שתף קטע נבחר

מונו כונסים לגולד אנד האני שפיטרה 100 עובדים

זאת לאחר שחברת התכשיטים צברה חוב בסך 53 מיליון שקל לבנק הבינלאומי. בשלב זה מועסקים בחברה כ-50 עובדים, שקיבלו היום הודעה שלא להגיע לעבודה עד להחלטת הכונסים בנוגע לעתיד החברה

בית המשפט המחוזי בת"א מינה היום (ב') את עו"ד אמיר ברטוב ורו"ח עליזה שרון ככונסי נכסים קבועים לחברת גולד אנד האני העוסקת בייצור תכשיטים. החברה העסיקה עד לאחרונה כ-150 עובדים. בחודשים האחרונים פוטרו עשרות מעובדי החברה ועתה מועסקים בחברה כ-50 עובדים. אולם, היום קיבלו העובדים הודעה שלא להגיע לעבודה עד אשר הכונסים יחליטו אם יש טעם להמשיך להפעיל את המפעל.

 

 

ההערכה היא כי גם אותם 50 עובדים צפויים להיות מפוטרים במידה ויוחלט שלא להמשיך בפעילות. החלטת בית המשפט למנות כונסי נכסים לחברה ניתנה לבקשת הבנק הבינלאומי שטען כי החברה חייבת לו כ-53 מיליון שקל. יש לציין כי חברת גולד אנד האני המיוצגת על ידי עו"ד אילן שביט התנגדה למינוי הכונס וטענה כי התנהלות הבנק הינה שרירותית וחפוזה.

 

גולד אנד האני הינה קבוצת חברות רב לאומית, העוסקת בייצור ושיווק של תכשיטי זהב וכסף. פעילות הייצור מתבצעת זה 15 שנה במפעל בבאר שבע אשר העסיק כ-150 עובדים. פעילות הקבוצה מתבצעת בארה"ב, תאילנד וישראל.

 

"מדינת ישראל, המסייעת בימים אלה למערכת הבנקאית ועומדת לצידה, יכולה גם יכולה להורות לבינ"ל לנהוג בגמישות ולאפשר לגולד אנד האני להמשיך לתפקד. אין להשלים עם מצב בו בעיתות משבר פיננסי כלל עולמי יחליט בנק בישראל, שרירותית וללא עילה של ממש, על ביטול מסגרות אשראי ובכך ימיט אסון על עסקי הקבוצה בישראל", נטען במכתב ששלחה לאחרונה החברה למשרד התמ"ת.

 

עו"ד אמיר ברטוב, ממשרד ליפא מאיר ושות', שמונה לכונס החברה מסר בתגובה: "החלטת בית המשפט מקבלת את טענותינו במלואן, החברה צברה חובות גדולים לבנק, לא הסכימה לשתף פעולה עימו ולא נקטה בצעד אופרטיבי כלשהוא להבראה. על פי החלטת בית המשפט, בתקופה הקרובה אנו נלמד את החברה ונדווח על הממצאים".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפעל גולד אנד האני בבאר שבע
צילום: אילנה קוריאל
מומלצים