דיכטר לבג"ץ: השימוע לבר-לב יהיה 'בנפש חפצה'
בתשובה לעתירת מפקד המחוז הדרומי טוענת הפרקליטות כי אם יחליט דיכטר על פיטוריו, יהיה זה אחרי שימוע "בלב פתוח ובנפש חפצה". על טענת ניצב בר-לב כי פוטר באופן מיידי, עונה המדינה שניתנו לו כמה וכמה הזדמנויות לשטוח את טענותיו
עוד לא התקבלה החלטה לפטר את ניצב אורי בר-לב. כך לפחות טוענת הפרקליטות בשם השר דיכטר, בתשובה שהגישה היום (ה') לבג"ץ על עתירת בר-לב, שהתנגד לשימוע בפני השר לבטחון פנים. "השימוע ייערך בלב פתוח ובנפש חפצה, ורק לאחריו, ולאחר שהדברים יישקלו בכובד הראש הראוי להם – תתקבל החלטתו של השר", נכתב בתשובה.
בעתירה לבג"ץ טען בר-לב כי הליך השימוע הצפוי לו בפני השר דיכטר הוא למעשה "משחק מכור", וכי כבר הוחלט לפטרו באופן מיידי. המדינה התנערה מעמדה זו, אך הוסיפה כי לבר-לב ניתנו מספר הזדמנויות להשמיע את דבריו - הן בפני המפכ"ל והן בפני השר ומכאן שהכל החלטה שתתקבל נעשתה רק לאחר שהושמעו טיעוניו.
עוד נטען בתשובת המדינה, שהוגשה באמצעות עו"ד אביגיל בורוביץ', כי גם אם יחליט דיכטר בסופו של דבר על פיטוריו של בר-לב, הרי שלא מדובר בפיטורים מיידיים כמו שטוען הניצב, אלא להיפך - שכן שהוא יהיה זכאי לחופשת פרישה.
בתשובתה כותבת הפרקליטות כי הוצאתו של בר-לב לחופשה כפויה היתה מחויבת המציאות, בשל משבר האמון בינו ובין מפכ"ל המשטרה, דודי כהן. לטענת הפרקליטות, הותרתו של בר-לב בתפקיד היתה
פוגעת בתדמית המשטרה ולא היתה מאפשרת את תפקודה התקין של המערכת.
לגבי טענת בר-לב שיש להעביר את השימוע בפני גורם אחר מאשר דיכטר, הפרקליטות טוענת כי מדובר בהצעה שנבחנה על-ידי הגורמים הרלוונטיים, כולל היועץ המשפטי לממשלה ובר-לב קיבל תשובה בעניין. לבר-לב הובהר כי התוצאה, לפיה הוא יישמע על ידי מי שאיננו השר המוסמך לקבל החלטה בעניינו, היא קיצונית ואיננה מחויבת. בתגובה לטענה שמדובר בממשלת מעבר, עונה הפרקליטות כי בית המשפט העליון כבר קבע את היקף סמכויותיה של הממשלה - ואין בכך כדי להשפיע על סמכות השר לקבל החלטה בעניינו.
לאחרונה דחתה שופטת בג"ץ, אסתר חיות, את בקשתו של בר-לב למסור לידיו חמישה מסמכים עם תכתובות פנימיות שנערכו בין המפכ"ל לבין השר לבטחון פנים - טרם עריכת השימוע.