שתף קטע נבחר

בלי הימורים: הושק תו לדירוג צימרים בישראל

תו חדש, אותו קבעו משרד התיירות והרשות לפיתוח הגליל, ידרג את רמת הצימר ואת איכות השירות שהוא מעניק. צימר ברמה A הוא הטוב ביותר, וצימר ברמה C הוא הנמוך ביותר. חופשה נעימה

מעכשיו, כשתשמעו את האותיות ‭,C ,B ,A‬ לא בהכרח מדובר בשיעור אנגלית. מערכת חדשה, שתושק היום, מדרגת את חדרי האירוח הכפרי ברחבי הארץ. A הוא הדירוג הגבוה ביותר, והאותיות האחרות הן לחדרי אירוח עם דירוג נמוך יותר. התו מדרג, בין היתר, את רמת הצימר ואת איכות השירות הניתן בו.

 

את תו הדירוג החדש קבעו הרשות לפיתוח הגליל, משרד התיירות, עמותות תיירות ותנועת המושבים. זאת בגלל הצורך למצוא מכנה משותף ל‭8,000-‬ חדרי האירוח הכפרי ברחבי הארץ, ומתוך רצון לאפשר את שיווקם גם לתיירים מחו"ל.

 

"הפוטנציאל האדיר שקיים בתיירות נכנסת לתיירות הכפרית בגליל ובנגב עדיין נמצא בחיתולים. עמידה בסטנדרטים של איכות ושירות היא שלב ראשון בדרך להפיכת המוצר לנגיש ומבוקש‭,"‬ אמר משה דוידוביץ, מנכ"ל הרשות לפיתוח הגליל. לדבריו, כדי להיות מוכנים לקלוט אורחים מחו"ל, נוצר צורך לבנות מערכת ניהול יעילה ומשודרגת שתענה על צורכי סוכני הנסיעות והתיירות.

 

"סוכני נסיעות צריכים לדעת כיצד להגיע למאות המשפחות שבבעלותן הצימרים. המחירים צריכים להיות הוגנים, השירות צריך להיות מקצועי ובסטנדרטים בינלאומיים‭,"‬ ציין דוידוביץ.


באיזה דרגה אתם אוהבים את הצימר שלכם? (צילום: יפה רזיאל)

 

המערכת החדשה בוחנת 140 קריטריונים שונים בהתאם לתקנים בינלאומיים, כשצימר ברמה A כולל, בין היתר, חדר שינה בנוסף לסלון, ג'קוזי גדול, שירות כביסה ומערכת קול. צימר ברמה B כולל, בין היתר, מערכת ישיבה, מערכת קול ושמיכת פוך. צימר ברמה הנמוכה יותר, ‭,C‬ כולל גינה, רדיו ומקלחת בגודל 70 ס"מ על 70 ס"מ.

 

"פתיחת התיירות הכפרית לתיירות נכנסת תחולל שינוי ברמה משמעותית להיקף ההכנסות של התיירנים‭,"‬ אמרה בסוף השבוע אורלי יחזקאל, מנכ"לית המשרד לפיתוח הנגב והגליל. לדבריה, עם הפיקוח על האיכות, יגדלו הביקושים, והתיירות הכפרית, שעד היום נהנתה מתפוסה של ישראלים בחופשות וחגים, תתרחב משמעותית ועשויה להפוך לאחד העוגנים הכלכליים של הפריפריה.

 

יחזקאל הוסיפה כי "מדובר במערכת שמזינה את עצמה. על כל תייר שמתאכסן בגליל מרוויח לא רק בעל הצימר אלא גם האטרקציה ליד, המאפייה, המכבסה וכו‭.'‬ זו מערכת שחייבים להשקיע בה לטווח ארוך".

 

מה לא נבדק

גיל יעקובי, יועץ למשרד התיירות ולרשות לפיתוח הגליל, ומי שכתב את כל התקנון של הבדיקה, אומר כי רשימת הנתונים שנבדקו מאפשרת לרדת עד הרמה המדוייקת ביותר כדי לדרג כל צימר. עם זאת, ציין כי כל דבר שהוא סובייקטיבי, או שיש קושי גדול למדוד אותו, או שיצריך את בעלי הצימרים להוצאות גדולות, לא נלקח בחישוב הכללי של 140 הנושאים הנבדקים לפני מתן תו האיכות לחדר האירוח.

 

למשל: "אנחנו בודקים אם ארוחת הבוקר שמקבל האורח היא כזו שמגיעה מחברת קייטרינג, או נעשית על ידי בעל יחידת האירוח. אבל אנחנו לא בודקים את טיב הארוחה, משום שמה שטעים לאדם אחד יכול להיות לא טעים לאדם אחר" אמר יעקובי.

 

נושא נוסף שלא נבדק הוא אם יש באזור יחידת האירוח בריכת שחייה לשימוש האוחרים. הסיבה: המדרגים לא רצו לגרום לבעלי יחידות האירוח הוצאה כספית נוספת; הבדיקה גם כוללת טלוויזיה וגודל מסך, אבל לא נבדק אם מדובר בטלוויזיה עם מסך פלזמה או LCD; סוג מגבות וסדינים: תחילה חשבו לבדוק גם איכות המגבות והסדינים, דבר שנבדק לפי צפיפות החוטים. אבל הוחלט שהדבר לא מעשי. לכן, בדיקתם של המגבות והסדינים תיעשה לפי מגע.

 

"אין למעשה דבר שלא בדקנו, אבל יש דברים שהוצאנו מהדירוג משום שהם מאוד אישיים", אמר יעקובי. הוא ציין כי הדירוג של החדרים נקבע גם על פי 3 טווחים של מחירים: דירוג C למחירים של 300-450 שקלים ללילה, דירוג B למחירים של עד 700 שקלים, ודירוג A למחירים של 700 שקלים ללילה ויותר. המחיר הוא לחדר, על בסיס לינה וארוחת בוקר.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עד כמה נעימים הסדינים? צימר צפוני
צילום: גיא רונן
מומלצים