שתף קטע נבחר

ווימבלדון 2008: אז מי תיקח את תואר הנשים?

עם פרישתה של הנין, נראה כי הקרב על הגביע ב'אול אינגלנד קלאב' פתוח מתמיד. איבנוביץ', יאנקוביץ', שראפובה, קוזנצובה וגם האחיות וויליאמס, חולמות גבוה. שחר פאר רק רוצה לצאת מהמשבר. קדחת הדשא, חלק א'

לא פעם, בשנים בהן אין מונדיאל, אולימפיאדה או אליפות אירופה, ווימבלדון הופך למצרך העיקרי של חובבי הספורט, כדי להעביר את פגרת הקיץ בכיף. השנה, הטורניר העתיק והיוקרתי מכולם ייערך בצילו של היורו, הנכנס ליישורת האחרונה. אבל דווקא כאשר אליפות אירופה בכדורגל נכנסת לתקופה בה כבר אין משחק כל יום, אין תחליף טוב יותר מטניס משובח.

 

ערוץ הספורט אמנם לא מחזיק בזכויות השידור ולא מראה משחקים מיורו 2008, אבל בשבועיים הקרובים, החל מיום שני, אפשר יהיה לראות הרבה דשא במסך, רק עם כדור קטן ושני מחבטים משני עברי הרשת. 256 טניסאים, 128 מכל מין, יעלו למשטחים ב'אול אינגלנד קלאב', בתקווה כי הגשם לא יפריע כרגיל למהלכו של הגראנד סלאם השלישי של העונה.

 

ביומיים הקרובים נסקור את המועמדים ללכת עד הסוף בטורניר הכי יוקרתי בעולם הטניס, אבל לפני שנתפנה למלחמה בין רפאל נאדאל ורוג'ר פדרר, נתחיל בנשים. המטרה: להוכיח שהמשפט אותו אמר מראט סאפין בזמנו ("דשא זה לפרות, לא מקום לשחק עליו טניס") מופרך ולהתפנות לואלס המסורתי בעוד שבועיים. כמו שהבטחנו, ליידיז פירסט.

 

סרינה מתגעגעת להנין  

בצד הנשי של הטורניר, ווימבלדון 2008 ישמש זירת קרב נוספת במאבק הצמוד על פסגת הדירוג העולמי. אחרי שאנה איבנוביץ', אלופת הרולאן גארוס, הדיחה את מריה שראפובה מעט אחרי שזו הגיעה למקום הראשון על חשבונה של ז'וסטין הנין הפורשת, הרוסייה ויתר הדולקות אחרי הסרבית ינסו לזכות על הדשא ולחגוג העפלה לפסגה.


האלופים האחרונים בווימבלדון

אלופי ווימבלדון האחרונים
  גברים נשים
2010 רפאל נאדאל (ספרד) סרינה וויליאמס (ארה"ב)
2009 רוג'ר פדרר (שוייץ) סרינה וויליאמס (ארה"ב)
2008 רפאל נאדאל (ספרד) ונוס וויליאמס (ארה"ב)
2007 רוג'ר פדרר (שוייץ) ונוס וויליאמס (ארה"ב)
2006 רוג'ר פדרר (שוייץ) אמלי מורזמו (צרפת)
2005 רוג'ר פדרר (שוייץ) ונוס וויליאמס (ארה"ב)
2004 רוג'ר פדרר (שוייץ) מריה שראפובה (רוסיה)
2003 רוג'ר פדרר (שוייץ) סרינה וויליאמס (ארה"ב)
2002 לייטון יואיט (אוסטרליה) סרינה וויליאמס (ארה"ב)
2001 ג. איבניסביץ' (קרואטיה) ונוס וויליאמס (ארה"ב)
2000 פיט סמפראס (ארה"ב) ונוס וויליאמס (ארה"ב)
1999 פיט סמפראס (ארה"ב) לינדזי דבנפורט (ארה"ב)
1998 פיט סמפראס (ארה"ב) יאנה נובוטנה (צ'כיה)
1997 פיט סמפראס (ארה"ב) מרטינה הינגיס (שוייץ)
1996 ריצ'רד קרייצ'ק (הולנד) שטפי גראף (גרמניה)
 

 

"עצוב לי שהנין לא תהיה בווימבלדון השנה", אמרה סרינה וויליאמס, שאחרי צילומים לקמפיין פרסומי בסך 15 מיליון דולר, הפתיעה במילותיה החמות למי שהיתה יריבתה המרה במגרשים: "היא היתה מתחרה נהדרת וכולם יתגעגעו אליה. אבל מצד שני, זה פותח את המאבק על התואר".

