שתף קטע נבחר

צאו לטייל: תל-אביב בתלת ממד ב-Google Earth

חברת Metroscape מעצבת עותקים וירטואליים תלת-ממדיים ב-Google Earth של מבנים מפורסמים מהנוף התל-אביבי, כמו מגדל האופרה וכיכר המדינה

קומו בבוקר, מלאו מימייה וצאו לסיור בתל אביב, אבל בלי הפיח והלחות - באמצעות Google Earth, תוכנת ההדמייה התלת-ממדית של גוגל, המוצעת להורדה חינם. ממבט עילי אפשר להבחין בכיכר המדינה, במגדל האופרה שעל קו החוף, בבניין העירייה ובגן העיר. Google Earth היא מעין גלובוס וירטואלי גדול, ואפשר להתמקד על כל אזור ולהסתכל מקרוב, להוסיף

ולהסיר שכבות עם מידע על הסביבה המוצגת. כעת גם תל-אביב על המפה.

 

התוכנה שגוגל מספקת כוללת את המפות ואת צילומי האוויר, הנרכשים מחברות חיצוניות, והמבנים התלת-מימדיים מעוצבים על-ידי הגולשים באמצעות התוכנה Google Sketchup. מי שאחראי לחלק ניכר מהמבנים האלו הוא אדר אופנהיים, אדריכל, מעצב ומייסד חברת Metroscape החדשה יחסית (בת עשרה חודשים), שאוחדה עם חברת הדמייה בשם 3DIG.

 

"זה התחיל כתחביב אצלי, למדל בניינים שאני אוהב בתל אביב ולהעלות אותם ל-Google Earth, עוד כשבישראל לא היו מודלים באף בניין", מספר אופנהיים. "במדינות אחרות, בכל העולם, בעיקר בארה"ב, יש ערים שלמות שממודלות בתלת ממד. אבל בארץ אף אחד לא נכנס לתחום", אומר.

 

Google Earth, לדברי אופנהיים היא יותר מכלי שמשעשע חובבי גאוגרפיה, אלא פלטפורמת פירסום בעלת פוטנציאל שעדיין לא ממומש בישראל כפי שבחו"ל. איך הופכים את Google Earth לפלטפורמת פירסום? "כל בניין ב-Google Earth הוא סוג של לינק שאפשר ללחוץ עליו, כמו בדפדפן", הוא מסביר. " בניינים שמעבירים עליהם את העכבר נצבעים בכחול, ובהקלקה עליהם אפשר לקבל מידע על הבניין - נאמר, מלון - ולהגיע לאתר של החברה. זה עובד באופן דו-כיווני, ומאתר החברה יכול להופיע לינק שמטיס אותך ישר למלון ב-Google Earth"

 

- אז תיירות היא הענף האידיאלי לסוג הפירסום הזה?

"לא רק. החברה הראשונה שעבדנו איתה היא דווקא חברת נדל"ן, ב. יאיר. הקמנו מודלים של פרוייקטים של החברה

מאילת ועד נתניה. באתר של החברה יש לינק ליד כל פרוייקט לינק לבניין, ומתעניינים יכולים להקליק ולראות".

 

איך מבצעים את עיצוב הבניין הווירטואלי עצמו?

"קודם כל מצלמים את הבניין מכל הכיוונים ועובדים לפי התמונות. בדרך כלל אין לי אין את תוכניות של הבניין במדוייק. אני משתמש בתצלום אוויר כדי לראות את המתאר החיצוני של הבניין ומסתמך על התמונות שהלקוח צילם".

 

"ברחבי העולם יש ביקוש אדיר למודלים ב-Google Earth, כי ברוב העולם יש ב-Google Earth שכבות ואינדקסים מפורטים של רחובות ודפי זהב. בארץ עדיין אין, אבל אני מאמין שזה של זמן. אני אישית חושב שיש לה פוטנציאל אדיר, בתחומים כמו תיירות ושיווק, נדל"ן ואחרים". טוען אופנהיים.

  

לא מעט חברות גדולות, אומר אופנהיים, מגששות כיום לקראת כניסה לתחום. "השיא הוא וולט דיסני, שמידלו את כל דיסניוורלד בתוך Google Earth. אפשר לסייר, לקנות כרטיסים ולראות סרטים של המתקנים השונים, הכל מתוך המודל התלת ממדי".

 

 

צילום מסך

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קו החוף של תל אביב ב-Google Earth
מומלצים