שתף קטע נבחר

סקירה: מקלדת ועכבר אלחוטיים בעיצוב Aero

ה-Wireless Laser Desktop 7000 הוא המילה האחרונה של מיקרוסופט בתחום ערכות הממשק השולחניות ומעוצב באופן דומה לממשק של Vista. בדקנו

תחום התקני הממשק אדם-מכונה הוא תחום שלא התחדש בו רבות לאורך השנים. מלבד מסך המגע, שהיווה מהפכה, פרץ לתודעה בזכות ה-iPhone, ועתיד להעמיק את החדירה שלו עם השקתה הצפויה של Windows 7 - המקלדת והעכבר

בינתיים עמנו, בלי חידושים מסעירים. אז מה עושים היצרנים?

 

עם חוסר היכולת לחדש באמת בתחום, מיקרוסופט מתמודדת באמצעות גימיקים חביבים ושיפורים קטנים. היא השיקה לפני כחודש וחצי בישראל סדרת חומרה חדשה, כשבראשה עיצוב מעניין כמו עכבר ה-Arc, וטכנולוגיית ה-BlueTrack שאמורה להציע קריאת משטחים טובה יותר, אך מלבד זאת לא מחדשת הרבה - על אף שבתחום החומרה, יצא לה שם טוב וסולידי לאורך 26 שנות פעילות.

 

אני אישית משתמש במוצרי החומרה של מיקרוסופט בבית, עוד מאז שרכשתי לעצמי את עכבר Microsoft Home אי שם ב-1995. לכן שמחתי לבדוק את ערכת העכבר והמקלדת Wireless Laser Desktop 7000, שהם הדור האחרון של החברה לערכות שולחניות (בניגוד לערכות הסלוניות כמו ה-8000 וה-7000 גירסת ה-Entertainment).

 

עיצוב

המקלדת והעכבר הם שחורים בצבעם, עם מסגרת מתכתית דקה. למקלדת נוספו שוליים מפלסטיק שחור שקוף, מה שאמור להתכתב, אליבא דמיקרוסופט, עם ממשק ה-Aero של Vista.  התוצאה הסופית מאוד נאה ובעלת קווים זורמים - כמובן, עיצוב זה עניין של טעם.

 

מקשי ה-F הוקטנו, מה שמשקף את חשיבותם ההולכת ופוחתת (אלא אם אתם עדיין עובדים עם תוכנות משרדיות עתיקות), ובמקום ציון ה-F יש עליהם כבר את הציורים של הפעולות הנפוצות שהם מבצעים, כמו פתיחת מסמך או שליחת דואר אלקטרוני. עוד הוקטנו מקשים בעלי שימוש נדיר כמו Print Screen ו-Scroll Lock. הגיוני וחכם. משהו ראוי לציון: הפעולות המשניות עם מקשי Ctrl ו-חלונות של המקשים הרלוונטים כמו Ctrl+C להעתקה – נרשמו בקטן בחזיתם. מצוין עבור מי

שלא זוכר איזה קיצור מקלדת ממזער את כל החלונות הפתוחים.

 

מקשי המולטימדיה, התוספות המיוחדות כמו זום, וכפתורי גישה ישירה פוזרו למעלה ומשמאל לקבוצות המקשים הראשיות בצורה אלגנטית. כפתורי הגישה הישירה הניתנים לתכנות הם כפתורי מגע שקופים. מגניב, נאה – אך בעיקר גימיק.

 

מבחינה ארגונומית, למקלדת יש עיקול קל בחזיתה, ומשענת חצי-רכה לפרקי היד, מה שמיקרוסופט מכנים Comfort Curve. יש מי שסולד ממנו – אני אישית מצאתי אותו נוח לעבודה ואכן מקל על הפרקים. את כוונון הגובה וההטייה ניתן לעשות באמצעות רגליות גומי מתפרקות - כך שניתן להטות את המקלדת אליכם או הפוך, לפי הנוחות האישית.

 

העכבר, עכבר לייזר באורך-גל 850 ננומטר (מיקרוסופט נכנעה כאן לציון המידות של לוג'יטק המתחרה, שמשתמשת אגב באורך גל קצר יותר). מצויד בגלגלת ארבע כיוונית (לגלילה רוחבית), ושני כפתורי צד. מבחינה ארגונומית זהו עכבר לימנים. הוא איננו סימטרי, ובצד ימין שלו יש מגרעת קטנה, שאמורה לכוון את הזרת והקמיצה למקומן. בהתחלה מרגישים עם זה לא בנוח, והדבר מצריך הסתגלות. אבל משעה שמסתגלים – העכבר נוח מאוד לאחיזה.

 

שימושיות וביצועים

החיבור וההתקנה של המקלדת העכבר פשוטים מאוד. מכניסים את הסוללות (העכבר דורש טעינה ראשונית בבסיס הטעינה שלו – ראו גם חיי סוללה). מקלון קטן, דמוי Disk on Key שנתחב לשקע USB פנוי – וזהו, המקלדת והעכבר מוכנים לפעולה. הם מזוהים בקלות על ידי חלונות וגם לינוקס, OSX לא נבדקה – אך נתמכת לפי הצהרת יצרן.

 

ברם, אם רוצים להשתמש במלוא תכונות המקלדת והעכבר, יש צורך להתקין את תוכנות intellipoint ו-intellitype שמצורפות בתקליטור או ניתנות להורדה מהרשת (ל-Windows ומק בלבד).

 

התגובה של המקלדת והעכבר חלקה, לא נתקלנו בהשהיות או גמגומים, קצבי החזרה טובים ובכלל, זהו סט נוח ומהנה לשימוש. כפתורי הגישה הישירה נוחים ושימושיים, וכפתורי המגע השקופים הניתנים לתכנות הם גימיק נחמד. נוריות החיווי למצבי כתיבה כמו Caps Lock ו-Num Lock, אגב, הוסרו לחלוטין, וכעת החיווי הוא על גבי הצג בלבד.

 

טרוניה אחת יש לנו דווקא לגבי קופסת האריזה: זהו אחד מהמארזים הכי מורכבים לפתיחה ואריזה נכונה שנתקלנו בהם, ומיקרוסופט הייתה צריכה לספק איתו חוברות הוראות נפרדת או קורס חינם באוריגמי. אנחנו, שדי מיומנים בפתיחה ואריזת מוצרים, "הצלחנו" לקרוע את הקרטון בשני מקומות בתהליך הפתיחה. מן הראוי שבמקרה הזה, חנויות יקבלו חזרה את

המוצר גם אם הוא לא "ארוז באריזתו המקורית" - משימה בלתי אפשרית.

 

חיי סוללה

המקלדת פועלת על זוג סוללות AA רגילות, וזמן הפעולה המוצהר שלה הוא מעל חצי שנה. אנחנו תחבנו בה זוג סוללות ניקל-מטאל נטענות 2500 מיליאמפר, ונכון לכתיבת שורות אלה שמוקלדות באמצעותה לאחר כמעט חודשיים של פעולה – היא עדיין עובדת.

 

לעכבר, הפועל על סוללת AAA נטענת אחת, יש משטח הטענה מגנטי, המתחבר לשנאי קטן. חיי הסוללה של העכבר עומדים בהצהרת היצרן: חודש פעולה ללא צורך בטעינה. המשטח יכול לשבת על השולחן שלכם (הוא מעוצב ונאה) או שאתם יכולים לשלוף אותו פעם בחודש מהמגירה. נורת החיווי שבראש העכבר, כבר תזכיר לכם כשהוא יזדקק למנוחה.

 

סיכום

ה-Wireless Laser Desktop 7000 הוא מוצר משובח, שימושי ויעיל, ויש בו כמה גימיקים חביבים. במחיר שוק שמתחיל מכ-500 שקלים, הערכה הזו ממוצבת במחיר בינוני עד גבוה במקצת. אלא אם העיצוב המיוחד מצדיק בעיניכם את ההוצאה הנוספת, יש ערכות זולות ממנה באיכות דומה (גם של מיקרוסופט עצמה), מדורות קודמים. כפי שכבר ציינו: אין חידושים מסעירים. 

 

Wireless Laser Desktop 7000  

ציון:

 

יתרונות: עיצוב, נוחות, חיי סוללה, ביצועים

חסרונות: אריזה מרגיזה, מחיר

שורה תחתונה: שחור ואלגנטי

 

להשוואת מחירים

 

לדף המוצר באתר היצרן

 

לכל סקירות המקלדות והעכברים

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בעיצוב של ויסטה. wireless laser desktop 7000
באדיבות מיקרוסופט
מומלצים