שתף קטע נבחר

המנהלת שהותקפה: מתביישת לחזור על הקללות

בשיחה עם ynet משחזרות המנהלת אורנה והמזכירה לילך את מסע הנקמה של האב מנתניה. ואילו רעייתו משחזרת את הרקע למהומה: חוב של 60 שקלים לבית-הספר, בגללו הושפל בנה. שרת החינוך, יולי תמיר: על הממשלה להנחות את גורמי אכיפת החוק לזרז הטיפול בתקיפות מורים

היום (ג') הוא היום הראשון של החופש הגדול. אבל במקום להיות להיפגש עם המורות בבית הספר ולסכם את שנת הלימודים, מנהלת בית הספר "מורשת זבולון" בנתניה מאושפזת בבית החולים לניאדו, מוקפת בני משפחה ועמיתים, המנסים לעודדה. אורנה רוטמן אינה חולה. היא אושפזה לאחר שאתמול, ביום האחרון ללימודים, הותקפה על-ידי אב לתלמידים בבית הספר.

 

בשיחה עם ynet היא מספרת על השתלשלות האירועים. "אתמול, ביום האחרון של הלימודים, היינו בפעילות של בית הספר בספורטק הסמוך אליו", סיפרה. "במהלך הפעילות הבחנתי באחד האבות פונה למזכירת בית הספר וצועק עליה. היא החלה לברוח לכיווני, והוא המשיך לרדוף אחריה. כשהם הגיעו אלי, התחלתי לדבר איתו, לנסות להרגיע אותו, להציע לו שיבוא לפגישה, אך בתגובה הוא נגח בעוצמה בראשי".

 

רוטמן, המומה מהמכה, החלה לחוש בכאבים חזקים בראשה. לדבריה, "הוא לא הסתפק בכך והמשיך לקלל קללות שאני מתביישת לחזור עליהן. הוא לא הפסיק לאיים. המורות התחילו להרחיק אותו ממני, אך הוא המשיך בקללות. שומרים שהיו במקום הגיעו אף הם. הוא איים שהוא יפגע בתלמידים ויפריע לפעילות. בשלב מסוים הוא עזב את המקום, אך לפני עזיבתו החל לזרוק אבנים לעברינו. לא סתם אבנים, אלא מרצפות שאם היו פוגעות בנו אני לא יודעת איך זה היה נגמר".

 

רוטמן מנהלת את בית הספר יסודי-ממלכתי-דתי מזה תשע שנים. כשהתחילה בתפקידה, למדו בבית הספר 68 תלמידים, היום לומדים בו כ-800. סגן-ראש עיריית נתניה והממונה על אגף החינוך בעירייה, עורך הדין מנדי וייס, אומר כי מדובר בבית הספר בין המצטיינים בעיר, המשמש מודל לחיקוי. וייס מוסיף ומספר כי בכל ביקור של אנשים מחוץ לעיר הם מובאים לביקור בבית הספר וכי מדובר במוסד שזכה בפרסי חינוך ארציים.

 

אורנת אומרת כי היא משקיעה את כל כולה בילדים. גם היום, יום אחרי אירוע התקיפה, היא טוענת: "אני אוהבת את הילדים שלו, הם כמו הילדים שלי, ואם הם יצטרכו אותי הם יכולים לבוא. אני אקבל אותם בשמחה". על האב התוקף היא אומרת כי היא מודעת לכך שתופעת תקיפת מורים הולכת וגוברת. "אני חושבת שהעונש שמגיע לו זה שבע שנים מינימום", אמרה. "למרות שאותי שום עונש לא יספק".

 

לדבריה, "גם היום, כשהוא עצור בידי המשטרה, אני עדיין חוששת ממנו, ודואגת ממה שיקרה אם הוא ישוחרר. אני מודעת לכך שגלגלי הצדק עובדים לאט, אבל אני חושבת שצריכים למצוא איזו סנקציה אשר תוטל על הורים תוקפים. אני לא יודעת מה יהיה. אני לא יודעת מה יקרה אם הוא שוב יבוא לבית הספר".

 

"הוא רצה לנעוץ לי עפרון בעין"

המזכירה הראשית של בית הספר, לילך הרשקו, שאחריה רדף אתמול האב, סיפרה כי "כל השנה יש לנו בעיות איתו. כל הזמן יש לו טענות. יש לו פתיל קצר. בתחילת השנה הוא הגיע לבית הספר כועס, נעל אותי במשרד, החזיק עיפרון ורצה לנעוץ אותו בעין שלי. למזלי, עדשת המשקפיים חסמה את חוד העיפרון. פחדתי להגיש תלונה. כל השנה הוא היה מגיע, צועק, מאיים ומקלל". "אין לי ספק שאם הוא היה בא, יושב ומדבר, גם אם היו בעיות היינו פותרים אותן", הוסיפה רוטמן.

