שתף קטע נבחר

 

בישלתי בקומביסטימר בשר לא מוכשר; מה עושים?

שאלה:

 

אם הכנסתי בטעות לתנור קומביסטימר בשר לא מוכשר - מה אני אמור לעשות? ואני מדגיש שישנו פתח של ארובה בקומביסטימר. הערות: בדרך כלל כל הבשרים שאני עובד איתם הם אך ורק מוכשרים וכנראה שלא שמתי לב לטיקט שעל הקרטון. תודה (שוקי, הצפון)

 

תשובה:

 

שוקי שלום.

 

ראשית צריך להגדיר מהו מכשיר הקומביסטימר. ה'קומבי-סטימר' הוא תנור בישול שהוא גם תנור אפייה רגיל וגם מכשיר המאפשר בישול ואידוי של ירקות, דגים וקטניות הודות למחולל הקיטור המובנה בו. אני מבין שהבשר שלא היה מוכשר בושל במכשיר על ידי אדי הקיטור. פעולה כזו מוגדרת כבישול לכל דבר.

 

בשר בלתי מוכשר הוא בשר שלא הוציאו ממנו את הדם. התורה אוסרת על אכילת דם: ויש שתי דרכים באמצעותם מוציאים את הדם מהבשר: מליחה או צליה. המלח המפוזר בכמות גדולה, על גבי הבשר במשך כשעה, שואב את הדם ואחר כך שוטפים ומדיחים את הבשר. לצליית הבשר תפקיד דומה: האש שואבת את הדם באמצעות החום מתוך הבשר ושורפת את הדם שיוצא.

 

בשר בלתי מוכשר שבושל, נאסר באכילה, משום שהדם שלא הוצא מעורב בתוך הבשר. לכן, אי אפשר לאכול בשר זה שהושם בטעות במכשיר. בנוסף, מכיוון שהקומביסטימר מכיל את האדים היוצאים מהמאכל, הוא נאסר גם כן, כדין קדירה שבושל בה והאוכל אסור. גם העובדה שיש פתח ארובה במכשיר אינה פוטרת את הבעיה.

 

סיר שנאסר בבישול אוכל שאינו כשר, צריך להכשיר את הסיר/קדירה על ידי הכנסתו לתוך מים רותחים (הגעלה). במקרה של הקומביסטימר, יש להפעילו לטמפרטורה מקסימאלית ועל ידי כך להכשירו. אחר כך אפשר יהיה להשתמש בו כרגיל. (משיב: הרב שמואל שפירא, כוכב יאיר)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים