שתף קטע נבחר

צילום: ויז'ואל/פוטוס

אחרי שנים: משפחה דרוזית הסכימה לתרום אברים

הנער מחמד יוסף חטיב נהרג בתאונת דרכים, ומשפחתו הסכימה לתרום את אבריו. בן דודו, ד"ר כמאל חטיב: "המודעות לתרומת איברים נמוכה בקרב האוכלוסיה שלנו וחשוב שהנושא הזה ידובר"

הנער מחמד יוסף חטיב בן ה-15 נהרג בתאונת דרכים ומשפחתו הסכימה לתרום את איבריו להצלת חולים. מדובר במקרה נדיר: לראשונה מזה חמש שנים הסכימה משפחה מהעדה הדרוזית לתרום אברים.  

 

מחמד נפגע בתאונת דרכים ביום שלישי, כשחזר ברכב פרטי מבית הספר. בכביש פנימי בין היישובים הדרוזים כיסרה וסמיע שבאזור מעלות, התהפך הרכב. שתי נוסעות נפגעו באורח בינוני ומחמד נפצע קשה ופונה לבית החולים רמב"ם, שם מת מפצעיו. 

 

ההחלטה יוצאת הדופן לתרום איברים קשורה אולי לכך שבמשפחתו הקרובה של מחמד ישנם שני רופאים ואיש דת שסייעו בהסברים לבני המשפחה וצינו שאין מניעה דתית לתרום איברים. 


להעלות את הנושא למודעות. מחמד יוסף חטיב (צילום: באדיבות המשפחה)

 

ד"ר כמאל חטיב, כירורג בבית החולים כרמל, הוא בן דודו של מחמד. "הסברתי לאבא מה חומרת המצב ואמרתי לו שאם יתברר שיש מוות מוחי, כדאי לתרום איברים. האב קיבל את הבשורה בצורה קשה. אמרתי לו שצריך לחשוב לעזור לאנשים אחרים. המודעות לתרומת איברים נמוכה בקרב האוכלוסיה שלנו וחשוב שהנושא הזה ידובר".

 

ד"ר חטיב מציין כי אינו איש דת, אך באופן כללי "אנחנו מאמינים בגלגול נשמות. העדה הדרוזית מאמינה שהגוף הוא מעין כסות של הנשמה. לגוף אין ערך, הנשמה היא זו שמתגלגלת. אני חושב שהגורם לכך שאין הסכמות לתרומת איברים לא קשור לדת אלא למודעות".

 

לדברי ד"ר חטיב, לפני שנים אחדות קיבלה צעירה דרוזית כבת 17 תרומת לב, בזכותה היא חיה כיום. "אנחנו יכולים לקבל תרומות וחשוב שנדע גם לתרום. אני כירורג ומטפל בחולים שסובלים מאי ספיקת כבד או מאי ספיקת כלייה, חולים המחכים לשביב של תקווה. חולים במצב קשה שצריכים לנוסע למצרים או להודו כדי לקבל תרומת איברים".

 

חותמים עכשיו:

 

פרויקט תורמים לחיים:

  • מתלבטים? היכנסו לפורום אדי ב-ynet  

     

    מאות ילדים חבריו לבית הספר של מחמד הגיעו אתמול לבית המשפחה. מחמד אהב ספורט ובעיקר כדורגל, אהב לשחק במחשב ולגלוש באינטרנט. בני המשפחה מספרים על ילד חייכן ואהוב.

     

    "על אף הכאב ועל אף היגון, מחמד חי עכשיו בגוף של האנשים שתרם להם איברים. הוא נפטר, אך במותו נתן חיים. זו החלטה אמיצה שיכולה להציל חיי אדם", אומר בן הדוד.

     

    ראשי העדה הדרוזית עדיין לא פסקו האם להתיר תרומת איברים ולפי שעה אינם מעודדים משפחות לתרום איברים. השיח' מואפק טריף, המנהיג הרוחני של העדה הדרוזית, מסביר כי בימים אלו דנים ראשי העדה עם מומחים ורופאים בניסיון לגבש עמדה בנושא. "היו מקרים בודדים ונדירים שאנשים נותקו מהמכשירים ונשארו בחיים, לכן אנשי הדת בדילמה. אנחנו משתתפים בצער המשפחה ומחזקים את ידם. לעזור זה תמיד טוב".

     

    מחמד השאיר אחריו הורים - יוסף ונוהאד - ואח ואחות צעירים ממנו. הלוייתו תתקיים היום (ה') בשתיים בצהריים בבית העלמין בפקיעין.



  •  תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    באדיבות משפחת חטיב
    על אף הכאב, על אף היגון. מחמד יוסף חטיב.
    באדיבות משפחת חטיב
    ד"ר רק שאלה
    מחשבוני בריאות
    פורומים רפואיים
    מומלצים