במילוי גבינה וצימוקים: רולדת שמרים
יש לה מילוי קלאסי של גבינה וצימוקים, והיא מתאימה כפינוק אישי או לאירוח חגיגי. אבל רולדת השמרים הזו לא רק טעימה, אלא גם קלה להכנה: רק תכינו את הבצק מראש
עוגת שמרים במילוי גבינה וצימוקים
מתכון של מיקי שמו, קונדיטוריית "שמו", באדיבות שמרית
המרכיבים (ל-2 עוגות):
לבצק:
4 כוסות קמח
25 גרם שמרים טריים
1/2 כוס סוכר
75 גרם חמאה חתוכה לקוביות, בטמפרטורת חדר
2 ביצים מס' 1
1/4 כוס חלב
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
1 כפית גרידת לימון
למלית הגבינה:
1/2 ק"ג גבינה 9%
1 כף קורנפלור
1 ביצה
1 כוס סוכר
2 כפות צימוקים לבנים
גרידה מ-1/2 לימון
כלים: 2 תבניות אלומיניום עגולות בקוטר 20 ס"מ
(צילום: דן פרץ)
אופן ההכנה:
- הבצק: מניחים במיקסר עם וו הלישה את הקמח, השמרים, הסוכר, הביצים, החלב, הווניל וגרידת הלימון. מערבלים במהירות איטית עד שהבצק מתאחד.
- מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה, עד שהן מתמזגות בבצק ולא ניתן לראותן. מוסיפים מלח ומערבלים מספר שניות.
- עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה אחד לפחות.
- המלית: מערבבים היטב את כל המרכיבים בקערה.
- הרכבת העוגה: מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק למלבן באורך 20X35 ס"מ.
- מורחים על כל מלבן חצי מכמות המלית ומגלגלים לרולדה דקה.
- מגלגלים כל רולדה בתוך תבנית עגולה ומתפיחים כשעה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-35 דקות.
מומלצים