שתף קטע נבחר

אום אל פאחם: שוברים את הצום עם עוגת הקטאיף

מוסלמים בכל רחבי העולם מציינים בימים אלה את חודש הרמדאן. רבים מהצמים מעבירים את הימים הקשים בציפייה לשעות הערב, אז יוכלו לסעוד את לבם וליהנות מהתענוג המתוק של עוגת הקטאיף המסורתית. סיירנו ברחבי אום אל פאחם, שם מייצרות הקונדיטוריות במהלך הרמדאן, אלפי עוגות מדי יום

צמים כל היום ושוברים את הרעב עם עוגת הקטאיף. בעולם המוסלמי מציינים בימים אלה את חודש הרמדאן ובאום אל פאחם נרשמת תכונת שיא. בכל פינה משתרכים תורים ליד החנויות, נורות צבעוניות נתלו בעיר ומעל לכל ניצבת עוגת הקטאיף, שהפכה לסמל המסורתי, שנמצא על שולחנות רבים בעת שבירת הצום.

 

משנה לשנה הולכת וגדלה הדרישה לקטאיף והקונדיטוריות בעיר מכינות אלפי עוגות החל משעות הבוקר המוקדמות. מה יש בעוגת הקטאיף, שהופכת רבים מבני המגזר הערבי בארץ ובעולם למעריציה? ייתכן שזו המתיקות העזה או לחילופין המילוי של הגבינה, או אולי דווקא האגוזים. אפשרות אחרת היא שאולי העובדה שבכדי לאכול אותה יש להמתין בדרך כלל יותר משנה עד לחודש הרמדאן הבא, היא זו שהופכת את התענוג המתוק לכל כך מיוחד.

 

"זה הסמל של הרמדאן, אנחנו מתחילים להכין את הבצק כבר בשעה חמש בבוקר, מוכרים גם בקונדיטוריה שלנו ובנוסף בדוכן מיוחד שהקמנו מחוץ לחנות. אנחנו משווקים גם למספר קונדיטוריות בעיר ומדי יום מכינים כ-6,000 עוגות", מספר מוסטפא מחאג'נא הקונדיטור של "ממתקי אבו עלי" בכניסה לאום אל פאחם.

 

בזמן שהמכונה של מחאג'נא עובדת ומייצרת את העוגות משתרך תור ארוך של קונים בסמוך לדוכן, שמחוץ לקונדיטוריה. הצום אמנם נשבר בשעה 19:05, אך את הקטאיף ממהרים לקנות כבר בדרך הביתה, "הקטאיף עושה מתוק בלב ושמח בנשמה, אני אוהב לאכול אותה עם גבינה ויש כאלה שמעדיפים עם אגוזים", אמר סעיד תושב העיר.

 

לאורך הרחוב הראשי של אום אל פאחם ישנן מספר קונדיטוריות, ביניהן "ממתקי נצרת בעיר" - שחקן חיזוק מנצרת שהשם של הקטאיף שלו יצא למרחוק. "מחכים לזה כל השנה, זה אוכל מיוחד במינו יש אותו רק במהלך חודש אחד", אמר עבד אגבאריה, "כל השנה אוכלים כנאפה בקלאווה ורק בראמדאן יש קטאיף".

 

סעיד חסיבה, בעל הקונדיטוריה הוותיקה בעיר "ממתקי חסיבה", מספר כי הכנת העוגה היא מסורת משפחתית עתיקה. "אבא שלי הכין ואבא שלו הכין, זה לא רק כאן, אלא בכל העולם המוסלמי כולם בחודש הרמדאן אוכלים קטאיף ואנחנו מכינים את העוגה לאלפי הלקוחות בשביל שיהיה מתוק לכולם", הוא הסביר.

 

ביו הקונדיטוריות היה ניתן למצוא השבוע את אבו טארק שמבקר גם בסוריה: "אני תושב ירדן שמוכר מדי שנה בסוריה, במהלך חודש הראמדאן משקאות של סוס תמרהינדי ולימון, מדי יום 250 בקבוקים. השנה חשבתי לבוא לכאן ולשמח את האנשים באום אל פאחם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים