שתף קטע נבחר

פרס לחץ יד לקרזאי; ביקש מסין להתערב באיראן

רגע לפני פתיחת האולימפיאדה בבייג'ינג, השתתף הנשיא שמעון פרס בקבלת פנים חגיגית ולחץ את ידו של נשיא אפגניסטן. בפגישה עם מקבילו הסיני, הו ג'ינטאו, אמר פרס כי "סין יכולה להיות שחקנית מפתח בפירוק איראן מנשק גרעיני וטרור"

נשיא המדינה, שמעון פרס, נפגש הבוקר (יום ו') עם מקבילו הסיני, הו ג'ינטאו, בבייג'ינג. בפגישה מדינית בבית הפרלמנט הסיני אמר פרס, כי "סין יכולה להיות שחקנית מפתח בפירוק איראן מנשק גרעיני וטרור". מלשכת פרס נמסר, כי הו ג'ינטאו השיב לנשיא, כי מדינתו עוקבת אחר ההתפתחויות באזור. לאחר מכן השתתף פרס בקבלת פנים חגיגית שערך הו ג'ינטאו ולחץ את ידו של נשיא אפגניסטן, חמיד קרזאי.

 

"אנו מעוניינים לחזק את תרומתנו ליציבות ושלום במזרח התיכון", אמר הו ג'ינטאו בפגישה עם פרס. "אנו עוקבים אחר כל התפתחות אזורית במזרח התיכון ובאיראן ופועלים בצורה קונסטרוקטיבית כדי לחזק את תרומתה ומעורבותה של סין ליציבות ולשלום במזרח התיכון".


הנשיא פרס לוחץ את ידו של נשיא אפגניסטן (צילום: יונה ברטל) 

 

הנשיא הבהיר כי "ישראל לא מבקשת להרוס את איראן", אך אמר כי "ישראל עוקבת בדאגה אחר ניסיונותיה של איראן לפתח נשק". לדבריו, ישראל "אינה מאיימת על איראן. כל רצוננו הוא שלום במזרח התיכון ויציבות, ללא פצצות גרעיניות וללא פיגועי טרור". שני האישים גם דנו עוד בהרחבת שיתוף הפעולה בתחומי ההיי-טק, המדע, החקלאות, הרפואה, התיירות והאקדמיה.

 

פרס נחת אתמול בבייג'ינג, כאורח של הממשל הסיני והוועד האולימפי. עם נחיתתו פרסו הסינים שטיחים אדומים בכל מתחם שדה התעופה, וסגרו את כל הכבישים המובילים משדה התעופה אל האצטדיון האולימפי על מנת ששיירת הנשיא תיסע בכבישים פתוחים וסטריליים לחלוטין. פרס נלקח ישירות למעונו, הממוקם במתחם האצטדיון האולימפי, ולאחר מכן נפגש עם משלחת הספורטאים הישראלית לאולימפיאדה.

 

מזכירת המדינה האמריקנית קונדוליזה רייס אמרה אתמול,

כי ארה"ב אינה אומרת "כן או לא" לפעילויות צבאיות ישראליות בתשובה לשאלה אם היא מודאגת מן האפשרות שישראל תתקוף את איראן. עוד ציינה כי תשובתה של איראן להצעת חבילת התמריצים של שש המעצמות "אינה באמת תשובה רצינית" והזהירה מפני הטלת סנקציות כלכליות נוספות על טהרן.

 

שליח רוסיה באו"ם, ויטלי צ'ורקין, אמר כי ממשלתו לא הסכימה להטיל סנקציות נוספות על איראן והביע תקווה להמשך השיחות מול טהרן. רייס מצדה מאמינה ש"האופציה הדיפלומטית יכולה לפעול ויש זמן לכך". היא אמרה כי שינוי עדיין אפשרי באיראן: "אפילו בעיתונים של איראן, הנתונים לפיקוח, יש תהיות לגבי המדיניות של הנשיא מחמוד אחמדי-נג'אד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
פרס ונשיא סין בבייג'ינג
צילום: AP
צילום: לי מינג
הנשיא עם המשלחת הישראלית
צילום: לי מינג
מומלצים