שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    צילום: אסף אמברם

    מריחים חורף: מרק שעועית, חציל קלוי וכוסברה

    הגשם עשה ריח של חורף באוויר? יעל גרטי פותחת את עונת המרקים ומגישה מתכון למרק שעועית לבנה, חצילים קלויים וכוסברה. משביע, טעים להפליא, מיוחד וריחני

    כשעיינתי בתפריט החדש של מסעדת "מָרָאבּוּ" (שבה לא ביקרתי), לכד את תשומת לבי מרק חצילים שרופים עם שעועית לבנה וכוסברה, שהצטייר בדמיוני כשילוב מעניין במיוחד. לשמחתי הסכים יואב בר, שף המסעדה, למסור את המתכון, שהתגלה כבלתי-צמחוני בעליל, כיוון שהכיל ציר עוף וחזה אווז מעושן. החלטתי להכין גרסה צמחונית משלי: קליתי חצילים בתנור בשיטה המעולה שלמדתי מהשף אלעד להב, בישלתי שעועית לבנה, הוספתי ירקות ארומטיים ושפע כוסברה. המרק, העשיר בחלבון (הודות לשעועית) - ומשום כך מתאים במיוחד לצמחונים, התגלה כמשביע, טעים להפליא ומיוחד בטעמו.

     

    רוצים עוד מרקים? בבקשה:


    (צילום: יעל גרטי) 

     

    מרק שעועית לבנה, חצילים קלויים וכוסברה

    שימו לב לכך שיש להשרות את השעועית במים מבעוד מועד, במשך 6-12 שעות. אני השתמשתי בשעועית אורגנית, אך אין בכך כל הכרח. מתעבי הכוסברה מוזמנים להחליפה בפטרוזיליה, אך לטעמי היא פשוט נפלאה במרק זה.

     

    המרכיבים (ל-7 מנות):

    200 גרם שעועית לבנה

    שמן זית

    4 חצילים

    2 תפוחי אדמה קטנים, קלופים וחתוכים גס

    4 גזרים, קלופים וחתוכים גס

    1 כרשה, החלק הלבן בלבד, שטוף וחתוך גס – לא חובה

    2 שורשי פטרוזיליה, קלופים וחתוכים גס

    3 שיני שום, קלופות, שלמות

    3 גבעולי סלרי (3 גבעולים בודדים, ללא עלים), שטופים וחתוכים גס

    1 חב' קטנה כוסברה טריה, עלים בלבד, שטופים

    1-2 ליטר ציר ירקות או מים רותחים

    מלח

    פלפל שחור גרוס גס

     

    לעיטור: מעט עלי כוסברה, שטופים (לא חובה)

    כלים: בלנדר-מוט או מעבד מזון, נייר אפייה

     

    אופן ההכנה:
    1. מבעוד מועד: משרים שעועית בקערה מלאה מים, למשך 6-12 שעות.
    2. מסננים ושוטפים את השעועית, מעבירים לסיר גדול, מוסיפים מים רותחים (לא ממליחים!) ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף שנוצר בעזרת כף, מנמיכים את האש ומבשלים כשהסיר מכוסה כשעה ורבע עד שעה וחצי או עד שהשעועית רכה דיה. מסירים מן האש ומעבירים למסננת.
    3. מחממים תנור ל-190 מעלות, מכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומזלפים על הנייר כ-2 כפות שמן זית. חותכים את החצילים לארכם ומניחים את הצד הפתוח כלפי מטה, תוך שמוודאים שהוא טובל בשמן הזית. מחוררים כל מחצית חציל (מצדו העליון) בעזרת מזלג, 3 דקירות בכל חציל, ומכניסים לתנור. אופים במשך 40 דקות, מוציאים ומצננים. כשניתן לגעת בחצילים מוציאים את בשרו של החציל בעזרת כף ומעבירים למסננת מעל צלחת, להגרת נוזלים.
    4. מחממים 2 כפות שמן זית בסיר רחב על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים ירקות קשים (תפוחי אדמה, גזר ושורש פטרוזיליה) ומטגנים-מערבבים במשך 2 דקות. מוסיפים כרשה, גבעולי סלרי ושום, מנמיכים את האש, מכסים במכסה ומניחים לירקות להזיע ולשחרר נוזלים במשך 15 דקות לערך או עד שתפוחי האדמה והגזר רכים דיים.
    5. מוסיפים לסיר שעועית מבושלת, חצילים קלויים וכוסברה, ומערבבים.
    6. מוסיפים ליטר ציר ירקות או מים רותחים ומביאים לרתיחה.
    7. מסירים את הסיר מן האש, מרסקים את תכנו בעזרת בלנדר-מוט (או במעבד מזון, בשתי "נאגלות" נפרדות), תוך שמשאירים מעט שעועיות בלתי מרוסקות (לא הכרחי).
    8. מחזירים את הסיר לאש ומוסיפים עוד 500-750 מ"ל ציר ירקות או מים רותחים, לפי הסמיכות הרצויה ומביאים לרתיחה.
    9. מנמיכים מעט את האש, מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס גס, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. מגישים חם ומקשטים בכוסברה טריה.  

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים