שתף קטע נבחר

מפגינים חסמו מעבר לעזה; ברק: המחיר רק יעלה

במשך שלוש שעות משאיות לא היו יכולות להכניס סחורות לרצועת עזה מכרם שלום, משום שעשרות מפגינים למען גלעד שליט חסמו אותו. המפגינים - שגם הבעירו צמיגים - מוחים על כך שנמשכת הזרמת הסחורות. ברק: ההפגנה עלולה לגרום להעלאת המחיר ולא להורדתו

המאבק למען גלעד מגיע לפתחה של רצועת עזה. עשרות מפגינים חסמו הבוקר (יום א') למשך כשלוש שעות את מעבר הסחורות בכרם שלום, והניפו שלטים עם הכיתוב "גלעד עדיין חי". מארגני ההפגנה מבקשים למחות על המצב שבו מועברות סחורות לרצועה, בעוד המשא ומתן על שחרור גלעד שליט תקוע. המפגינים הבעירו צמיגים ומנעו מעבר של עשרות משאיות.

 

נהגי המשאיות, שלא יכלו לעבור, דווקא מזדהים עם מארגני העצרת, ולבשו חולצות עם תמונתו של גלעד שליט: "אנחנו עם גלעד שליט, מצדנו שהסחורה תלך קיבינימט. העיקר שיחזור הביתה", אמר אחמד פאוזי, נהג משאית מרהט. הנהגים האחרים הצטרפו לדבריו: "סגירת המעבר פוגעת בפרנסה, אבל זה שווה את זה שגלעד יחזור", אמרו.


חוסמים את הכניסה לרצועה (צילום: צפריר אביוב)

 

שר הביטחון, אהוד ברק, מתח ביקורת על המפגינים, ואמר לגלי צה"ל: "ההפגנות דורשות מחשבה כי ראוי שנחשוב ונמצא דרך לא לאותת לצד השני איתותים שעלולים לגרום להעלאת המחיר ולא להורדתו. לגבי ההפגנה עצמה, אני מבין את האנשים. כשר ביטחון, כרמטכ"ל וכמי שפיקד עשרות שנים על לוחמים אני מרגיש היטב את החובה להביא את גלעד הביתה בשלום. זה נושא שמדיר שינה מעיני לילה אחר לילה. אין יום שאינני עוסק בעניין הזה".

 

יואל מרשק, ראש אגף המשימות בתנועה הקיבוצית וממארגני ההפגנה, אמר בתגובה לדברי ברק: "איני מנהל את המשא ומתן לשחרורו של שליט, אבל אני יודע כיצד ליצור רוח גבית לברק כדי שיהיה חופשי במשא ומתן. מה שאנחנו עושים משרת יותר מכל את מנהלי המשא ומתן, ובראשם את שר הביטחון, שאני סומך ובטוח במעשיו".

 

"המצב לא יכול להימשך"

בצהריים תתקיים במקום עצרת בהשתתפות בני המשפחה. מרשק: "המצב הזה לא יכול להימשך. מכאן תצא הזעקה - לא עוד. באנו לכאן כדי להבהיר לכל העולם, לצלב האדום ולחמאס שאיננו מוכנים להמשיך במצב הזה שבו אנחנו לא יודעים אם גלעד שליט חי או מת, האם הוא זקוק לתרופות או יושב בבור חשוך. זה התנאי שלנו לפתיחת המחסום".


מפגינים בכרם שלום (צילום: צפריר אביוב)

 

שמשון ליבמן ממצפה הילה, שכנו של נועם שליט ומיוזמי מכתב ההורים שנשלח להורים ברצועת עזה, אמר: "אנחנו מניחים כי בצד השני יש הורים המחכים לשחרור ילדיהם אצלנו.

 אם הם רוצים את ילדיהם, עליהם ללחוץ גם כן על השלטונות שם. אם הם לא יעשו זאת אנחנו נעשה כל מה שנוכל לעשות כדי להפריע ושהצד השני ירגיש. החלטנו להעביר את המחאה ליד הגדר ולא בירושלים או כיכר רבין אלא ממש ליד הגדר". 

 

בומה ענבר, אב שכול ותושב נווה מונוסון, הגיע גם כן למעבר הסחורות בכרם שלום. "בני נהרג ב-95' בלבנון. אני לא רוצה להשוות, אבל אני במצב שבו זה סופי ואין לי תקווה", אמר ענבר, "אני לא רוצה שמשפחת שליט תהיה במצבי, ומוכן לעשות הכל כדי שישחררו את בנם. בתור אב שכול הגעתי לפני כמה שנים למסקנה שערך חיי האדם במדינה שלנו פחות יותר מבשטחים. מי שבאמת יודע מה זה חיי אדם, זה אנשים כמונו, אנשים שבאים מהשכול. הייתי שמח אם ההרגשה הזו היתה משותפת לכל עם ישראל".   

 

במהלך העצרת בצהריים יועבר מכתב שכתבו הורים ממצפה הילה לתושבי הרצועה שבניהם כלואים בבתי סוהר בישראל. "אנו מעברו השני של המתרס", נכתב שם, "מודעים היטב לסבל שלכם כהורים, שבניהם והיקר להם מכל, מוחזק כלוא אצלנו... אנו מבחינתנו מבטיחים, לפחות בצד שלנו, לסייע לכם ככל הניתן ולנסות ולהשפיע על החלטות ההנהגה ובתקווה שאתם גם תנהגו כמונו". הורי מצפה הילה קוראים במכתב להורי רצועת עזה להתעלות מעל לכל המחלוקות הקיימות ביניהם, ולהשיב את הבנים הביתה.

 

בשעות הצהריים יגיעו שיירות של מכוניות לנקודת החטיפה. הנוסעים יהיו מלווים בכ-60 מטוסי אולטרא לייט. בעצרת צפויים לנאום נועם שליט וכמה חברי כנסת.

 

גלעד שליט נחטף לרצועת עזה לפני 847 ימים.


פורסם לראשונה 19/10/2008 07:44

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נועם רותם
חוסמים למען גלעד
צילום: נועם רותם
חוסמים את המעבר למען שליט
צילום: אילנה קוריאל
מומלצים