שתף קטע נבחר

אישום: הסמיכו רבנים במרמה לצורך הטבות שכר

1,500 שוטרים וחיילים בקבע קיבלו בשנים האחרונות אלפי שקלים בחודש, לאחר שלמדו כמה שעות בשבוע לימודים תורניים, אך קיבלו מסמך לפיו למדו חמש שנים בישיבה גבוהה. בין עשרת הנאשמים: עוזרו של הרב מצגר וסגן הרב המשטרתי

פרשת הרבנים הפיקטיביים מגיעה לשלב כתבי האישום. ראש לשכתו של הרב הראשי יונה מצגר, ראש לשכתו של הרב הראשי לשעבר מאיר לאו, סגן הרב המשטרתי הראשי אהרון גוטסדינר ושבעה בני-אדם נוספים הואשמו הבוקר (יום א') בפרשת "תיק הרבנים", בה הוענקו במרמה תארי רבנות לאנשי כוחות הביטחון. העשרה מואשמים בקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, מרמה והפרת אמונים וחלקם אף מואשמים בקבלת שוחד ובהלבנת הון.

 

מכתב האישום, שהוגש על-ידי פרקליטות מחוז ירושלים לבית משפט המחוזי בעיר, עולה כי חלק מהנאשמים הקימו ברחבי הארץ, בין השנים 1999-2003, "מכללות" שבהן למדו אנשי כוחות ביטחון לימודים תורניים - מספר שעות מועט בשבוע למשך שנה עד שנתיים. בעקבות שורה של מצגי שווא ושיתוף פעולה של מנהלת מחלקת הבחינות ברבנות הראשית, נטען בכתב האישום כי אנשי כוחות הביטחון קיבלו מהרבנות הראשית מסמך לפיו למדו חמש שנים בישיבה גבוהה.

 

המסמך הכוזב הועבר לגופי הביטחון השונים - משטרה, צבא ושב"ס - אשר בהסתמך על האישור הכוזב העניקו הטבות שכר לתלמידים. בסך הכל ניתנו הטבות שכר לכ-1,500 שוטרים וחיילים בצבא קבע, כאשר גובה ההטבה נע בין 2,000-4,000 שקלים לחודש. ההטבות שולמו החל משנת 2001 ועד היום. ככל הנראה, הנזק למדינה נאמד עד כה במאות מיליוני שקלים והנזק שהיה צפוי אלמלא התגלתה הפרשה, היה עלול להגיע לכדי מיליארד שקלים ויותר.

 

על פי כתב האישום, רוב התעודות שקיבלו אנשי כוחות הביטחון - הועברו לתלמידים באמצעות מתווכים מהמכללות ובעיקר על ידי מאיר רוזנטל, ראש לשכתו של מצגר, שגרף על פי החשד מיליוני שקלים לכיסו. התעודות הונפקו על ידי יצחק אוחנה, שכיהן אז כראש מחלקת בחינות ברבנות הראשית.

 

בעקבות מידע שהתקבל נפתחה חקירה משותפת במחלקה לחקירות שוטרים עם היחידה הארצית לחקירות הונאה, במהלכה נחקרו כ-1,500 שוטרים וחיילים ובכירים ברבנות הראשית. במהלך החקירה אף התברר כי סגן הרב הראשי המשטרתי, אהרון גוטסדינר, היה שותף לעבירות מרמה ואף קיבל שוחד מאחת המכללות עבור פעילותו בנושא זה. בחלק מהמכללות בתיאום עם יצחק אוחנה הוחלט לגשר על הפער בין הדרישה של שנות הלימוד ללימודים בפועל.

 

בחודשים האחרונים הודיעה המדינה לעשרות שוטרים, כי בכוונתה לפעול להפסקת התשלומים שניתנו להם שלא על פי החוק. בנוסף לכך, הפרקליטות צפויה להגיש עוד עשרות כתבי אישום פליליים ולמעלה מ-100 קובלנות משמעתיות כנגד מי שקיבלו את ההטבות שלא כדין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
למדו, אבל פחות
צילום: ישראל ברדוגו
מומלצים