שתף קטע נבחר

זירת הקניות

אזהרה: שינה קרוב מדי לשנאי חשמלי מסוכנת

בתשובה לשאלות של אזרחים הבהיר המשרד להגנת הסביבה כי שהייה ממושכת במרחק של פחות מחצי מטר משנאי המחובר לחשמל - של טלפון נייד, טלפון אלחוטי או מכשיר חשמלי אחר, פולטת קרינה מסוכנת

אם אתם ישנים במרחק של פחות מחצי מטר ממטען הטלפון הנייד שלכם כשהוא מחובר לשקע שבקיר, או משנאי חשמלי אחר (של הטלפון האלחוטי למשל), אתם חשופים לקרינה הדומה בעוצמתה לזו הנפלטת מקווי מתח. את המידע המדאיג הזה פירסם היום (א') המשרד להגנת הסביבה בתשובה לשאלות של אזרחים.

 

רבים מאיתנו מנצלים את הלילה כדי להטעין את הטלפון הנייד ומניחים אותו ליד המיטה כדי שישמש גם כשעון מעורר. אזרחים רבים שפנו למשרד בנושא ביקשו לדעת האם הם חשופים לקרינה כאשר הם נמצאים בקרבת מטען הטלפון הנייד כשהוא נמצא בהטענה. 

 

ראש האגף למניעת רעש וקרינה במשרד, ד"ר סטיליאן גלברג, מסר בתגובה כי כאשר השנאי (המטען) נמצא במרחק של פחות מחצי מטר מהגוף בכלל, ומהראש בפרט, דומה הדבר לשינה מתחת לקו מתח. על פי תשובתו של גלברג, בצמוד לשנאי או למטען השדה המגנטי מגיע ל-1,000 מיליגאוס; במרחק של כ-30 ס"מ מהשנאי, השדה המגנטי מגיע לכ-3-4 מיליגאוס ורק במרחק של חצי מטר, השדה המגנטי מגיע לפחות מ-2 מיליגאוס - הרמה המותרת על פי התקן. לכן, המרחק המינימלי המומלץ הינו חצי מטר משנאי מחובר.

 

"חשיפה ממושכת ממוצעת של מעל 2 מיליגאוס קשורה לעליית הסיכון לתחלואה בסרטן", מסביר ד"ר גלברג. "חשיפה לשדה מגנטי בתדר של רשת החשמל בלילה גורמת לכך שהגוף אינו מייצר יותר את ההורמון מלטונין, החיוני למערכת החיסונית".

 

האם אנו חשופים לקרינה גם בבית בחיבור של המכשיר למטען? גלברג הבהיר כי בכל מבנה מגורים קיים רקע של שדה מגנטי. כך למשל, רדיוס הקרינה של מטען טלפון נייד, כאשר הטלפון כבוי, מגיע לכ-0.4 מיליגאוס במרחק של 2 מטר. לדברי גלברג, השפעה זו נחשבת מינימלית ואינה מורגשת או מזיקה. 

  

במשרד הדגישו כי שנאים בעלי שדה מגנטי דומה קיימים גם במערכות שמע, שעונים הניזונים משקע חשמלי ונורות פלורסנט. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים