שתף קטע נבחר

"התחמשות סוריה מסכנת את ישראל והשלום"

העיתון "וושינגטון טיימס" ערך ראיון עם שגריר ישראל בארה"ב, סלי מרידור, בו הבהיר כי ישראל מעדיפה פתרון דיפלומטי למשבר הגרעין עם איראן. לדבריו, המשך מכירת נשק רוסי לסוריה ואיראן מערערת את יציבות האזור, ופוגעת בשיחות השלום עם דמשק

"לא יכול להיות שלום אמת, אם סוריה תמשיך ליישר קו עם סוריה ועם ארגוני טרור כמו החיזבאללה", כך הבהיר שגריר ישראל בוושינגטון, סלי מרידור, בראיון שהעניק לעיתון "וושינגטון טיימס". לדבריו, שינוי ביחסי סוריה עם איראן הם המבחן האולטימטיבי להשגת הסכם שלום כולל עם דמשק.

 

בראיון הדגיש מרידור שהשיחות העקיפות שמקיימת ישראל עם סוריה נועדו לפרק את השותפות של סוריה עם איראן, ולהחזיר את המצב האסטרטגי באזור לקדמותו.

 

השגריר אף התייחס לדיווחים

על התחמשותה של סוריה, כשנשאל על מכירות הנשק של ישראל לגאורגיה. מרידור השיב כי בעיניו, מכירות הנשק מרוסיה לאיראן וסוריה מסוכנת הרבה יותר. "אם רוסיה תמשיך לספק נשק קטלני מתוחכם לסוריה, זה יערער את היציבות ויסכן את ישראל ואת השלום באזור", הזהיר.

 

מרידור הבהיר כי מכירת נשק לאויבי ישראל תגביר את האיום מצד שני ארגוני הטרור הנתמכים על ידי איראן וסוריה - החמאס והחיזבאללה. זאת, על רקע הדיווחים כי רוסיה מספקת לאיראן ולסוריה מערכות הגנה מתוחכמות אס-125 להגנה מפני מטוסים וטילי שיוט. "אנחנו מקווים שלמרות האירועים בגאורגיה, הרוסים לא יספקו לאיראן נשק. אני לא חושב שמישהו יפרש את יחסינו עם גאורגיה כמאיימים או מערערים יציבות", הוסיף.

 

במהלך הראיון, שב וטען השגריר כי פרוייקט הגרעין האיראני הוא האיום הרציני ביותר על המזרח התיכון כיום. "חלון ההזדמנויות מצטמצם אבל עדין לא נסגר", אמר בהתייחסו למהלכים הדיפלומטיים ולסנקציות הננקטות נגד טהרן בש התנגדותה

להקפיא את התוכנית.

 

מרידור טען בראיון כי "ההעדפה הברורה שלנו היא לפתור את המשבר בדרכי שלום", כשנשאל האם הכוונת ישראל תקוף א אתרי הגרעין באיראן. עם זאת, הוא טען כי שלוש ההחלטות על הטלת סנקציות שהתקבלו עד כה במועצת הביטחון אינן מספיקות, וקרא לחברות אירופיות להפסיק לספק לאיראן נפט מזוקק. זאת, במטרה להגביר את הלחץ הבינלאומי על איראן בתקווה כי תענה לדרישת המערב ותפסיק את העשרת האורניום.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
מרידור. שינוי ביחסי סוריה ואיראן
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים