שתף קטע נבחר

חיות הקודש עושים קאמבק בסדרה "שיר חדש"

פרויקט טלוויזיוני חדש עוסק באמונה, תפילה וגאולה, באמצעות ראיונות עם אנשי דת ורוח. לכל דובר הוצמד שיר שהולחן או "נתרם" במיוחד לצורך הסדרה. גם "חיות הקודש" מליפתא - להקה שהפכה לתופעה, אך לא היתה פעילה זמן רב - נתנו בראש

פעם, לפני הרבה מאוד שנים (בערך שמונה), המושג מוזיקה יהודית עדיין לא היה שגור. אהרן רזאל עבד על אלבום שני, עדי רן הופיע והבנאים עוד בכלל לא חשבו לנגן טקסטים מהמקורות. בליפתא שבירושלים צמחה להקה שונה, עם סולן קצת יוצא דופן, מוזיקה רועשת, וטקסטים שנוגעים גם בנושאים שהם טאבו. קראו להם "חיות הקודש".

 

הלהקה, שעטתה והשילה צורות והרכבים, הפכה לתופעה ירושלמית ומלבד הופעות צבעוניות, הוציאה עלון מיוחד וכמה דיסקים רשמיים יותר ופחות. מאז הלהקה כבר הפסיקה לתפקד, אבל אור גרודר, במאי ותסריטאי של הפרויקט הטלוויזיוני "שיר חדש", קיבץ את חברי הלהקה לעוד הופעה אחת בליפתא, המונצחת בסדרה שהכין. קבלו טעימה:

 

פרויקט שיר חדש מורכב משישה פרקים בסך הכל, שכל זוג מהם עוסק בנושא אחר - אמונה, תפילה וגאולה. בכל פרק מרואיינים שישה דוברים שונים, המייצגים עולמות תוכן ורוח שונים. לכל דובר שודך שיר, שהוקלט או "נתרם" במיוחד לצורך הסדרה. בין המשתתפים: יאיר גדסי, להקת המושב, פישי הגדול, גבריאל חסון ועוד רבים.

 

"חיות הקודש", ובראשם הסולן דוד בן אברהם, גויסו לשמש רקע לדבריו של יוסי גינסבורג, מרצה בכיר בעולם ההיי-טק, שפורש את משנתו בפרק "אמונה", לצידם של חוקר ההיסטוריה שמחה יעקובוביץ’, המחזאית הדר גלרון, הרב ומעביר הסדנאות מיכי יוספי, רועה הצאן משה גניש והמדענית פרופ' מינה טייכר.

 

הפרק מנסה לענות על שאלות כמו האם אדם יכול לחיות ללא אמונה בכוח עליון? במה האדם צריך להאמין, ולמה? ואיפה מוצאים אמונה?

 

"הסידרה מביאה אל המסך תכנים שלא מרבים להתעסק אתם לעומק בטלוויזיה", אומר גרודר. "היא גם מציגה קשת רחבה של דמויות מאוד שונות ומיוחדות בתחומם, המפרשות רעיונות רוחניים בצורה ישירה וגלויה. הדמויות המופיעות בסדרה

באות משתי הקבוצות - גם מהצד החילוני וגם מהצד הדתי - ומהווות גשר לכלל הדעות בנושא רוחניות ויהדות כיום בארץ ובעולם".

 

גרודר, חוזר בתשובה, מספר כי כשהחל להתקרב ליהדות חש את המתח שבין העולם אליו הוא צועד לבין העולם שממנו הגיע. "יצאתי לחקור את הנושא כדי להבין יותר ולנסות לשייך את עצמי ומשפחתי אישית לאחד הזרמים", הוא אומר, "וכך החל התחקיר לסדרה. במעבר בין הדעות והגישות גיליתי דברים דומים, וגם פערים והבדלים מרתקים. בנוסף לכך - ההתנגשות בין העולם המערבי והגישה החומרנית, לעומת העולם הרוחני והגישה ההוליסטית, הם הטרנד הכי חם היום בעולם. הסרט מביא לידי ביטוי גם את הקונפליקט האישי שלי".

 

  • הצצה ראשונה לסדרה בסנימטק תל-אביב, ב-26.8 בשעה 19:30

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גרודר. קונפליקט אישי
צילום: חגי שררה
בן אברהם. בחזרה לליפתא
מומלצים