שתף קטע נבחר

אני כבר אנוח בקבר

אם חיפשתם ספר שיגרום לכם לצלצל אל סוכן הנסיעות ולרכוש כרטיס טיסה למצרים, "הצופן האלכסנדרוני" הוא בדיוק זה. וגם אם לא, עדיין תיזכו בספר הרפתקאות משובח

כמה פעמים מצאתם את עצמכם יושבים מול מסך הקולנוע, או הטלוויזיה, וצופים בסרט הרפתקאות שתחילתו לפני הספירה ומישהו מחליט לקבור את הכד האהוב עליו יחד עם החתול שלו, וסופו מספר על חבורת צעירים חסונים שבוחרים לחפש את הכד כי נטען שהוא בעל סגולות מזל?

 

סרטי ארכיאולוגיה עושים שירות מצוין למקצוע, שבקלות יכול להיחשב לאחד המשעממים ביותר. כמה אפשר לשבת מול אלפי חלקיקים של כד חרס ולנקות מעליהם את האבק שהצטבר במשך אלפי שנים, או לקוות שהמטבע שמצאת הוא בעל ערך שלא-יסולא בפז, ולא איזה שקל ישן שנזרק בגינה של השכנים?

 

אם אתה בחור חסון ושרירי שהשמש צרבה את שערו עד לבלונד ושחקה את עיניו עד לכחול, הרי שלעולם לא יהיה לך משעמם, אף מובטח לך שתמצא איזו בחורה ממושקפת שעם הזמן תתגלה בעלת ערך ויופי נשגב, ממש כמו האוצרות שתמצא בחצר האחורית שלך.

 

"הצופן האלכסנדרוני" עושה את אותו שירות, אבל מוצלח יותר כיוון שהוא נותן לקוראים את האפשרות להפליג בדמיונם, יחד עם הארכיאולוג הימי, דניאל נוקס, אל קברים עתיקים, סרקופגים מלאי זהב והרפתקאות מצמררות, ללא צורך בעזרים ויזואליים ומוזיקה מחרישת אזניים.

 

קדימה להרפתקאה

כן, "הצופן האלכסנדרוני" הוא המרענן הרשמי של הקיץ שיוביל אתכם, מזיעים, בין אמות מים חשוכות, לחדרים נסתרים שנקברו תחת מפולות של חול ושיש ורוד, מחביאות תחתן את האוצר, שיכול להוביל לאסונות וגם להצלחות, הקבר של המצביא הדגול, אלכסנדר מוקדון.

 

נוקס, שמעביר את ימיו בתור מדריך צלילה בגלל אי-אילו הסתבכויות עבר בעולם הארכיאולוגים – שכמובן יחזרו לנשוך אותו בישבן ממש חמש דקות אחרי הפתיחה – מוצא את עצמו נמלט מהבוס שלו, ומגיע, ממש במקרה, אל קבר עתיק שנחשף בעת חפירות הכנה לחניון תת קרקעי.

 

הקבר יוביל אותו אל עולם קדום של אלים ומפלצות, מלכים וקטקומבות מלאות כל טוב וגם הרבה רוע. אל הבוס שרודף אותו יצטרף בשלב מסוים ניקולס דראגומיס, אחד מעשירי יוון, ולא במקרה גם אחד שמאד רוצה להחזיר עטרה למקדוניה העתיקה. איך? טוב ששאלתם.

 

קצב האירועים המהיר לא ייתן לכם להפסיק לרגע את שטף הקריאה, לנסות ולחשוב האם יש הגיון בדברים הנאמרים, האם באמת קיימים סיפורים מההיסטוריה היוונית-רומית שזהים לחלוטין לסיפורים שאנחנו מכירים מהתנ"ך או מההיסטוריה של ארץ ישראל הקדומה, רק בשינוי של תאריכים ושמות.

 

כל מה שתרצו לעשות הוא להתקדם הלאה, להבין את מה שכתוב, אפילו בצורה שטחית, כדי שתוכלו למצוא את הפתרון מהר יותר, לדחוף קדימה כדי לראות אם בסוף זה יקרה – חייו ינצלו? הוא יזכה בבחורה? היא תבין שהוא לא עשה את כל הדברים הרעים שחשבה? הרעים יפסידו? והאם אכן קיים קבר מוסתר של אלכסנדר מוקדון?

 

העלילה המרכזית שזורה בסיפורים משמעותיים שמתדלקים אתכם להמשיך הלאה, כל דמות מדויקת, יש לה היסטוריה, יש לה שם ויש לה פנים שתזכרו בבירור ולא תהיה לכם בעיה לקשר אותם אל הסיפור הכללי. ויל אדמס, הסופר, עושה עבודת ארכיאולוגיה משובחת ומצייר עבורכם מפת אוצר שבסופה רק תרוויחו.

 

"הצופן האלכסנדרוני" לא ייתן לכם מנוחה, הוא יעביר אתכם בין סמטאות מצרים הצפופות בניסיון לחמוק מהמפיה שתרדוף אתכם, ינהל אתכם קרב אגרופים, יפתח עליכם באש, יגרום לכם להתאהב, להתעלס ולהבין שארכיאולוגיה היא הייעוד שלכם.

 

אם לא תקראו אותו בטיסה, הרי שבסיומו תרימו את השפופרת, תחייגו אל סוכן הנסיעות שלכם ותבקשו ממנו כרטיס טיסה למצרים. אם אתם כבר על מטוס, עשו לעצמכם טובה ותתפללו שיש מה לחפור במקום שאליו אתם נוסעים.

 

  • "הצופן האלכסנדרוני", ויל אדמס. מאנגלית: אסף כהן,הוצאת ידיעות אחרונות, ספרי חמד. 428 עמודים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"הצופן האלכסנדרוני"
עטיפת הספר
לאתר ההטבות
מומלצים