שתף קטע נבחר

הוועדה לזכויות אדם באו"ם גינתה את איראן

הוועדה המיוחדת של מועצת הביטחון תקפה את טהרן, כמו גם את מיאנמר וצפון-קוריאה, על הפרת זכויות האדם בשטחן. לעת עתה, משמעות ההחלטה היא סמלית בלבד

הוועדה לזכויות אדם של מועצת הביטחון של האו"ם גינתה בתוקף את הפרת זכויות האדם באיראן, מיאנמר וצפון-קוריאה. בשלוש הצעות החלטה נפרדות שאישרה הלילה (שבת) הביעה הוועדה דאגה מהתנהלות המדינות.

 

איראן ניסתה תחילה למנוע את אישור ההחלטה המגנה אותה, אולם זו התקבלה בסופו של דבר ברוב של 70 נגד 51 חברות. 60 מדינות אחרות בחרו להימנע בהצבעה.

 

הוועדה אישרה גם את ההצעה לגנות את מיאנמר על "מדיניות החטיפות, מעשי האונס והמספר הגדל של האסירים הפוליטיים" בתחומיה, ואת צפון-קוריאה בגין "היחס לפליטים, ההגבלות החמורות על חופש המחשבה והדת וההפרה של זכויות העובדים".

 

בחודש הבא יועברו שלוש הצעות ההחלטה להצבעה סופית במועצת הביטחון של האו"ם, שם יחוו 192 החברות בארגון את דעתן. להחלטות אין תוקף משפטי, אבל יש להן משמעות סמלית רבה, והן משקפות את הדעה הרווחת בקרב רוב מדינות העולם.

 

שגריר בריטניה באו"ם, ג'ון סויירס, הסביר כי "ההחלטות מפנות את הזרקור לעבר שלוש מדינות שבהן זכויות האדם מופרות באופן בולט". הוא אמר כי "התמיכה הגדולה בהחלטות הללו מעידה על הדאגה ההולכת וגוברת בעולם בנוגע לזכויות האדם, בשעה שאנחנו מתקרבים ליום השנה ה-60 לכינון האמנה הבינלאומית לזכויות אדם".

 

בספטמבר האחרון פרסמה מחלקת המדינה האמריקנית את הדו"ח השנתי בנושא חופש הדת ברחבי העולם, בו מתחה ביקורת על הנעשה בין השאר באיראן, מיאנמר וצפון-קוריאה.

 

השבוע דווח כי בלוגר איראני שביקר בישראל וחזר לארצו אחרי שהות ממושכת בקנדה נעצר בטהרן. הבלוגר, שהשתתף בעבר בכנס באוניברסיטת בן-גוריון ואף התראיין ל-ynet, מואשם על ידי הרשויות בריגול למען ישראל.

 

רק אתמול גזר בית המשפט במיאנמר 45 שנות מאסר על קומיקאי מקומי מפורסם שסייע לקורבנות סופת הציקלון הקטלנית "נארגיס", ומתח ביקורת על אוזלת ידה של החונטה הצבאית בטיפול בנפגעים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מטה האו"ם. מגנים בתוקף
צילום: דנה צימרמן
שגריר בריטניה, ג'ון סויירס
צילום: AFP
מומלצים