארגנים גם את אשכול הזהב. התערוכה, שתערך בין ה-1 ל-3 ביולי, בהיכל נוקיה, מיועדת בראש ובראשונה לקהל המקצועי (ובן עמי מקפידים על ההפרדה), אך היום השלישי שלה יהיה פתוח גם לקהל הרחב, וכדאי יהיה לבוא.

 

אם אתם נמנים על אנשי חנויות המשקאות וסגל המסעדות והברים, התערוכה תהיה פתוחה בפניכם בחינם ביומיים הראשונים - אבל עם הזמנות בלבד. לקהל הרחב, התערוכה תהיה פתוחה ביום השלישי, כאמור, ומחיר כרטיס יהיה 40 שקלים. הכרטיס כולל שלושה קופונים לטעימת משקאות (20 מ"ל) וכל קופון נוסף יעלה לכם חמישה שקלים, שאיתו תוכלו לטעום ממגוון המשקאות שיציעו היבואנים השונים שמשתתפים בתערוכה. ומדובר על כמעט כולם.

 

כמו כן תתקיים תצוגה משלימה לתחום הבר: קפה, מים מינרלים, מכונות קרח, פוררים ממוחשבים, כוסות ואביזרים. ולמען אלה שהטעימות יעשו להם חשק תופעל במסגרת התערוכה חנות למכירה של משקאות במחירים מיוחדים. הכניסה לתערוכה מגיל 21 ומעלה, בהצגת תעודת זהות. שעות פעילות: 24:00-16:00.

 

Nordsee Meergeist

את ה"נורדזה מרגייסט" (Nordsee Meergeist) לצערי הרב מאוד דווקא לא תוכלו לפגוש בתערוכה, אבל שווה לכם מאוד לנסות ולמצוא אותו בחנויות היין והאלכוהול. המחיר הוא 162 שקלים, ואם אתם בענייני אלכוהול - מובטח שתיהנו מכל שקל שהוצאתם (יבוא: כספי משקאות חריפים).

 

מדובר בליקר צמחים גרמני, מבוסס רום, שבא מחלקה הצפוני של גרמניה, זה שקרוב לים הבלטי והים הצפוני. החברה שמייצרת את הליקר, פולטס ושפולדה (Folts & Speulda) שמה, שוכנת במחוז שהיה פעם מרכז חשוב לסחר ברום. עוד אעסוק במשקה (הקצת מוזנח בישראל) הזה בעתיד, אבל בנתיים אנסה לתת קצת מהעקרונות שמצאו חן בעיני.

 

רוח הים הצפוני

מסתבר שהגרמנים הם חובבי רום גדולים, גם במשקאות וגם באוכל (אפיה, למשל). המשקאות מבוססי הרום הם דברים יחודיים למדי לגרמניה, כאשר לעיתים מדובר גם ברום "חתוך" (verschnitt) שאותו "חותכים" ומרככים לא רק ביישון ארוך, אלא גם על ידי הוספת כוהל נייטרלי ומים.

 

הרום השתקע והתחבב על הגרמנים עוד קודם למאה ה-18, כאשר עיר גרמנית-דנית בשם פלסנבורג הייתה מקום מושבו של הצי המערב הודי וזה הביא את הרום מאיי הבתולה ומהקאריביים בכלל. הקשר הזה, שבין צפון גרמניה ורום, הלך והתבסס, ובמהלכו קמו מאות בתי מסחר לרום, שכמה מהם שרדו עד היום.

 

האדונים פולטס ושפולדה התפרסמו עם משקה ה-Echter Folts-Kruiden, משקה עשבים שאותו הם מייצרים כבר למעלה מ-125 שנה. הליקר שלפנינו מבוסס על משקה העשבים הנ"ל ועל רום. הוא חום כהה, ארומתי מאוד וטעים, פשוט כך. יש בו משהו מהליקריץ, אבל באופן קל מאוד, ואז ארומות מתוקות של רום טוב, מתיישן ומרוכז. המתיקות שלו אינה מכבידה, ומצד שני הוא גם לא מריר מאוד. זה לא משקה ש"חייבים ללמוד", או לשתות "דווקא" רק כדי להגיד שאוהבים. ה"נורדזה מרגייסט" - רוח הים הצפוני, בתרגום לעברית – הוא משקה מהנה שלעת ערב, או אחרי ארוחה, אם יישלף מהמקפיא, ישמח מאוד לבב אנוש.

