שתף קטע נבחר

71% מהאמריקנים: 'לא' לתמיכה רק בישראל

מנתוני סקר שערכה אוניברסיטת מרילנד בקרב 18 מדינות עולה כי מרבית אזרחי העולם, בהם גם 71 אחוזים מהאמריקנים, בעד נייטרליות בכל הנוגע לסכסוך הישראלי-פלסטיני. מי בעד העמדה הישראלית? אף אחד

71 אחוזים מהאמריקנים תומכים בכך שממשלתם תנקוט עמדה נייטרלית בנוגע לסכסוך הישראלי-פלסטיני. כך עולה מנתוני סקר שנערך ב-18 מדינות ופורסם אחר הצהריים (יום ג'). עוד עולה מהסקר כי מלבד ארה"ב, הנשאלים ב-13 מדינות נוספות מעדיפים שממשלותיהם יישארו נייטרליות בכל הנוגע לסכסוך. בעוד אף מדינה לא תמכה בעמדה הישראלית, הנשאלים בשלוש מדינות – מצרים, איראן וטורקיה – מעדיפים שממשלותיהם יתמכו בעמדה הפלסטינית.

 

הסקר בוצע על-ידי ארגון WorldPublicOpinion.org ואוניברסיטת מרילנד. מדובר בסקר מקיף ביותר, שבוצע בקרב 18,792 נשאלים,  

תוך מעורבות של מכוני מחקר ב-18 המדינות הנבדקות. בסקר השתתפו אזרחים מסין, הודו, ארצות הברית, אינדונזיה, ניגריה, רוסיה, מכסיקו, פרו, בריטניה, צרפת, ספרד, אזרביג'אן, אוקראינה, מצרים, איראן, טורקיה, תאילנד, דרום-קוריאה והרשות הפלסטינית. בסך הכול כלל הסקר מדגם האמור לייצג 59 אחוזים מאוכלוסיית העולם.

 

בכל 18 המדינות העניקו הנשאלים ציון נמוך לכל הגורמים המעורבים במשא ומתן - ישראל, הפלסטינים, ארצות ערב והאמריקנים - על חלקם במאמץ לפתור את הסכסוך.

 

את הציון הנמוך ביותר קיבלה ישראל. 54 אחוזים מהנשאלים אמרו שישראל אינה ממלאת תפקיד חיובי בתהליך, ורק 22 אחוזים טענו כי התנהלותה תקינה. גם בקרב האמריקנים, קובע הסקר, 59 אחוזים מהנשאלים סבורים שישראל אינה עושה די. זאת, בניגוד לסקרים אחרים, כגון זה של מכון גאלופ, המצביעים על תמיכה יציבה בעמדה הישראלית. רק הנשאלים מהודו סברו כי ישראל ממלאת תפקיד חיובי (35 אחוזים), זאת, לעומת ההודים הסבורים כי היא ממלאת תפקיד שלילי (25 אחוזים).

 

הפלסטינים לא זכו לציון גבוה בהרבה מזה של ישראל. הנשאלים בעשר מדינות הודיעו כי אינם סבורים שהפלסטינים עושים מספיק לפתרון הסכסוך עם ישראל. בהם, הביעו ביקורת על הפלסטינים הנשאלים האמריקנים (75 אחוזים), הדרום-קוריאנים (74 אחוזים). והצרפתים (66 אחוזים).

 

הפתרון: כוח שלום של האו"ם

נשאלים ב-12 מהמדינות המשתתפות הביעו ביקורת על תרומתה של ארה"ב לפתרון הסכסוך. 59 אחוזים מהנשאלים נתנו לוושינגטון ציון חיובי, ואילו רק 20 אחוזים ציינו את מאמציה לחיוב. אפילו בקרב הנשאלים האמריקנים קיבל הבית הלבן רק 46 אחוזי תמיכה בכל הנוגע לנעשה בסכסוך הישראלי-פלסטיני. ארצות ערב קיבלו אף הן ציון שלילי, גם בקרב הנשאלים הפלסטינים (57 אחוזים).

 

מהסקר עולה כי מרבית הנשאלים סבורים כי על האו"ם למלא תפקיד משמעותי יותר בנעשה באזור, לשלוח כוח שלום למזרח התיכון,  

לכפות הסכם שלום ולערוב לביטחון ישראל ומדינות ערב. 67 אחוזים מהנשאלים תמכו ברעיון שמועצת הביטחון תשגר כוח שלום לאזור, לעומת 20 אחוזים שהתנגדו.

 

התמיכה בשיגור כוח שלום גדולה בעיקר בקרב הנשאלים הסינים (81 אחוזים), הצרפתים (74 אחוזים), הבריטים (67 אחוזים), והאמריקנים (61 אחוזים). גם בקרב המדינות המוסלמיות יש תמיכה בנושא. 45 אחוזים מהנשאלים תומכים במתן ערבויות לישראל, לפיהן האו"ם יגן עליה אם תותקף על-ידי מדינות ערב. לעומתם, 55 אחוזים בעד מתן ערבויות למדינות ערב, למקרה של תקיפה ישראלית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עושים מספיק? אולמרט ואבו-מאזן
צילום: לע"מ
הפתרון? כוח האו"ם
צילום: AFP
מומלצים