שתף קטע נבחר

סקירה: Asus N10J - נטבוק על סטרואידים

Asus לוקחת את הנטבוק לשלב הבא ומעמיסה עליו יותר זיכרון, יותר תכונות ומעבד גרפי חזק יחסית. האם הניסוי הצליח? בדקנו

לאחר שהנטבוקים הפכו ללהיט מכירות בכל העולם, מתחילות החברות לבצע נסיונות עם הקטגוריה החדשה והמעבדים שבליבה (מעבד האטום של אינטל, וה-C7 של VIA): לא עוד מחשבים המיועדים לדואר אלקטרוני ולגלישה בלבד, אלא מחשבים שחוזרים למקורות, ומנסים להתמודד בקטגוריה של מחשבים נישאים זעירים רגילים – אך בשליש או מחצית המחיר ממחשב נישא בגודל פיזי דומה.

 

ASUS היא הראשונה לקחת את הצעד האמיץ הזה, עם סדרת ה-N, והמחשב הספציפי שבדקנו – ה-N10J, עם המפרט העשיר יותר מאחיו, ה-N10E. אם מחשב נטבוק ממוצע כולל בדרך כלל גיגה אחד של זיכרון וכונן קשיח בנפח צנוע, הרי שה-N10 כולל בנוסף למעבד הגרפי המובנה (אינטל X3100) גם מעבד גרפי ייעודי GeForce 9300 M עם 256 מגהבייט זיכרון, שני גיגה זיכרון ראשי וכונן קשיח שמנמן (250 ג"ב) – שכל אלה מועמסים על מעבד אטום רגיל ועל הפלטפורמה שכבר הכרנו מה-eeePC ודומיו. האם זהו צעד מוצלח?

 

  • מחפשים נטבוק? סקרנו גם את ה-eeePC 1000H

     


ה-N10 הוא מחשב נאה בגוון שמפניה, עם נגיעות של שחור. הוא אלגנטי ומשדר חזות עסקית. המסך שלו, בגודל עשרה אינץ' (נקודה שתיים), בעל צבעוניות רוויה, בהיר, חד וברור והתרשמנו ממנו מאוד לטובה. המחשב הזה כולל, בנוסף לערכה הרגילה של רשת-מיקרופון-רמקולים-מסך חיצוני, גם שקעי USB, יציאת HDMI וחריץ הרחבה Express Card – שנדיר לראות במחשבים מהסוג הזה (היחידים שמתהדרים בו בקטגוריית הנטבוקים הם המיני נוט של HP וה-S10 של לנובו, שעוד לא משווק בישראל). עוד יש כאן כפתור המאפשר לבחור בין הפעלה של ה-GeForce לבין המעבד הגרפי המובנה וקורא כרטיסים שמונה באחד. לא אהבנו את המסגרת השחורה העבה יחסית סביב המסך.

 

המקלדת היא מקלדת מלאה, כמעט, נוחה לעבודה בסך הכל ומלווה במשטח מגע גדול. ASUS גם לא חסכו פה בתכונות נוספות: כפתורי מגע כחולי תאורה להפעלה מהירה, קורא טביעות אצבע, מצלמה ורמקולים מובנים מתוצרת אלטק לנסינג, ותכונת אבטחה מעניינת נוספת – זיהוי פנים: מאוד התלהבנו מהאפשרות להזדהות באמצעות תווי הפנים שלנו – אבל גם קורא טביעות האצבע עושה עבודה טובה.

 

ראוי גם לציין ש-ASUS נותנים עם המחשב הזה חבילת אבזור מאוד מרשימה: מלבד תיק נשיאה אלגנטי ועכבר אלחוטי נלווה, במסגרת מבצע ההיכרות מוצע לכל רוכש גם צורב תקליטורים חיצוני – תוספת מאוד שימושית כשמדובר במחשב שמגיע ללא כונן אופטי מובנה.

 

ביצועים

Asus הרהיבו עוז והטעינו על הנייד הזה את Windows Vista. כבר מההתחלה, שמענו את המעבד צורח מהמאמץ שנכפה עליו: עם Vista הנייד הזה פשוט לא זז. לשמחתנו, כיון שהותקנה עליו Vista בגירסת ה-Business, ישנה אפשרות שדרוג מטה ל-XP, ו-Asus אפילו מספקים תקליטור מתאים. התקנו עליו את ה-XP, ומיד חשנו בהבדל: המעבד ממש נשם לרווחה. כך שזה בעצם הדבר הראשון שאנחנו ממליצים לעשות ברגע שהוצאתם את המחשב מהקופסה.

 

הביצועים המשרדיים של המחשב הזעיר הם טובים. הוא מאוד מהנה לגלישה ולשימוש יומיומי כמחשב משרדי. קליטת הרשתות האלחוטיות שלו מרשימה. גם עם מטלות כמו שיחת וידאו בסקייפ הוא מתמודד יפה, וגם עם הקרנת סרטי DVD. אגב, תוכנות השליטה והחיווי של Asus הן מהחביבות עלינו, בעיקר בגלל האנימציות המרשימות שמספקות אינדיקציה ברורה ומהירה על מצבו של המחשב ובלחיצת כפתור.

 

אך המבחן האמיתי של המחשב הוא כמובן – בביצועי משחקים. כאן, לצערנו, הניסוי האמיץ של Asus כושל. גם במצב עבודה המותאם למשחקים, עם המעבד הגרפי הייעודי מופעל – התוצאות של משחקים לא תובעניים מאוד, היו בינוניות. ל-Unreal Tournament 3 יש מנוע גרפי גמיש יחסית, וכאן קבלנו חוויית משחק סבירה עם 22-24 פריימים לשניה והגדרות בינוניות. ב-Call of Duty 4 לעומת זאת, נחלנו אכזבה. גם עם הגדרות נמוכות (ללא AA וכולי), קבלנו קצב פריימים נמוך עד מקרטע: 11 פריימים לשניה בממוצע. בלתי מספק. למשחקים קלים, יותר או משחקי קז'ואל הדורשים מאיץ גרפי הוא עשוי להתאים.

 

חיי סוללה ופליטת חום

חיי הסוללה הם סבירים עד מצוינים, בהתחשב בעובדה שמדובר בסוללה בת ששה תאים. במצב ייעודי, הצלחנו להוציא ממנו כמעט ארבע שעות של שימוש קל: השמעת MP3 ומטלות משרדיות כמו גלישה ועיבוד תמלילים במקביל (המעבד הגרפי הייעודי היה כבוי). במטלות כבדות יותר כמו משחקים או הקרנת סרטים – חיי הסוללה התקצרו לכפחות משעתיים. עדיין, נתון הגיוני.

 

מבחינת פליטת חום, ה-N10J מתחמם מעט, אבל בצורה נסבלת. הוא פולט חום ועשוי להיות לא נעים להחזקה על הברכיים במשך זמן, אבל לעבודה אקראית זה בהחלט נסבל.

 

סיכום

ה-N10J הוא מחשב מוצלח, בסך הכל. הוא עדיין נכשל במשימות כבדות שלהן מעבד כמו ה-ATOM לא יועד מלכתחילה, על אף הסיוע הארטלרי של מעבד גרפי ייעודי ותוספת זיכרון. אך בהחלט יכול להיות שעם עדכוני מנהלי התקנים והקושחה או בדור הבא, כבר יבוצעו ההתאמות הנדרשות, ונוכל לראות את מעבד האטום כובש גם את קטגוריית הניידים הקלים באיגוף מפתיע אל כיסי הקונים.

 

עם תג מחיר של 4,099 שקלים, ה-N10J הוא יותר מנטבוק ממוצע, שעולה כ-1,400 שקלים פחות, ומציע יותר יכולות ותמורה מצוינת בזכות החבילה הנלווית, למי שיש עוד כמה גרושים בכיס. בשורה התחתונה, הוא מתמקם לא רע בין קטגוריית הנטבוקים לבין מחשבים ניידים מלאים זולים – שגדולים ומגושמים ממנו בהרבה.

 

Asus N10J 

ציון:


 

יתרונות: מסך איכותי, חריץ PC Express, ריבוי ממשקים, אבטחה

חסרונות: פליטת חום מורגשת, ביצועים במשחקים

שורה תחתונה: לגיימר המזדמן שרוצה קצת יותר מנטבוק

 

מחיר רשמי: 4,099 שקלים

להשוואת מחירים

לרכישה ב-ynet-shops

  

הפצה ושירות: רונלייט

 

מפרט טכני

מעבד: Intel Atom N270 : 1.6 GHz

זיכרון: שני גיגהבייט, 533 מה"צ

כרטיס גרפי: NVIDIA GeForce 9300M GS  256MB

תצוגה: 10.2 אינץ', WSVGA

כונן קשיח: 2.5 אינץ', 5400 סל"ד, 250 ג"ב

קישוריות: אתרנט, wi-fi, Bluetooth 2

ממשקים: USB, HDMI, VGA,

תכונות נוספות: קורא כרטיסים, מצלמת 1.3 מגהפיקסל, מיקרופון מובנה, קורא טביעות אצבע, זיהוי פנים

מקור כוח: סוללת ליתיום-יון, 6 תאים, 4800 מיליאמפר

מידות: 27.6 על 19.5 על 3.71 ס"מ

משקל: 1.4 ק"ג, עם סוללת שלושה תאים

 

לדף המוצר באתר היצרן

 

לכל סקירות הניידים

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים