שתף קטע נבחר

נועם שליט בעיתון פלסטיני: אתם בני הערובה

במאמר נדיר שפורסם בעיתון "אל-קודס" המזרח ירושלמי, תוקף נועם שליט את התנהלות חמאס במשא ומתן על שחרור בנו. לדבריו, "בפועל גלעד שליט מחזיק אלפי אסירים פלסטיניים הכלואים בישראל ומאות אלפי אזרחים פלסטיניים"

נועם שליט, אביו של החייל החטוף גלעד שליט, פרסם מאמר בעיתון "אל-קודס" המזרח ירושלמי  תחת הכותרת "גלעד שליט - בן ערובה של חמאס?", ובו הוא תוקף את התנהלות חמאס: "ניתן לומר שלמרות העובדה שחמאס מחזיק בגלעד כבן ערובה, הרי שבפועל גלעד שליט מחזיק אלפי אסירים פלסטיניים הכלואים בישראל ומאות אלפי אזרחים פלסטיניים בלתי מעורבים כבני ערובה עד לשחרורו משבי החמאס".

 

וכך כתב שליט, במכתב שפורסם אתמול (יום ג'): "כבר 25 חודשים מחזיק חמאס את החייל הישראלי גלעד שליט בשבי ברצועת עזה. החמאס מחזיק את גלעד לכאורה כבן ערובה לשחרור אסירים פלסטיניים הכלואים בישראל. אבל האם באמת משמש גלעד כבן ערובה לשחרור אסירים פלסטיניים? מצב העניינים בפועל מוכיח מציאות אחרת לגמרי: בפועל מתברר שגלעד שליט מחזיק מאות ואלפי

 אסירים פלסטיניים בני ערובה ובנוסף מאות אלפי אזרחים עזתים במצור, מחסור בלתי נסבל ועוני כבר מעל שנתיים.

 

"בהיעדר הסכמה בין ישראל והחמאס על עסקת האסירים, ולא רק בגלל סירוב ישראל לשחרר אסירים עם דם על הידיים ובעיקר כאלה עם פוטנציאל לחזור לטירור רצחני, אלא גם עקב העובדה שבחמאס אין כתובת אחת שמסוגלת להחליט החלטות (כמו בחיזבאללה למשל) בנוסף למאבקי כוח פנימיים בין גורמי החמאס השונים - למעט הסכמה שהושגה בעבר שבעסקה ישוחחרו 450 אסירים תמורת גלעד שליט וכ-500 אסירים פלסטינים שישוחררו לאחר שגלעד יהיה חזרה בביתו - והבטחות נוספות שניתנו על-ידי ראש הממשלה אולמרט לנשיא עבאס בדבר שחרור 'נדיב' של אסירים פלסטיניים מתוך אלפי האסירים הפלסטיניים הכלואים בישראל.

 

"לא תהיה התקדמות - עד שגלעד יחזור הביתה"

"זה בודאי רלוונטי לאסירים כאלו ששייכים ל'מלחמות של אתמול', הניחו את נשקם ומאמינים בפשרה ובדיאלוג שאותה מנהלת הרשות הפלסטינית עם ישראל. אסירים שרוב הציבור בישראל, בסופו של דבר, לא יתנגד לשחרורם. אבל ככל שחולף הזמן מתברר שהחמאס בהתעקשותו על רשימת שמות מאוד מסוימת שהוא דורש לשחרר תמורת שליט, שכולל קרוב לוודאי, בנוסף לבכירים של חמאס, גם אסירים שהם מקורבים למנהיגי החמאס, ובני מקורבים וקרובי משפחה וקרובים של קרובי משפחה - מונע כבר שנתיים שחרור מאות ואלפי אסירים אחרים. אסירים שהיו יכולים ליהיות כבר מזמן משוחררים בביתם (יותר משנה לפחות), אם היתה מסתיימת עסקת שליט וגם לאחר סיום העסקה, ככל ששיחות השלום בין מנהיגי ישראל ומנהיגי הרשות תמשכנה ותתקדמנה.


"נועם שליט במאמר בלעדי ל"אל קודס": גלעד שליט בן הערובה - האמנם?!"

 

"נושא האסירים הפלסטיניים הכלואים בישראל שהוא פועל יוצא מסבבי המלחמות השונים בין הפלסטינים לבין מדינת ישראל, הוא אחד הנושאים הכבדים והמהותיים על סדר היום בין ישראל והרשות הפלסטינית ואחד הנושאים המעיקים על החברה הפלסטינית. אולם הפלסטינים יודעים וגם חמאס יודע לבטח שלא תיתכן ולא תהיה שום התקדמות לקראת פתרונות של הבעיה עד שלא תסתיים עסקת שליט - עד שגלעד לא יחזור בריא ושלם לביתו. גלעד שליט הוא בבחינת 'פקק' שעד שלא יחולץ מהבקבוק הנושא את התווית – 'אסירים פלסטינים הכלואים בישראל' - שום דבר לא יוכל לזלוג מהבקבוק הזה. מקבלי ההחלטות, הפוליטיקאים ובראש בראשונה הציבור בישראל ודעת הקהל - לא יסבלו ולא יתנו לשחרר אף אסיר פלסטיני שלא במסגרת עסקת שליט ובהמשך - לאחר סיום עסקת שליט - הכל פתוח".

 

עוד כותב שליט, כי אוכלוסיית עזה מוחזקת כבת ערובה: "בנוסף לאלפי האסירים הכלואים בבתי הכלא הישראלים ללא שום תקווה (לפחות לחלקם) עד שחמאס יואיל להחליט בינו לבין עצמו (ולהחליט גם מי האיש או האנשים המחליטים בחמאס) ולסיים את המשא ומתן שהתחיל לפני שנתיים עם ישראל בתיווך המצרים ולסיים את עסקת החילופים הבסיסית, מחזיק גלעד שליט גם מאות אלפי פלסטיניים בעזה, אוכלוסיה אזרחית בלתי מעורבת שסובלת כבר מעל שנתיים ממצור, מחסור במצרכים חיוניים ועוני משווע. הסכם הרגיעה שנכנס לתוקפו ב-19 ליוני לא הביא ולא יביא לשינוי דרמתי במצב זה. אמנם כמות המשאיות שנכנסות לרצועה גדל קצת אבל לא הביא לשינוי המיוחל ולא הביא רווחה לאוכלוסית עזה. פתיחה משמעותית ומלאה של המעברים למעבר סחורות כולל גם מעבר רפיח למצרים, גם אם זה לא נאמר בקול רם ובפומבי וגם אם החמאס טוען שנושא המעברים אינו קשור לעסקת שליט - לא תיתכן ולא תתבצע כל עוד עסקת שליט לא מסתיימת ומבוצעת".  

 

גלעד שליט נחטף לרצועת עזה לפני 773 ימים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נועם שליט. מכתב לעיתון ערבי
צילום: דודי ועקנין
צילום: נועם רותם
גלעד שליט. 773 ימים בשבי
צילום: נועם רותם
מומלצים