שתף קטע נבחר

לחו"ל דרך הרשת

אין סוכנות נסיעות יותר טובה מהאינטרנט: כאן תזמינו כרטיסי טיסה מוזלים, תמצאו את הדילים הכי כדאיים, תשוו בין מחירי מלונות, ואפילו תסיירו בשטח עוד לפני שיצאתם לדרך. כל הטיפים, כל הכתובות. חלק ראשון

להזמין חופשה ברשת זה קצת כמו להיות תרמילאי ולהרגיש טיול-מאורגן. מצד אחד, זהו תחום קצת פרוץ (בישראל) ובעל תדמית של קומבינה. מצד שני, גם לשלם כפול וגם למצוא את עצמך עם כל עם ישראל באותו מלון‭...‬ לא נמאס?

 

הזמנת חופשה באינטרנט הולכת והופכת לאלטרנטיבה השפויה - ולא רק במחיר. טיסות צ'ארטר של חברות חדשות, שאת חלקן אפשר למצוא בעיקר באינטרנט; מלונות ודירות נופש, שמשרדי הנסיעות בארץ כלל לא מודעים לקיומם - הרשת היא הפתח האמיתי בשמיים הסגורים שלנו.

 

יחד עם האפשרות ללמוד מראש על היעד שלכם - להכיר את האטרקציות, אמצעי התחבורה ומקומות הבילוי, להצטייד במפות ולתכנן מסלולים - תוכלו לצאת לטיול "מותאם אישית‭,"‬ לגמרי לא יקר והרבה יותר מהנה.

 

99 דולר לרומא

שוק התיירות המקוונת בישראל מדביק במהירות את הפיגור אחרי ארה"ב, וישנם עשרות אתרים בהם ניתן לרכוש כרטיסי טיסה, דילים שכוללים מלון ו/או רכב שכור וגם טיולים מאורגנים (רשימה כמעט מלאה אפשר למצוא בכתובת http://tinyurl.com/5sm87s‬)

 

רוב האתרים שייכים למשרדי נסיעות ותיקים, וחלק גדול ממוצרי הנופש שתמצאו ברשת הם כאלה שיכולתם לקבל גם בטלפון, לכל היותר בתוספת של עשרות דולרים בודדות. מצד שני, ברשת אין סוכן או איש מכירות, שמנסה לדחוף לכם את המוצרים שעליהם הוא מרוויח יותר. המידע פרוש לפניכם, עם אפשרויות חיפוש ועם זמן ואפשרות לחשוב ולבדוק לפני שתחליטו.

 

חלק גדול מהעיסקאות שיציעו לכם באתרים השונים יהיו זהות או דומות - אותה חברת טיסה, אותם תאריכים ושעות, ומחיר זהה או דומה. עדיין, השוואה יסודית תעלה ממצאים מפתיעים. תוכלו להיעזר באתרים ייעודיים להשוואת מחירי טיסות ודילים. החשובים בתחום זה הם ‭Travelist.co.il, FixTravel.co.il‬ ו‭.MyTrip.co.il-‬ למרבה הצער, אף אחד מהנ"ל, ואפילו שלושתם יחד, לא מציע כיסוי מלא של ההיצע בשוק. כך או כך, בתוך חצי שעה תוכלו להשוות הצעות מתריסר משרדי נסיעות, ולפעמים לגלות הצעות שממש אי אפשר לסרב להן.

 

מרכולתם של אתרי התיירות השונים בדרך-כלל דומה: טיסות סדירות, טיסות שכר (צ'ארטר‭,(‬ דילים ומבצעי "הרגע האחרון" או "הדקה ה‭."90-‬ רוב האתרים גם משתמשים באותה טכנולוגיה, ואחרי שתבצעו את החיפוש והמחקר המקדים באתר אחד, תגלו שקל לכם להשתמש גם באתרים האחרים.

