שתף קטע נבחר

אחיו של אסיר פלסטיני: כשהוא ישתחרר - נאמין

בני משפחתו של סעיד אל-עתבה, ותיק האסירים הפלסטינים בישראל שפיקד על חוליה שהניחה מטענים, שומרים על איפוק - למרות ששמו מופיע ברשימת האסירים שישוחררו כמחווה לאבו-מאזן. האח: "תמיד היתה אכזבה גדולה כי אחי נשאר בכלא. הפעם, התקווה שלנו מאוד גדולה"

ברשות הפלסטינית שמרו היום (א') על אווירה של איפוק, למרות החלטת הממשלה לשחרר 200 אסירים פלסטינים. גורם ברשות אמר ל-ynet כי "200 אסירים הם כלום, לא רק לעומת 11 אלף אסירים שנמצאים בכלא, אלא אפילו לעומת מספר הפלסטינים שייעצרו מהיום ועד רגע שחרורה של הקבוצה הזו".

 

גם במשפחתו של זקן האסירים הפלסטינים בישראל, סעיד אל-עתבה (57), שאמור להשתחרר במסגרת המחווה לנשיא הפלסטיני אבו-מאזן, שמרו על איפוק. אל-עתבה נעצר ב1977 באשמת פיקוד על חולייה שהניחה מטעני חבלה בשליחות החזית הדמוקרטית לשחרור פלסטין. בפיגועים נהרגה ישראלית ו-33 נפצעו.

 

בני משפחתו של אל-עתבה שומרים את חגיגות השמחה לרגע שהוא ישוחרר. בעבר, הם מספרים, היו שמועות כי הוא ישתחרר - אך בסופו של דבר התברר כי הדבר לא נכון. "רק כשנראה אותו בבית בזרועותינו נבין שהדבר אמיתי. עד אז אנחנו לא נאמין לכל הדיווחים", אמר ל-ynet ד"ר נידאל אל עתבה, אחיו של האסיר. יחד עם זאת אמר האח, רופא כללי בסוכנות הסעד של האו"ם בשכם - אונרו"א: "הדבר נותן לנו תקווה, שסוף סוף ינצח ההיגיון ונראה את אחי שהוא האסיר הכי ותיק בעולם, שגם נכנס לספר גינס - חוזר למשפחתו".

 

אחיו של אל-עתבה סיפר כי הם קיוו בעבר בכל פעם ששוחררו אסירים פלסטינים, כי גם הוא ישוחרר. "תמיד היתה אכזבה גדולה, כי בסופו של דבר למרות כל הדיבורים - המאמצים לא היו מספיקים ואחי נשאר בכלא. הפעם, התקווה שלנו היא מאוד גדולה".

 

"ישראל הערימה קשיים"

לדברי האח, בשנים האחרונות הערימה ישראלים קשיים לבקר את אל-עתבה בכלא. "בשנים האחרונות לא איפשרו לנו לבקר אותו, בטענות שבני המשפחה מנועים ביטחונית. לכן המשפחה הייתה זוכה לביקור אחד בן 45 דקות פעם בשנתיים". לדבריו, מי שסבלה יותר מכל באופן טבעי היתה אמו של האסיר. "המורל של אימי בימים האחרונים הרבה יותר גבוה, אבל זה מלווה בימי המתנה קשים ובלתי ניתנים לתיאור. הדריכות וההמתנה במיוחד בימים האחרונים הם דבר מאוד קשה".

 

יש לציין כי סעיד אל-עתבה היה מראשוני האסירים הפלסטינים, שתמכו בתהליך השלום. אל-עתבה גם ממקומו מאחוריי סורג ובריח נבחר לכהן בהנהגה הפוליטית - הלשכה הפוליטית של מפלגת פידא, שהתפלגה בשנות ה-90 מהחזית הדמוקרטית לשחרור פלסטין ונחשבת לתומכת מובהקת בתהליך השלום. כמה מחבריה מכהנים בממשלתו של סלאם פיאד.

 

"אחי סעיד תומך גדול בתהליך הפיוס ותהליך השלום והגיע הזמן שהוא ייצא לחופשי", אמר אחיו. "31 שנה ללא הפסקה בכלא הן עונש הרבה יותר קשה, אפילו מזה של נלסון מנדלה. מנדלה ישב 26 שנה אך בשנים האחרונות למאסרו הוא זכה לחופשות. מה שאומר שבשקלול אחי ישב 60-70 שנה בקריטריונים הנהוגים במצב נורמאלי לכן אנו שמחים לראותו בחזרה בבית אבל לא נשמח לפני שנראה אותו בינינו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אסירים פלסטיניים. ארכיון
צילום: איי אף פי
מומלצים