שתף קטע נבחר

סטודנטים: אם יאושר מחר דו"ח שוחט - ניאבק

נציג הסטודנטים אמור לשבת כמשקיף בישיבת הממשלה לאישור הדו"ח שבמחלוקת - אבל התלמידים טוענים שההסכם שנחתם עמם לפני שנה הופר, ומבטיחים מאבק חריף שעשוי לכלול עוד השבתה

אם יאושר מחר (יום א') דו"ח שוחט בישיבת הממשלה, יעלה שכר הלימוד ב-1,000 שקלים. כך מזהירים נציגי הסטודנטים, לקראת ישיבת הממשלה מחר, שמטרתה לאשר את דו"ח ועדת שוחט המלא. למרות שנציגם יופיע בדיון, הסטודנטים מתנגדים לעצם קיומו, ומאיימים לנקוט במחאה חריפה אם לא תתקבל הצעת הפשרה של שרת החינוך, יולי תמיר.

 

כפי שפורסם לראשונה ב-ynet, שוברי שכר הלימוד לשנת הלימודים הבאה, שאמורים להישלח ביום ב' הקרוב, צפויים לכלול עלייה של כ-900 שקלים (כ-6%).

זאת, בשל מחלוקת עם משרד האוצר על המלצות ועדת וינוגרד להפחתת שכר הלימוד. בנוסף לכך, העלייה במדד המחירים לצרכן תגרור העלאה נוספת.

 

לאחר מאבק ציבורי התקבלה דרישתה של תמיר, והסטודנטים הוזמנו לישיבת הממשלה, כמו גם יו"ר הוועדה שבמחלוקת - אברהם שוחט. עם זאת, הסטודנטים מוחים על כך שבתום השביתה הגדולה לפני למעלה משנה, בהסכם שנחתם עמם נכתב כי לא יוגש דו"ח שוחט לאישור הממשלה ללא קיום משא ומתן על גובה שכר הלימוד. מגעים שכאלה לא התקיימו.

 

לדברי גיל גולדנברג, מ"מ יו"ר התאחדות הסטודנטים שיהיה נוכח בישיבה, "ראש הממשלה ושריה מזלזלים בהסכם עליו חתמו בעצמם רק לפני שנה. אם מסקנות ועדת שוחט יעלו לשולחן הממשלה, וכמובן אם תתקבלנה החלטות בנושא – נדע להציג מנהיגות מסוג אחר, כזו המקיימת את הבטחותיה, ואני מבטיח - הדו"ח לא ייושם בכל מחיר".

 

גם המרצים תומכים בסטודנטים

בסוף השבוע התקיימה ישיבת חירום של הנהגת הסטודנטים הארצית, בה הוחלט לפעול לביטול הדיון בממשלה, ובמקביל נקראה הממשלה לקבל את הצעת הפשרה של שרת החינוך, "למרות שזהו רק צעד ראשון ולא מספק למען עתיד ההשכלה הגבוהה", כלשון ההודעה.

 

"הסטודנטים קוראים לממשלה לפתוח במו"מ מול נציגי הסטודנטים ומשרד החינוך ולקבל החלטה הקובעת כי שכר הלימוד יוקפא עד שיסתיימו דיונים אלו... במידה שיתקיים דיון בממשלה ביום ראשון ו/או יישלחו שוברי שכר לימוד ביום שני, יערכו הסטודנטים אירועי מחאה חריפים, עליהם תצא הודעה בהמשך", צוין. 

 

במהלך הישיבה התקבלו מכתבי תמיכה מהמועצה המתאמת של הסגל הבכיר באוניברסיטאות ומהפורום המתאם של הסגל הזוטר. שני הגורמים ציינו כי הם עומדים מאחורי ציבור הסטודנטים, המונה למעלה מ-250,000 אזרחים, ויצאו נגד "המחטף" שבעצם הדיון בממשלה.  

 

טרם הישיבה, הוועדה לתכנון ולתקצוב (ות"ת) במועצה להשכלה גבוהה החליטה כי היא "סבורה שאין לעדכן את שכר הלימוד בטרם מתקבלת החלטה בנושא בממשלה".

 

גם מתוך הממשלה, ואולי על רקע בחירות מתקרבות, זוכים הסטודנטים לתמיכה. שר התמ"ת ויו"ר ש"ס, אלי ישי, הביע את תמיכתו בסטודנטים

והוא צפוי להיפגש עם תמיר בניסיון לגשר בין הצדדים. ח"כ אלכס מילר וסיעת ישראל ביתנו הביעו אף הם את הסתייגותם מדו"ח שוחט. גם מטעם סיעת מפלגת העבודה ומפלגות נוספות אמורות לצאת הודעות דומות.

 

יו"ר ההתאחדות בישראל, בועז טופורובסקי, הזהיר משביתה נוספת ואמר: "הנהגת הסטודנטים אינה רוצה להגיע למצב בו אנו פוגעים בעצמנו למען עתיד ההשכלה הגבוהה, אך אם תעלה הממשלה להצבעה נושאים הפוגעים בהשכלה הגבוהה ואם הממשלה לא תמנע את העלאת שכר הלימוד, ניאלץ להגיב בצורה חריפה ובלתי מתפשרת. אותו הדין לגבי המהלך החד צדדי והנפשע של ועד ראשי האוניברסיטאות עם העלאת השכר".

 

נתנאל איזק, יו"ר ארגון הסטודנטים הארצי במכללות, הדגיש: "ששרי ממשלת ישראל לא יטענו כי לא ידעו - את המאבק הבא אנו מנסים למנוע על ידי דיאלוג היום".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שוחט. גם הוא יבוא לישיבה
צילום: גיל יוחנן
תמיר. הפשרה תתקבל?
צילום: ירון ברנר
טופורובסקי. "מהלך חד צדדי ונפשע"
צילום: גיל קול
מומלצים