צ'ילי קון קארנה: לחמם את החורף
התבשיל הבא מגיע היישר ממטבח ה"טקס-מקס" שמשלב בין מקסיקו לטקסס. את הצ'ילי מומלץ לאכול עם אורז לבן או עם למלא בו טורטיות -ה שילוב מושלם בין חריפות לחום יעשה לכם חורף חמים במיוחד
צ'ילי קון קארנה - תבשיל בשר ושעועית אדומה
מתכון באדיבות "בישולים"- בית הספר הגבוה לקולינאריה
המרכיבים:
250 גרם שעועית אדומה
1/2 ק"ג כתף בקר חתוכה לקוביות בגודל 2X2 ס"מ
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
750 גרם עגבניות
5 בצלים
5 שיני שום
1 פלפל אדום
1 פלפל ירוק
1/2 כפית אבקת צ'ילי
1/2 כפית כמון טחון
1/2 כפית אורגנו
3 כפיות טבסקו
1/2 ליטר ציר בקר או מים
שמן לטיגון
(צילום: דנה קופל)
אופן ההכנה:
- משרים את השעועית במים למשך לילה.
- מסננים את השעועית, מניחים בסיר ומכסים במים קרים. מביאים לרתיחה, מקפים את הקצף שנוצר ומבשלים כך במשך 5 דקות. מסננים את השעועית ומחזירים לסיר. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות, מסננים את השעועית ומניחים בצד.
- ממליחים ומפלפלים את קוביות הבשר. מחממים מעט שמן במחבת עמוקה ומשחימים בו את קוביות הבשר.
- מוסיפים למחבת עם קוביות הבשר, את הבשר הטחון וממשיכים לבשל יחד מספר דקות. מוציאים את הבשר ומעבירים לקערה.
- קולפים את העגבניות מוציאים מהן את הזרעים וחותכים לקוביות. פורסים דק את הבצל וכותשים את השום. מנקים את הפלפלים מזרעים וחותכים לקוביות קטנות.
- מחממים מעט שמן במחבת בה בושל הבשר, מוסיפים את הבצל ומאדים מספר דקות. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה. מוסיפים את העגבניות, הפלפלים והתבלינים ומבשלים מספר דקות.
- מניחים את השעועית האדומה בסיר גדול, מוסיפים את שני סוגי הבשר ואת והירקות המבושלים, יוצקים מים או ציר כדי כיסוי ומביאים לרתיחה.
- מקטינים את הלהבה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעתיים. מתקנים תיבול ומגישים.
צילום: אסף רונן
מומלצים