שתף קטע נבחר

מנכ"ל בנק דיסקונט: "הפיטורים כואבים לנו"

דיסקונט מסיים את עבודתם של 650 עובדים חיצוניים בתחום המחשוב ועובדים ארעיים במטה הבנק; גיורא עופר: "זאת לא גחמה, אלא צורך ארגוני; העובדים ידעו שגויסו לפרוייקט"

מאות עובדים בתחום המחשוב הולכים הביתה בעקבות סיום פרויקט המחשוב של בנק דיסקונט. הבנק הודיע על קיצוץ של 650 משרות, מחציתן של עובדי מיקור חוץ בתחום המחשוב. שאר המפוטרים יהיו עובדים ארעיים בתחומי המטה בבנק. עד היום כבר פוטרו כ300- עובדים, ושאר העובדים יפוטרו במהלך 2009. ההודעה הופיעה בתוך הדו"חות הכספיים של הבנק, שפורסמו אתמול.

 

מכת פיטורים במשק

אתמול: 700 עובדים שמעו על פיטוריהם

התעשייה האווירית מוציאה 1,000 עובדים לפרישה

 

במסגרת הליך התייעלות שעובר דיסקונט, יבוטלו חטיבת השיווק והתכנון האסטרטגי וחטיבת נכסי הלקוחות של הבנק, ופעילותן תאוחד עם חטיבות אחרות במטה דיסקונט. חלק מעובדי חטיבות אלה יפוטרו במסגרת הליך ההתייעלות.

 

בשנת 2001 יצא לדרך פרויקט המחשוב החדש של הבנק שכונה בשם "אופק." הפרויקט תוקצב בתחילה בסכום של 116 מיליון דולר, אולם עודכן מאז פעמיים ועלותו קפצה ל185- מיליון דולר. לצורך ביצוע הפרויקט גויסו מאות עובדים מחברות היי-טק רבות, בהן מטריקס, מל"מ, טלדור, sqlink ונס. הפרויקט אמור היה להסתיים בסוף ,2005 אולם מועד הסיום נדחה מספר פעמים.

 

ההערכות הן שעד אמצע שנת 2009 יסתיים חלק נרחב מהפרויקט. כתוצאה מכך, מסתיימת ההתקשרות בין בנק דיסקונט לבין החברות החיצוניות שסיפקו את עובדי המחשוב. ל"ידיעות אחרונות" נודע כי בגלל המצב הכלכלי במשק, למרבית העובדים לא יימצא פרויקט חלופי, והם ייאלצו לחפש מקום עבודה חדש.

 

"אין דבר יותר כואב למנהל"

מנכ"ל הבנק, גיורא עופר, אמר ל"ידיעות אחרונות" כי "לגבי העובדים בפרויקט המחשוב, מדובר בעובדים שגויסו על-ידי חברות חיצוניות לצורך ביצוע פרויקט מחשוב שעומד להסתיים בקרוב. עם גיוסם לעבודה הובהר להם כי הם מגויסים למטרות ביצוע הפרויקט, וכי עם סיומו תסתיים עבודתם בבנק. על כל פנים, פיטורי עובדים הם לא עניין קל וכמובן שזה מלווה בהרבה כאב בטן, אבל צריך לאזן את הכאב של הפיטורים מול הצרכים של 6,000 עובדי בנק דיסקונט".

 

"לכן, עם כל הצער שבעניין צריך להבין שזה לא נובע מאיזו גחמה שלנו אלא מצורך ארגוני. אין דבר יותר קשה למנהל מאשר להיפרד מעובד, אבל אנחנו מנסים לעשות את זה בצורה המכובדת ביותר עבור העובדים. חשוב להדגיש שכל העובדים שמשרותיהם קוצצו הם עובדי מטה ולא עובדים בסניפים ולכן הקיצוצים לא רק שלא יפגעו בלקוחות, אלא שהם יתרמו לשירות טוב יותר עבורם."

 

לגבי עיתוי ביצוע הקיצוצים, מסר עופר כי "תוכנית ההתייעלות של הבנק היא חלק מתוכנית אסטרטגית רב-שנתית שגובשה בבנק כבר בשנת .2006 הייתה תקופה שבה הקפאנו את התוכנית, וכמו כל ארגון אנחנו עושים מדי פעם הערכת מצב, ומחליטים בהתאם כיצד אנחנו פועלים. לפי הערכתנו, המשבר לא הולך להסתיים בקרוב ושנת 2009 הולכת להיות קשה יותר משנת .2008 אנחנו מתאימים את עצמנו למצב".

 

בנוסף לפגיעה במשרות של מאות מעובדי הבנק, נפגעים נוספים מהליך ההתייעלות של הבנק הם חברי הנהלת דיסקונט. בעקבות ביטול חטיבת התכנון האסטרטגי וחטיבת נכסי הלקוחות, בוטלו המשרות של שני מנהלי החטיבות. מנהלת חטיבת נכסי הלקוחות, לינדה בן שושן, פרשה מתפקידה כבר לפני מספר חודשים, ומונתה למנכ"לית בית ההשקעות הדס-ארזים.

 

מחברת מטריקס נמסר בתגובה: "העבודה בתחום מיקור החוץ מעצם טיבה היא עבודה לפי פרויקט, והעובדים מודעים לכך שעם סיום הפרויקט מסתיים תפקידם, והחברה שהציבה אותם מנסה לחפש עבורם פרויקט חדש שיוכלו להשתלב בו. עם זאת, לא נוכל להתייחס באופן ספציפי לנושא סיום הפרויקט בבנק דיסקונט עד שלא נקבל פנייה רשמית מהבנק בנושא".

 

ממל"מ-תים נמסר: "למיטב ידיעתנו, שחרור העובדים הוא עם סיום הפרויקט שמתוכנן לעוד כחצי שנה. בכל מקרה, חלקה של מל"מ-תים יהיה מזערי משום שמדובר בעובדים בודדים." מחברת נס נמסר בתגובה: "טרם קיבלנו פנייה של בנק דיסקונט בנושא".

 

הכתבה המלאה התפרסמה במוסף "ממון" של ידיעות

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מנכ"ל דיסקונט, גיורא עופר
צילום: ראובן קפוצ'ינסקי
מומלצים