שתף קטע נבחר

חברות הליסינג לוקחות את הזמן

רכשתם רכב מחברת ליסינג? טוב תעשו אם תעמדו על כך שהרכב יירשם מיד על שמכם. מסתבר כי החברות אינן ממהרות להעביר בעלות, וקריסתן עשויה להותיר אתכם ללא הרכב היקר שרכשתם

רכישת רכב מחברות ליסינג הופכת פופולרית יותר ויותר. מחירי רכישה נמוכים לרכב חדש יחסית, מפתים לא מעט לקוחות פרטיים לוותר על עסקאות מקובלות, ולפנות לצי הרכב העצום של חברות הליסינג. כיום, כאשר צי הרכב המשומש שבידי חברות הליסינג גדל, כתוצאה מהמצב הכלכלי הקשה אליו נקלע המשק, הפיתוי עשוי להיות אף גדול יותר - פועל יוצא של מחירים אטרקטיביים מאי פעם.

 

אבל שימו לב: אם אתם רוכשים רכב שכזה, דרשו בכל לשון להעביר אותו על שמכם מיד עם השלמת העסקה, כלומר בד בבד עם התשלום עבור המכונית. והמלצה זו חשובה במיוחד בתקופה בה המשבר הכלכלי במשק, מקרין בבירור על ענף הליסינג.

 

חברה בקשיים, אתם בצרות

היה וחברת הליסינג ממנה רכשתם את הרכב תקלע לקשיים, אתם עלולים למצוא עצמכם מסובכים עד צוואר במערבולת  משפטית. זאת, גם אם שילמתם את מלוא הכסף עבור הרכב, אך העברת הבעלות עדיין לא התבצעה. כונס הנכסים שמונה לחברה עשוי לבקש ולתפוס את הרכב, הרשום עדיין כנכס של החברה. במקרה הטוב תיאלצו להוכיח כי הרכב אכן שייך לכם, במקרה הפחות טוב תאלצו לפנות לבית המשפט כדי לקבל את הרכב שנתפס.

 

מבדיקה שערכנו אתמול, עולה כי לא כל חברות חברות הליסינג נוהגות באופן אחיד לגבי העברת הבעלות. בחלקן מתבצעת העברה מיד עם התשלום, באחרות מתחייבת החברה לבצע את העברת הבעלות - לפי הסכם המכירה - בין שבועיים לשלושה חודשים. ההסבר לדחייה בהעברת הבעלות הוא כי יש צורך להסיר שיעבודים ממכוניות המשועבדות לבנקים, או להבטיח פרעון אגרות חוב שהחברות הנפיקו, לטובת מימון רכישת רכב חדש. יש לציין כי בכל החברות הבהירו כי בדרך כלל, תהליך העברת הבעלות מתבצע תוך פרק זמן של שבוע לכל היותר. עוד כדאי להזכיר כי פקודת התעבורה מחייבת מוכר רכב לבצע את העברת הבעלות, תוך 15 ימים מתאריך ביצוע העיסקה.

 

מה הם אומרים

את זאב פרידמן, היועץ המשפטי של המועצה לצרכנות, ההסברים אינם משכנעים. "על החברה המוכרת רכב לגלות מראש לקונה - במסגרת חובת גילוי נאות - כי העברת הבעלות תבוצע במועד מאוחר יותר, ולא בד בבד עם ביצוע התשלום עבור הרכב. לא די בכך שהדברים מופיעים בהסכם עצמו ובאותיות קטנות, והקונה מגלה זאת רק לאחר ששילם עבור הרכב". לדברי פרידמן, אם הבעלות על הרכב לא נרשמה במשרד הרישוי, עלול הקונה למצוא עצמו בלי הרכב, אם לחברה ימונה כונס נכסים או מפרק. קונה הרכב יהפוך במקרה כזה לנושה, שצריך להוכיח כי הרכב אכן נמכר לו. אך גם אם יצליח בכך, עדיין מדובר בבירוקרטיה ארוכה ומתישה, שמוטב מראש לא להכנס אליה כלל.

 

 

לאורי דגמי, יו"ר ארגון הסחר ברכב באיגוד לשכות המסחר, יש דווקא חוות דעת שונה. לטענתו, תקנת הציבור מגינה במקרה כזה על רוכש הרכב. "אם הקונה יכול להוכיח שרכש את המכונית מסוחר מוסדר, במהלך עבודה רגיל (להבדיל מנסיונות להבריח נכסים ולרשום אותם על שם בני משפחה) ובשעות עבודה מקובלות, לא ניתן לתפוס לו את הרכב. הסכנה שמפרק או כונס נכסים יעשו זאת, אינה גדולה. גם אם כן, כל בית משפט ישחרר את הרכב מיד", הוא אומר.

 

כך מתנהגת כל חברת ליסינג

כדי לדעת כיצד מתנהגת כל חברת ליסינג ערכנו סקר טלפוני, וביקשנו לרכוש מכונית מכל אחת מהחברות. ביקשנו את נציג החברה להבהיר תוך כמה זמן מתחייבת החברה להעביר בעלות:

 

  • באדג'ט: שלושה חודשים.
  • ניו קופל (באמצעות שלמה סיקסט): 30 יום.
  • אלדן: 21 יום.
  • אלבר: 10 ימים.
  • הרץ (באמצעות אוטוסנטר): במועד התשלום.
  • גלי ליסינג: במועד התשלום.
  • פריים ליס (באמצעות טרייד-אין לובינסקי): במועד התשלום.
  • אויס: לאחר תשלום מקדמה בסך 2,000 שקל, מבוצע הליך הכנה לרכב שאורך שבועיים. בסופו הלקוח מתבקש לשלם את יתרת מחיר הרכב ומקבל לידיו מיד את הבעלות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים