קב"ט שקיבל שוחד משב"חים - לעבודות שירות
רכז ביטחון מאזור ירושלים קיבל שוחד ובתמורה הכניס פלסטינים ליישובו. מכיוון שנותן השוחד הפלסטיני נידון למאסר על-תנאי, קבעה השופטת כי גם המקבל לא יקבל עונש כבד
חצי שנת מאסר, שתרוצה בעבודות שירות - זה העונש שגזר היום (ה') בית משפט השלום בירושלים על רכז ביטחון מאחד היישובים הסמוכים לירושלים, שקיבל שוחד ובתמורה הכניס פלסטינים ללא אישורים ליישוב. נותן השוחד נידון לאחרונה למאסר על תנאי במסגרת עסקת טיעון, ולכן נגזר על רכז הביטחון עונש קל.
מגזר הדין עולה כי האיש, בן 32, שימש כרכז הביטחון באחד היישובים הסמוכים לירושלים והיה אחראי על קיום נוהל העסקת פלסטינים ביישוב. האיש נהג לקבל טובות הנאה שונות, כולל כסף מזומן, ובתמורה הכניס ליישוב פועלים שלא היה בידם היתר עבודה.
עוד עולה מגזר הדין כי בארבע הזדמנויות שונות לפחות במהלך שנת 2004, קיבל האיש מקבלן תושב השטחים סכומי כסף שנעו בין 200-250 שקלים בכמה הזדמנויות שונות, ובתמורה לכך הכניס את פועליו לתחומי הישוב.
בטיעונים לעונש טען עורך דינו של הנאשם, אריאל עטרי, כי הקבלן שנתן את השוחד נידון רק למאסר על תנאי והוטל עליו קנס, למרות שמיוחסות לו עבירות רבות יותר מאשר ללקוחו. בנוסף טען עטרי כי רכז הביטחון פוטר ממקום עבודתו ופרסום הפרשה פגע פיזית ונפשית בו ומשפחתו. עוד הוסיף עטרי כי האיש הודה והוא קיבל אחריות מלאה על מעשיו ואף מתחרט עליהם.
לעומת זאת, טען נציג הפרקליטות כי האיש היה המגן האחרון בפני גורמים שעלולים לפגוע בביטחון התושבים ביישוב. עוד טען נציג הפרקליטות, כי האיש כשל בתפקידו ובחר את טובתו הכלכלית האישית על פני השמירה על היישוב. נציג הפרקליטות ביקש להטיל עליו מאסר בפועל כדי להענישו וכדי להרתיע עובדי ציבור אחרים, שלא יעשו מעשים כדוגמת אלו.
בגזר הדין כתבה השופטת רבקה פלדמן, כי לא מדובר באירוע או במעשה חד פעמיים וכי האיש מעל בתפקידו כרכז ביטחון,
תוך כדי סיכון שלומם וביטחונם של תושבי היישוב. אולם השופטת קבעה כי הנתון המרכזי שמכריע את הכף במקרה הזה הינו העונש שנגזר על נותן השוחד.
לדבריה, גם בית המשפט הצבאי שדן את הקבלן הביע תמיהה על ההסדר המקל וציין כי אין מדובר בענישה ראויה, אולם בסופו של דבר קיבל את ההסדר. "בנסיבות אלו בהטלת עונש מאסר לריצוי בכלא ייווצר פער לא סביר בין השניים", כתבה השופטת.