 

ראש תוכנית קרימינולוגיה בחוג למדעי ההתנהגות במכללה למנהל, ד"ר דני גימשי, אמר בתגובה לתקרית כי "במדינת ישראל לא גובשה מעולם מדיניות שיטתית ברמה מקצועית להתמודדות עם האלימות, אלא רק תגובות אד-הוק למקרים שעולים לכותרות. במקרה כזה, הטיפול הוא נקודתי על-ידי הרחבת התקנים, אך לא טיפול מהיסוד".

 

האב, בן 40, נמלט לאחר האירוע והסגיר את עצמו לידי המשטרה. בית משפט השלום בנתניה האריך ביומיים את מעצרו. בדיון טען נציג המשטרה, פאדל עזמה, כי החשוד תקף את המנהלת לעיני התלמידים ואיים על עובדים נוספים, וכמו-כן איים במקרים קודמים על צוות בית הספר. 

 

האב, פרץ בבכי כאשר נכנס לאולם בית המשפט ואמר כי הוא מצטער ולא התכוון. בדיון, טענה עורכת דינו, שירה אנטין, כי מרשה לא תקף את המורה אלא כשהגיעה היא ישבה, והוא רכן כלפיה וכשהתרוממה היא פגעה בו. אנטין  הוסיפה ואמרה כי כל האירוע התפתח בעקבות 60 שקלים שהמשפחה לא שילמה, ובעקבות כך הושארו ילדי המשפחה מחוץ לפעילות סוף השנה של בית הספר. בהחלטה, קבעה השופטת כי מדובר באירוע חמור, וכי אי-אפשר להתעלם מההיבט הציבורי.

 

"הילד הושפל בגלל 60 שקלים"

אשתו של החשוד סיפרה ל-ynet את גרסת המשפחה לחשדות נגד בעלה. לדבריה, "בסך הכול היו חסרים 60 שקלים שלא שילמנו. הבן הגיע אתמול לבית הספר והמנהלת העמידה אותו מול כל הכיתה ואמרה לו שבגלל 60 השקלים העלובים שאין למשפחתו, הוא לא ישתתף בפעילות, ויישאר בכיתה. הוא התקשר לאביו, וזה הבטיח לבוא לשלם את ה-60 החסרים עד הצהרים. הבן חש מושפל בגלל מה שעשו לו בבית הספר וברח מהמקום".

 

עוד הוסיפה וסיפרה האם כי בבית הספר לא היו מוכנים לחכות שבעלה יבוא ויביא את הכסף. "הם אפילו התקשרו לחברה בה הוא עובד, שם ענתה עורכת הדין של החברה, שאמרה להם שהוא בדרך לשלם את הכסף, ולא צריך להתנות את ההשתתפות של הבן בפעילות, אבל זה לא עניין אותם. אחר-כך הבן התקשר לאביו ואמר לו שהוא ברח מבית הספר ומסתובב ברחובות, אז בעלי הגיע לבית הספר".

 

"אני לא מבינה איך בגלל 60 שקלים מתנהגים ככה לילד", אמרה. "אני יודעת שלפחות 50 אחוזים מההורים לא שילמו את כל הכסף שהם היו צריכים לשלם. זאת לא פעם ראשונה שמשפילים את הילד. הם מנסים להציג את עצמם כאנשים טובים, אך מדובר באנשים רעים. מה, הם לא יכלו להמתין עד שבעלי יגיע, ובינתיים שהילד ישתתף בפעילות של היום האחרון ללימודים"?

 

האישה אף דחתה את טענות המנהל והמזכירה, לפיהן בעלה היה מגיע לבית הספר, משתולל ומאיים. "זה לא קרה מעולם", אמרה. "גם אם הורה מגיע לבית הספר, הוא לא יכול להיכנס פנימה. פשוט לא נותנים לאף הורה להיכנס לבית הספר". 

 

בעקבות התקיפה הודיעה שרת החינוך, יולי תמיר, בשבוע הבא הצעת החלטה, לפיה "הממשלה מורה לגורמי האכיפה ומשפט לתת עדיפות לטיפול באירועי אלימות כלפי עובדי ציבור (...) תוך מתן דגש על מיצוי מהיר של הדין עם האחראים למקרי אלימות כלפי בעלי מקצוע אלה".

 

בהכנת הידיעה השתתפה מורן זליקוביץ'
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"דיברתי - הוא נגח". אורנה רוטמן
צילום: תומריקו
"עיפרון בעין". לילך הרשקו
צילום: עידו ארז
צילום: עידו ארז
החשוד בהארכת המעצר
צילום: עידו ארז
מומלצים