שתף קטע נבחר

חנוכה מלבב: 4 לביבות חגיגיות במיוחד

לביבות לא חייבות להסתכם בתפוחי אדמה בלבד. "פנינית אופה אחרת" מציגה מתכוני לביבות של בצלים וכרשה, ירקות שורש, גבינה וחבושים וחריפות בסגנון הודי. חג לביבות חגיגי במיוחד

לביבות תפוחי אדמה עם בצלים וכרשה

המרכיבים:

4 תפוחי אדמה קלופים

1 כרישה

2 בצלים ירוקים

1 בצל אדום קטן

3 ביצים

3 כפות קמח מלא

מלח

פלפל לבן

פלפל שחור גרוס

אגוז מוסקט


(צילום: חיים שוורצברג)

 

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את הכרישה והבצלים ומטגנים במחבת עם שמן זית, עד להשחמה. מעבירים לקערה ומצננים.
  2. מגררים את תפוחי האדמה על פומפיה ומוסיפים לקערה.
  3. מוסיפים את הביצים, המלח, הקמח והתבלינים. מערבבים היטב ואם התערובת נראית דלילה מדי מוסיפים עוד כף קמח. נותנים לתערובת לנוח 10 דקות.
  4. מחממים שמן במחבת רחבה. יוצרים לביבות בעזרת כף גדולה ויוצקים היישר למחבת.

    מטגנים משני הצדדים, עד השחמה, על אש בינונית-קטנה.


 

לביבות מירקות שורש

המרכיבים:

2 גזרים

1 בטטה בינונית

1 שורש סלרי

1 תפוח אדמה

3 ביצים

3 כפות קמח מלא

מלח

פלפל

אגוז מוסקט

קינמון

טימין טרי


(צילום: חיים שוורצברג)

 

אופן ההכנה:

  1. מקלפים הירקות ומגררים על פומפיה וסוחטים מנוזלים.
  2. מערבבים היטב בקערה עם שאר המרכיבים ונותנים לתערובת לנוח 10 דקות.
  3. מחממים שמן במחבת רחבה. יוצרים לביבות בעזרת כף גדולה ויוצקים היישר למחבת.
  4. מטגנים משני הצדדים, עד השחמה, על אש בינונית-קטנה.
  5. מומלץ להגיש את הלביבות עם יוגורט סמיך ליד.

 

לביבות גבינה וחבושים

המרכיבים:

2 חבושים

גרידת מלימון אחד

1 לימון סחוט

קינמון, לפי הטעם

1 חבילת  גבינה לאפייה

3 כפות סוכר

1/2 כפית פלפל שחור גרוס או פלפל אנגלי

1/4 כפית מלח

2 ביצים

3 כפות קמח מלא


(צילום: חיים שוורצברג)

 

אופן ההכנה:

  1. מקלפים את החבושים, חותכים לרבעים, ומטפטפים עליהם מעט מיץ לימון.
  2. מבשלים במים רותחים כ-20 דקות, ומסננים.
  3. מגררים את החבושים בפומפיה עם חורים עבים, לתוך קערה.
  4. מוסיפים לחבושים גבינה, ביצים, סוכר, קינמון ופלפל שחור. מערבבים היטב.
  5. מוסיפים את הקמח ומערבבים שוב. ממתינים 5 דקות, ואם התערובת נראית דלילה מדי מוסיפים עוד כף קמח.
  6. מחממים שמן במחבת רחבה. יוצרים לביבות בעזרת כף גדולה ויוצקים היישר למחבת.
  7. מטגנים משני הצדדים, עד השחמה, על אש בינונית-קטנה.
  8. מספיגים על נייר ומפזרים עוד סוכר לפני ההגשה.

 

לביבות בסגנון הודי

לביבות נימוחות וחריפות

 

המרכיבים:

4 תפוחי אדמה

1 בצל ירוק קצוץ

חופן עלי כוסברה קצוצים

1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ

2 ביצים

פירורי לחם לציפוי

1 כפית גרגרי כוסברה

1 כפית זרעי כמון

מלח פלפל שחור

מסאלה או חוואיג'


(צילום: חיים שוורצברג)

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם, עד לריכוך.
  2. מניחים את תפוחי האדמה בקערה, בעודם חמים, ומועכים לתערובת גסה שיש בה גם חתיכות (לא ממש פירה).
  3. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, הבצל הירוק והפלפל הקצוץ. מערבבים היטב.
  4. שמים מעט שמן זית במחבת ומטגנים קלות  את גרגרי הכוסברה, זרעי הכמון, הפלפל והמסאלה.
  5. מוסיפים את התבלינים לתפוחי האדמה ומוסיפים את הביצים. מערבבים היטב ונותנים לתערובת לנוח כחצי שעה.
  6. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים. מפזרים פירורי לחם בשכבה עבה בצלחת, ומניחים עליהם את כדורי תערובת (היא רכה, אבל ככה צריך), ומצפים משני הצדדים, בעזרת כף.
  7. מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים משני הצדדים, עד השחמה, על אש בינונית-קטנה.

     


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא רק מתפוחי אדמה. לביבות
צילום: שלום בר טל
מומלצים