 

יש לא מעט תחמונים מרגיזים בתיירות המקוונת בישראל, אבל כן, יש גם בהחלט מקרים בהם ניתן לקבל כרטיסי טיסה במחירים מגוחכים. בעבר (ופה ושם גם היום) היו טיילים הרפתקנים נוהגים לנסוע לשדה התעופה ולרכוש את הכרטיסים שם, בדקה ה‭90-‬ ממש. בעידן האינטרנט אפשר פשוט לעשות את זה מהבית.

 

את ה"מציאות" כדאי להתחיל לחפש לכל היותר שבועיים לפני מועד הנסיעה המתוכנן, אז המחירים מתחילים לרדת. ההוזלה הכי משמעותית במחיר הכרטיסים תהיה ב‭48-‬ שעות האחרונות לפני מועד הטיסה, ואם יישארו מקומות בבוקר הטיסה, אז גם 99 דולר הוא מחיר אפשרי. רק שאף-פעם לא ניתן לצפות את הרגע המדוייק שבו הכרטיסים יאזלו ותישארו בלי כלום.

 

בעלי עצבים חזקים, שהקפידו לבצע מחקר יסודי ומכירים את היצע הטיסות והמחירים, יכולים לתכנן ולתזמן את הרכישה לשלב מאוחר ולשלם מחירים מגוחכים. אם אינכם כאלה, ואתם מעדיפים לרכוש את הכרטיסים זמן מה מראש, עדיף לשלם קצת יותר מאשר להחסיר שעות שינה.


לבדוק את מיקום המלון. המפות של גוגל

 

המיקום או המחיר

קודם להזמנה של חדר בבית מלון, תמיד טוב ללמוד קצת על היעד שלכם, להכיר את האטרקציות ולדעת מהן אפשרויות התחבורה. את המחקר הזה טוב לעשות מול מפת העיר בשירות ‭Google Maps‬ או שירות מפות אחר, ואת המלון כדאי לבחור אחרי שבדקתם אם המיקום - ולא רק המחיר - מתאים לתוכניות שלכם.

 

בשלב הבא תוכלו לפנות לאתר גדול המתמחה בהזמנת כרטיסים לבתי מלון (ו/ או הוסטלים, דירות נופש וכו‭('‬ כמו Expe‭dia.com‬ או ‭.Hotels.com‬ באתרים האלה תוכלו להכיר את המלונות שבאים בחשבון, לקבל הצעות מחיר וגם לקרוא ביקורות של גולשים שכבר התאכסנו בהם.

 

לפני שאתם מזמינים, מומלץ לבקר באתרים ‭TripAdvisor.com‬ ו‭,Onetime.com-‬ שמבצעים השוואת מחירים בין אתרים שונים כדי למצוא לכם את העיסקה הזולה ביותר על המלון שאתם רוצים. לא מזיק גם לחפש את האתר של בית-המלון (או הרשת) ולראות אם ואלו עיסקאות הם מציעים שם.

 

באותה הזדמנות, חפשו את מספר הטלפון של המלון. אחרי ההזמנה, תוכלו להתקשר למלון ישירות כדי "לסגור קצוות‭,"‬ כמו שעת ההגעה (לעיתים קרובות תוכלו לעשות ‭Check-in‬ לפני השעה שהופיעה באתר‭.(‬ את שיחת הטלפון הזו אפשר לבצע במחיר מוזל או בחינם באמצעות השירות ‭.Jajah.com

 

עוד אתר שכדאי לבקר בו הוא ‭,VirtualTourist.com‬ שמאפשר גם להזמין חדרי מלון, גם לקרוא ביקורות גולשים וגם לקבל מידע רב על היעד.

 

ואם אתם קצת יותר הרפתקנים, ומתכננים טיול ארוך יחסית, חפשו אתרים ייעודיים של דירות נופש (חפשו ‭"Apartments"‬ ו‭.("Accommodations"‬ בערים רבות, במיוחד באירופה, יש היצע גדול של דירות מרווחות ומצויידות בתעריפים שישאירו אתכם פעורי פה.

 

ללמוד את היעד

עם כל הכבוד להזמנת הכרטיסים והמלון, הכיף האמיתי בשלב ההכנות נמצא במקומות אחרים - הקריאה על היעד, בחירת אתרי הטיול ותכנון המסלול. ובתור התחלה, לפני שאתם רצים לקנות חצי תריסר מדריכי טיולים מודפסים, כדאי לבדוק מה יש ברשת.

 

כשמדובר בעיר גדולה, המקום הנכון להתחיל בו הוא בדרך-כלל האתר הרשמי של העיר, שעשוי לספק לכם כמעט את כל המידע שאתם צריכים (חלק מהעיריות מפעילות אתרים ייעודיים לתיירים‭.(‬ כשיש אתר כזה, לרוב הוא יופיע בדף הראשון כאשר תחפשו את שם העיר ב‭.Google-‬ גם חיפוש שכולל את הביטוי ‭"Tourist information"‬ יכול לעזור.

 

מידע נוסף על רוב היעדים תוכלו למצוא במדריכים המקוונים של ‭TimeOut.com‬ או ‭,LonelyPlanet.com‬ או באתר ‭.VirtualTourist.com‬ מידע בעברית אפשר למצוא במדריכי ‭Planet Lonely‬ בערוץ התיירות של ‭,Ynet‬ באתרים של מסע אחר ‭(masa.co.il)‬ ולמטייל ‭(lametayel.com)‬ ובאתר מגלים ‭.(megalim.co.il)‬

 

אל תשכחו לאסוף מידע עדכני שמתייחס גם לאירועים, מקומות בילוי, תערוכות, וגם מזג-האוויר. כל מה שקורה עכשיו במקום אליו אתם נוסעים, ומה שיקרה שם בימים ובשבועות הבאים. רכזו את כל המידע החשוב במסמך אחד, יחד עם שמות בשפת המקור, טלפונים, כתובות, שעות פתיחה, מחירי כרטיסים, מסעדות, וכמובן - מפות. ותדפיסו. לטיול הזה אתם תגיעו מוכנים.

 

ממה להיזהר

להלן כמה מלכודות שכדאי להיזהר מהן, וכללי זהירות פשוטים שחשוב לשנן:

  • אתרים קיקיוניים. אם אינכם יודעים ממי אתם קונים - אל תקנו. עדיף לחקור קצת על האתר או להיצמד לגדולים. 
  • התחכמויות במחיר. האם המחיר עם מיסים או בלי? האם יש עלויות חבויות? שימו לב טוב טוב כמה אתם משלמים, רגע לפני שאתם מסיימים את ההזמנה. 
  • סוכני מכירות תחמנים. הזמנתם, חיכיתם, ועכשיו מתקשרים מהאתר ודורשים מכם מחיר גבוה יותר? בטלו את העיסקה ותזמינו במקום אחר.
  • הזמנות לא מאושרות. על כל הזמנה שאתם עושים ברשת צריך לקבל אישור, רצוי טלפוני, או לפחות בפקס או דואר אלקטרוני. בטיסות של הרגע האחרון הטלפון למוקד האתר הוא הכרחי. 
  • הזמנות שלא ניתן לבטל. תמיד חשוב לקרוא מהי מדיניות הביטול של כל הזמנה - והיא עשויה להשתנות מטיסה אחת לרעותה ומחדר מלון אחד לאחר, גם באותו מלון.
  • תשלום בהעברה בנקאית. לא מומלץ. הדרך הבטוחה ביותר לשלם היא בכרטיס אשראי, ואז הרכישה שלכם גם מבוטחת. 
  • להיתקע עם מלון ובלי כרטיס טיסה. מצב נפוץ למדי. הכי טוב להיות ערוכים עם הצעות לכמה בתי-מלון אפשריים, להזמין כרטיסי טיסה - ורק אז מלון. 
  • שיטות כרטוס שונות. בחלק מהאתרים תקבלו כרטיס דיגיטלי באי-מייל, ועליכם פשוט להדפיס ולהביא אתכם. באתרים אחרים יש שיטות אחרות, וכדאי מאד לבדוק מה הפרוצדורה.

 

  • בשבוע הבא: למתקדמים - איך להפוך את הטיול להרבה יותר מוצלח

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ללמוד על היעד לפני שנוסעים
מומלצים