שתף קטע נבחר

זנגו סוגרת הסניף בישראל, 55 העובדים פוטרו

הסניף הישראלי של זנגו, שנוצרה ממיזוג של הוטבר הישראלית ו-180Solutions האמריקנית נסגר. ב-2007 רכשה זנגו את הסטארט-אפ הישראלי סמארטשופר שצורף גם הוא למרכז הישראלי

הסניף הישראלי של חברת האינטרנט זנגו (Zango) נסגר, וכל 55 העובדים באתר הישראלי בתל-אביב פוטרו היום. 

בחודש יוני פיטרה החברה 20 עובדים במרכז בישראל, בעקבות פיטורי 20% מכוח האדם בכל העולם.

 

זנגו הוקמה ב-2006 ממיזוג בין הוטבר הישראלית ל-180Solutions האמריקנית. ב-2007 רכשה זנגו את הסטארט-אפ הישראלי סמארטשופר, ועובדיו הצטרפו לסניף הישראלי של זנגו.

 

"ההחלטה של זנגו אינה מפתיעה", אמרה קרן צימרמן, מנהלת אתר הפיתוח הישראלי שהצטרפה לחברה לפני 4 שנים. "התחושה אמנם מאוד לא נעימה, אך אני מבינה את ההחלטה של ההנהלה העולמית, ובטוחה שעובדי החברה יסתדרו היטב", הוסיפה. 

 

מכירת הוטבר לזנגו תמורת 52 מיליון דולר היוותה את אחד המיזוגים הבולטים בענף האינטרנט בישראל בשנת 2006, לאחר שהושקעו בה 20.5 מיליון דולר על ידי הקרנות יורופאנד, תמר טכנולוגיות, דויטשה בנק וטכנורוב אחזקות. בשנת 2007 רכשה זנגו את סמארטשופר, חברת סטארט-אפ קטנה שנוסדה על-ידי מייסד הוטבר לשעבר אורן דוברונוסקי.

 

זנגו מתבססת ברובה על הטכנולוגיות של הוטבר, שהיתה מחלוצות האינטרנט של תחילת שנות ה-2000. הוטבר פיתחה תוכנה להורדה חפשית שהציעה מגוון יישומים כגון משחקים וסרגלי כלים. הוטבר נחשבת עד היום כממציאת האמוטיקונים.

 

בהכנת הכתבה השתתפו אסף גלעד ומאיר אורבך
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
זנגו הוקמה ממיזוג בין הוטבר הישראלית ל-180Solutions האמריקנית
מומלצים