שתף קטע נבחר

פריצת דרך בטיפול במלריה

מדענים מאוניברסיטת מלבורן גילו חלבונים, המסייעים לתאי הדם האדומים הנגועים במלריה, להידבק לכלי הדם ולא להישטף על ידי המערכת החיסונית

 מדענים מאוניברסיטת מלבורן שבאוסטרליה טוענים כי מצאו דרך למנוע את התפשטות המלריה (קדחת) בגוף. המדענים טוענים כי הם גילו 8 חלבונים שונים, המאפשרים לחומר דביק להיצמד לתאי הדם האדומים, הנגועים בטפיל הגורם למחלה להתפשט. החומר הדביק גורם לתאים הנגועים להיצמד לדפנות כלי הדם וכך המערכת החיסונית לא יכולה לשטוף אותם החוצה.

 

המלריה מופצת על ידי יצור חד תאי הנקרא פלסמודיום. טפיל זה חודר אל מערכת הדם ומשם אל הכבד, שם הוא "תופס טרמפ" על תאי הדם האדומים, שיעבירו אותו לשאר חלקי הגוף. החומר הדביק בו מדובר, חיוני לצורך התפשטות המחלה שכן הוא מגן עליה מפני המערכת החיסונית. מסיבה זו גילוי האופן שבו מתהווה החומר על פני תאי הדם האדומים, מוסיף כלי למאבק המחלה.

 

פרופ' אלן קוומן (Cowman), ממובילי המחקר, טוען כי התגלית תסייע במאבק נגד התפשטות המלריה בעולם. "עכשיו אנחנו יכולים פשוט להגביל את יכולתו של הנגיף לגרום למחלה" אמר קוומן לכתב הבי.בי.סי.

 

המלריה, שבעבר קטלה אנשים רבים בארץ-ישראל, היא כיום מחלה ברת מניעה וטיפול. עם זאת, יותר ממיליון איש מתים כל שנה מהמחלה, בעיקר ילדים קטנים בארצות מרכז אפריקה. הסיבה לתמותה הגבוהה היא היעדר טיפול מונע להדברת מוליכי המחלה (כמו יתושים, מקורות מים עומדים ועוד) והיעדר טיפול תרופתי לאחר ההידבקות.

 

החוקרים ממלבורן מקווים שתגליתם תוסיף עוד אמצעי לחימה במאבק נגד המלריה, ותפחית את מספר קורבנותיה בעולם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ריסוס נגד מלריה בארץ ישראל בשנות ה-30
צילום: לע"מ
מומלצים