שתף קטע נבחר

בצל המשבר: דירקטורים ישלמו יותר על ביטוח

בלעדי: החששות מפני תביעות בענף הפיננסי, על רקע המשבר הכלכלי, הביאו להתייקרות פוליסות הביטוח לדירקטורים. מנהל סיכונים מיוחדים ב"רשף סוכנות לביטוח", יורי קיזנר מסביר ל-ynet למה לדירקטורים זה עולה יותר

לא קל להיות דירקטור בימינו, במיוחד אם מדובר בחברה פיננסית. חברות הפיננסים נאלצות לשלם יותר עבור הפרמיה על ביטוח דירקטורים. כך נודע ל-ynet. ביטוח דירקטוורים מעניק הגנה מפני תביעות אישיות במסגרת מילוי תפקידם של הדירקטורים. תביעות אלו יכולות לבוא מהחברה או מבעלי המניות - על נזק שנגרם להם, לטענתם, מפעילות שביצע הדירקטור, שלא נעשתה בזהירות. בזמן משבר כלכלי, החשש מפני תביעות כאלה גובר, ואתו עולה גם הפרמייה.

 

משבר כלכלי: סיקור מיוחד ב-ynet

  

מנהל תחום ביטוח כללי לסיכונים מיוחדים ואשראי ב"רשף סוכנות לביטוח", יורי קיזנר הסביר ל-ynet את הדברים. "עלות הביטוח תלויה בפרמטרים רבים; מדובר בסכום המתחיל בכמה אלפי דולרים לחברה פרטית קטנה ועד עשרות אלפים לחברה נסחרת בנאסד"ק". 

 

"לעת עתה אין שינוי בפרמיות לחברות שהן לא מהתחום הפיננסי – אלה שכן שייכות לתחום הפיננסי, כגון חברות השקעה, קרנות ובעצם כל גוף שמנהל כספים כבר ספגו עליות של יותר מ-50% בפרמיות מתחילת השנה" מוסיף קיזנר.  

 

אם לשפוט מדבריו, ניתן לראות שקיזנר לא צופה עתיד ורוד לענף. בהתייחס לענף הפיננסי הוא אומר כי  החברות משלמות יותר גם על פוליסות אחריות מקצועית נוספות שברשותם; "הסיבה לכך הינה ריבוי התביעות שחברות הביטוח כבר ספגו וצפויות עוד לספוג בייחוד עם העמקת המשבר הפיננסי, שבוודאות יביא עימו תביעות רבות נוספות ומשמעותיות, גם בתחום אחריות המקצועית וגם בביטוח הדירקטורים", אומר קיזנר.

 

האם הסיכון ימשיך לעלות?

 עדיין לא ברור בכמה תתייקר הפרמיה בעתיד, כיוון שקיימת אי וודאות רבה לגבי התפתחות המשבר, אומר קיזנר. הוא מעריך שבנוסף להמשך מגמת ההתייקרות, תתרחש אף הרעה בתנאי הפוליסות. לדבריו, חברות הביטוח יבקשו להפחית ממידת אחריות הכיסוי - בשל המשבר ועליית הסבירות להפעלת הביטוח.

 

"הצפי לעליית המחירים ( בנוגע לחברות שאינן פיננסיות, שכבר כעת משלמות מחיר גבוה יותר על הפוליסות. ג.ק.) נובע מאוירת תביעות כללית ששוררת כבר מזה תקופה בעולם, במיוחד בגלל המשבר החמור שפוקד את העולם, כידוע, ברגעי משבר מחפשים את מי להאשים ולתבוע, מכאן שחברות הביטוח צפויות לספוג נזקים לא מבוטלים ולהעלות את המחירים כדי להחזיר לעצמן חלק מההפסדים" אומר קיזנר.

 

"סיבה נוספת להתייקרויות נעוצה בפגיעה ביציבות חברות ביטוח המשנה אשר מספקות את החוזים לחברות ביטוח בעולם ובארץ בפרט, ובעצם הן אלו שמשלמות את המסה הקריטית של התביעות. לדוגמה, המשבר שפקד את AIG העולמית - אחת המבטחות המשנה הגדולות בעולם (חברת ביטוח המבטחת חברות ביטוח) וחברת הביטוח הגדולה בעולם, יביא בהכרח להקשחת התנאים ולעליית המחירים", הוא מציין.

 

כשנשאל כיצד מגיבות החברות בענף הפיננסים לעליית המחירים של הביטוח - חלק קיזנר שבחים להבנת עובדי החברות מולן הוא עובד. "האנשים שמטפלים בביטוחים אלו הם מנהלי כספים או מנכ"לים של חברות, וככאלה, יש להם הבנה לפחות בסיסית של שוק הביטוח ומהלכיו וכמובן של השוק הפיננסי העולמי. כך שהם מבינים את הסיבות לעלייה".

 

אך האם עליית המחירים מרתיעה את החברות? או שמא בצל החששות מתביעת דירקטורים - דווקא חלה עלייה בביקוש לביטוחים? קיזנר אומר כי חלה עלייה בביקוש לביטוח: "הביטוח מכסה באופן אישי את מקבלי ההחלטות בחברות ובאווירה של היום מי רוצה להישאר חשוף לתביעות? חוץ מעלייה בביקוש לביטוח עצמו, גם חברות שמבוטחות מזה שנים מבקשות היום להגדיל את גבול האחריות ובכך להגן על עצמן טוב יותר", הוא מוסיף.

 

ומהי ההשפעה של משבר האשראי והסאב-פריים על עלויות ביטוח בתחומים נוספים? קיזנר אומר "ששוק ביטוח המשנה ישפיע על כל תחומי הביטוח, במיוחד על סיכונים גדולים כגון ביטוחי החבויות, רכוש, ביטוח האשראי ועוד היד נטויה". הוא מעריך ששנת 2009 תהייה שנת ביטוח שונה ומאתגרת מאלו שהכרנו עד כה. 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קריסת AIG העולמית מובילה להתייקרות בענף הביטוח
צילום: AFP
מומלצים