 

ג'ין

השבוע ערכנו ב"בקבוק" טעימת ג'ין עיוורת. היו לנו כמה מסקנות מאוד מעניינות מהטעימה הזאת, ושני משקאות מומלצים אביא כבר כאן:

 

Q – Daresbury Quintessential: ג'ין מזוקק חמש פעמים, שמגיע מאנגליה. הוא הושק לראשונה בארה"ב ובקנדה, והצליח שם כל כך, שהוחלט למכור אותו ברחבי העולם. ה-Q מבוסס על חמישה מרכיבים בוטניים, בינהם הג'וניפר – הערער - הקלאסי, שנותן לו טעם מתקתק-מריר מעט, הל (קוריאנדר), לצד הלימוני-ג'ינג'רי, אנגליקה – ליובש, פלפל קובב (שום קשר לקובבה הישראלית) - לתחושה של תיבול ומפולפלות, ושמן ליים, לטעמי ההדר הקלאסיים של הג'ין. היצרן מוסיף שעל המתכון הקלאסי הוא מוסיף לו גם עלי לוטוס, כדי לתת את הטוויסט המודרני (משהו דומה לנוסח המלפפונים והוורדים של ההנדריקס, נניח), אבל אנחנו נעצור בזה.


חמישה מרכיבים בוטניים. ה-Q (צילום: יח"צ)

 

זהו לונדון דריי קלאסי, ויותר מזה: עתיר ארומות הדרים ופרחים. הוא חלק, אך יבש. הפלפל ניכר במעין עיקצוץ קל שיש בו, ומוסיף הרבה עניין. ג'ין בעל גוף ובעל סיומת משכנעת וארוכה שעורר גלי השתאות ממש בקרב הסובבים. מחיר לצרכן 200-220 שקלים (יבוא י.ד. עסקים).

 

ג'ין קורייר:  באף הוא מלא ריחות אורנים - שרף אורנים ממש - ואדמתיות. יש בניחוח משהו מעניין, מתקתק ולא שגרתי של ציפורן. בפה הוא ההפך הגמור מהאף: אם הראשון הוא תוקפני, כמעט אגרסיבי, הרי שהפה חלק, נעים מאוד ולא יבש מדי. הזיקוק טוב, ויש איזון בין השארת הארומות, והוצאת הדברים ה"גסים" מהמשקה עצמו. ללא ספק מאוד מפתיע, במיוחד כשהוא בא בבקבוק צנוע ולא מתיימר. מחירו של הג'ין הוא כ-50 שקלים לצרכן (יבוא: כספי משקאות חריפים).

הסקירה המלאה, כוללת שמונה מותגי ג'ין וארבעה מתכוני קוקטיילים ב"בקבוק", בשבוע הבא.

 

ניסינו את הג'ין במספר קוקטיילים שרקח דייויד לוי, מנהל הבר המוכשר של "שמונה". הנה כמה נוסחים. 

 

Q-Mango

מתקתק, אך מאוזן לתפארת

 

המרכיבים:

מנה וחצי (90 מ"ל) נקטר מנגו

מנה (60 מ"ל) ג'ין Q

1/2 מנה (45 מ"ל) סאואר

1/4 מנה (כף) בנדיקטין

כוס: מרטיני

 

אופן ההכנה:

  1. משקשקים את כל המרכיבים על קרח.
  2. מסננים לכוס מרטיני מקוררת.

 

פיצג'ראלד

המרכיבים:

1 מנה (60 מ"ל) ג'ין קורייר

1 מנה (60 מ"ל) סאואר

3 טיפות אנגוסטורה

כוס: לואובול

 

אופן ההכנה:

  1. משקשקים את כל המרכיבים על קרח.
  2. מסננים לכוס לואובול.
  3. מגישים עם טוויסט של לימון, שמוציא מעט את המרירות של הג'ין.

 

ואם אנחנו כבר בענייני קוקטיילים: וודקה סקיי נתנו חסות לסרט "סקס והעיר הגדולה". אז לא שראיתי, אבל הקוקטייל הבא נחמד, וקל להכנה:


יותר טוב מהסרט. קוקטייל סמנתה (צילום: יח"צ)

 

סמנתה

המרכיבים:

60 מ"ל וודקה סקיי

1/2 מנה (30 מ"ל) סירופ פשוט

1/2 מנה (30 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי

כפית טקילה פטרון אנייחו

כוס: מרטיני

 

אופן ההכנה:

  1. מעטרים את שפתה של כוס מרטיני בתערובת מלח ופלפל לבן ומקררים את הכוס.
  2. משקשקים את המרכיבים על קרח ומסננים לכוס המקוררת והמעוטרת.

 

שגיא קופר עורך את אתר היין והאלכוהול "בקבוק".

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משקאות כהילים. תערוכה ראשונה מסוגה
צילום: רויטרס
מומלצים