שתף קטע נבחר

"סניגורים חייבים לזכור שהם מהצד של החוק"

כוונת הפרקליטות שנחשפה ב-ynet להושיב על אותו ספסל נאשמים אב שהודה באונס בתו ואת סניגוריו החשודים בניסיון להכתיב לנאנסת את עדותה - מעוררת סערה. יו"ר המועצה לשלום הילד: התוכנית להגנת ילדים קורבנות עבירה תקועה מזה שנה וחצי

בקשת הפרקליטות שנחשפה ב-ynet להעמיד לדין את סניגוריו של אב שהורשע באונס בתו בת ה-13 באיומי סכין, בגין הטרדת הנערה וניסיון להכתיב את תשובותיה בשיחה מבוימת - מעוררת סערה במערכת המשפטית והציבורית. עורכי דין העוסקים בתחום הפלילי התקשו לקבל בשיחה עם ynet את אופן פעולתם של הסניגורים ואמרו כי גם אם הם התקשו בהליך ההגנה, ברור כי שאינם יכולים לפעול בניגוד לחוק באופן כל-כך בוטה.

 

"לסנגורים אין משטרה משלהם וכדי שהמשטרה תפעל חייבים להביא לה משהו. אך אם הדבר הושג בדרכים לא חוקיות, כמובן שאין לעשות זאת. זה דבר שלא ייעשה, בעיקר כשמדובר בקטינים ובוודאי כאשר מדובר במתלוננת בעבירות מין שהיא נערה בת פחות מ-14", אמר אחד הפרקליטים.

 

"גם סניגורים צריכים תמיד לזכור באיזה צד של המתרס הם נמצאים, ושהם עדיין אנשי חוק", אמר עורך דין אחר. "חשוב לזכור שגם אם 'הגרסה החדשה' של הנערה (זו שהכתיבו הסניגורים - ו.ל) היתה עולה בבית משפט, סביר להניח שבית המשפט לא היה מקבל אותה".

 

"התוכנית להגנה תקועה כבר שנה וחצי"

המקרה העלה שוב גם את השאלה מדוע מתעכבת הקמת התוכנית להגנת ילדים קורבנות עבירה? מנכ"ל המועצה לשלום הילד, ד"ר יצחק קדמן, אמר כי "אין זו הפעם הראשונה שבה מנסים להפעיל לחצים על ילדים שנפגעו מינית ומהווים טרף קל. הדבר נכון במיוחד לתקיפות מיניות במשפחה. גורמים שונים החל מהתוקף עצמו, בני משפחתו וחבריו וכלה בבני המשפחה של הקורבן, מפעילים לחצים על הקורבנות הכוללים איומים, הכפשות והפחדה שנועדו לגרום להם לחזור מהתלונה".

 

לדבריו של קדמן, קיימים מקרים בהם חוקרים פרטיים שותפים לניסיונות הפעלת הלחץ על הקורבנות, מבלי שהם בוחלים באמצעים. "מדובר בלא פחות מאשר אונס שני שיש לו השלכות נוראיות על הקורבנות. קראנו כבר לפני שנה וחצי לפרקליט המדינה להקים תוכנית להגנת ילדים קורבנות עבירה, אך עד כה לא היתה היענות לכך".

 

ראש מרכז "נגה" לנפגעי עבירה, ד"ר דנה פוגץ', ציינה כי המקרה האחרון "מדגיש בפעם המי יודע כמה את הצורך המיידי והדחוף בהענקת ייצוג משפטי לקורבנות על מנת להגן עליהם ועל האינטרסים שלהם. הדבר נכון במיוחד במקום בו מדובר בקורבנות קטינים ובעבירות במשפחה, בהן לעתים קרובות מדי אין גורם הממתן את מסכת הלחצים המופעלת על הילד".

 

עו"ד דקלה טוטיאן, מנכ"לית מרכז נגה, אמרה כי "כעת לכל קורבן יש סיבה נוספת לדאגה מעבר להתמודדות

עם הפוגע והמשפחה. אני מצפה מלשכת עורכי הדין לצאת בהודעה על כך שהיא מגנה מעשים מהסוג הזה".

 

בתוך כך, הודיעה יו"ר הפורום הפלילי בלשכת עורכי הדין, עו"ד רחל תורן, כי פנתה עם ראש הלשכה יורי גיא-רון, לפרקליט המדינה משה לדור, בבקשה שלא להעמיד את הסנגורים לדין יחד עם הלקוח שלהם. "פנינו לפרקליט המדינה בבקשה להפריד בין ההליכים, כך שהסנגורים המואשמים בעבירה המטופלת על-ידי בית משפט השלום, לא ייאלצו לעמוד לדין בבית המשפט המחוזי. הושבתם על אותו ספסל נאשמים הינה בלתי מידתית", אמרה תורן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אמיר כהן
קדמן. ילדים מהווים טרף קל
צילום: אמיר כהן
צורך דחוף בייצוג. פוגץ'
צילום: טלי צומברג
מומלצים