 

ואכן, סרינה צודקת - הכל פתוח. למרות שהנין מעולם לא זכתה בגראנד סלאם הבריטי והיתה רחוקה מלהציג שם את השליטה שלה מהרולאן גארוס, למשל, יותר מתמיד נראה כי אין פייבוריטית מובילה לזכייה. איבנוביץ', שראפובה, ינקוביץ' וקוזנצובה ייאבקו על התואר ועל המקום הראשון בעולם, כאשר אסור לשכוח גם את אלופת 2007, ונוס וויליאמס, ואחותה סרינה.


מכירים? אחת מהן תזכה בגביע, על בטוח (צילום: גטי אימג'ס)

 

"ווימבלדון תמיד יהיה מיוחד בשבילי. זכיתי כאן בתואר הגראנד סלאם הראשון שלי, בגיל 17, וזה יהיה דבר גדול לזכות שוב בצלחת האלופה", אמרה השבוע שראפובה, שאחרי עונת החימר במשטח הלא אהוב עליה, תשמח לחזור לדשא המהיר ואולי לשלוט בו כמו שעשתה בטורנירי תחילת העונה.

 

פאר תיזכר בטעם הניצחון? 

ומה במחוזותינו? שחר פאר, שהפסידה ארבעה סיבובים ראשונים ברצף בסבב ובסך הכל שמונה מעשרת המשחקים האחרונים שלה, תשמח להיזכר בטעם הניצחון. הישראלית מעולם לא הצליחה יתר על המידה על דשא ובעונה שעברה, אז הודחה בסיבוב השלישי מול הצרפתייה מריון ברטולי (לימים הפיינאליסטית המפתיעה), חגגה לראשונה שני נצחונות ברצף בווימבלדון.


שחר פאר. הגרלה נוחה, השאלה מה יהיה בהמשך (צילום: אלי אלגרט)

 

הפעם, נראה כי שחר (25 בעולם) לא יכולה היתה לצפות לפתיחה נוחה יותר משסידרה לה ההגרלה - הבריטית קייטי אובריאן, המדורגת 106 בעולם. פאר, שמינתה לעונת הדשא את המאמן הסלובקי מרטין רומק, תנסה לעשות את הצעד הראשון בדרך ליציאה שלה מהמשבר אחרי שלא ניצחה אחרי 4 הפסדי סיבוב ראשון רצופים (ו-8 מ-10 המשחקים האחרונים שלה). ציפי אובזילר (120), שמקווה לחזור לטופ 100, תפתח מול יריבה קשה בהרבה, הרוסייה הצעירה אליסה קלייבנובה (46).

 

שימו לב ל: נדיה פטרובה. הרוסייה, שזכתה ב-2006 בחמישה תארים וטיפסה עד למקום השלישי בעולם, הידרדרה לאחרונה לעשירייה השלישית בתבל, אבל בעונת הדשא היא חוזרת לכושר. אחרי שניצחה את פאר בסיבוב הראשון באיסטבורן, פטרובה המשיכה עד לגמר ומי יודע, אולי תהפוך לסוס השחור בלונדון.

 

ההימור שלי: המנצחת בחצי הגמר האפשרי בין מריה שראפובה לוונוס וויליאמס (זוכרים את המפגש באותו מעמד ב-2005?) תלך עד הסוף. הרגשה פנימית: נראה שוב את מריה והצלחת, בדיוק כמו בתמונות מיולי 2004.


איבנוביץ' והגביע ברולאן גארוס. תמשיך במומנטום? (צילום: גטי אימג'ס) 

 

אם לא יהיו הפתעות  

שמינית הגמר: חצי עליון

 

אנה איבנוביץ' (1, סרביה) – אגנס שבאי (15, הונגריה)

 

אנה צ'קווטאדזה (8, רוסיה) – פטי שנידר (12, שוייץ)

 

סווטלנה קוזנצובה (4, רוסיה) – אגניישקה רדוואנסקה (14, פולין)

 

סרינה וויליאמס (6, ארה"ב) – מריון ברטולי (11, צרפת)

 

 

שמינית הגמר: חצי תחתון:

 

אלנה דמנטייבה (5, רוסיה) – דינארה סאפינה (9, רוסיה)

 

מריה שראפובה (3, רוסיה) – ויקטוריה אזרנקה (16, בלארוס)

 

ונוס וויליאמס (7, ארה"ב) – דניאלה האנטוחובה (10, סלובקיה)

 

ילנה יאנקוביץ' (2, סרביה) – ורה זבונארבה (13, רוסיה)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קשה בלעדיה? הנין
צילום: איי פי
מומלצים