שתף קטע נבחר
 

Diskeeper 2009 - איחוי ללא הפסקה

גירסת 2009 של תוכנת האיחוי הנפוצה בעולם מציעה להוריד לכם מהראש את כל ענייני האיחוי, ולבצע הכל אוטומטית. לא שגירסת 2008 הציעה משהו אחר

Diskeeper היא תוכנת איחוי הדיסק (דפרגמנטציה) הנפוצה בעולם כבר שנים, ולמרות שמדי פעם מופיעות בשטח מתחרות חדשות היא לא מתקשה להגן על התואר.

 

חלק מהמתחרות מציעות היום טכנולוגיית איחוי מתוחכמת יותר, או יותר אפשרויות לשליטה במאפייני האיחוי. Diskeeper, לטוב ולרע, מיישמת טכנולוגיה פשוטה ומאפשרת תפעול פשוט. ישנם כלי איחוי שעושים את העבודה מהר יותר ואולי גם טוב יותר; Diskeeper פשוט עושה את העבודה - פשוט, מהר, בצורה אמינה ואצל חלק גדול מהאנשים גם בחינם בזכות באנדלים שונים או בגירסאות ההתנסות שלה.

 

דומה מבחוץ, שונה מבפנים

גירסת 2009, בדומה מאד לקודמתה, מקריבה קצת מהפשטות לטובת חזות מרשימה. הממשק עבר שיפורים מינוריים, אם כי יש לומר שגם אחריהם הוא עדיין מבולגן מדי לטעמנו. הדיווח הגרפי בתחתית החלון המרכזי של התוכנה (על מצב הפיצול, ביצועי הדיסק השוטפים, מספר הקבצים שאוחו, הניצול של משאבי מערכת על-ידי התוכנה ועוד) נראה מאד משכנע, רק חבל שצריך ממש להבין איך התוכנה עובדת כדי לפענח את הנתונים.

 

מתחת לפני השטח ישנם כמה תוספות ושיפורים "אמיתיים" שאמורים, לפחות בתיאוריה, להיות הרבה יותר משמעותיים - גם אם פחות פוטוגניים. למרבה הצער, כדי ליהנות ממלוא היכולת שלהם צריך לעבור יותר מדי מסכי הגדרות.

 


 

איחוי אוטומטי לגמרי

החידוש הבולט בגירסה היא התמיכה ההדוקה בתכונת VSS (ר"ת של Volume Shadow copy Service). התכונה הזו, שהוצגה לראשונה בחבילת העדכון SP1 ל-XP, משמשת בויסטה לא רק לצרכי גיבוי רגיל אלא גם לניהול גירסאות של קבצים ומסמכים וליצירת "נקודות שחזור" עבור מערכת ה-System Restore.

 

שאר החידושים בגירסה קשורים בעיקר לכלי האיחוי האוטומטי שכבר היו קיימים במידה זו או אחרת בגירסאות הקודמות. בראש ובראשונה הטכנולוגיה ש-Diskeeper מכנה InvisiTasking, שמבצעת איחוי שוטף של קבצים שמתפצלים במהלך יצירתם או שמירתם, בזמן-אמת או מאד קרוב לזה.

 

גירסת ה-Pro של התוכנה כוללת גם גירסאות משופרות של ה-Frag Shield וה-I-FAAST. מערכת ה-Frag Shield מונעת פיצול של טבלת הקבצים (MFT) וה-Page file. מנגנון ה-I-FAAST (ר"ת של Intelligent File Access Acceleration Sequencing Technology), עוקב ברקע אחרי השימוש בקבצים ומשנה את המיקומים שלהם בדיסק בהתאם. את האפקט האמיתי של השיפורים בשני הנ"ל קצת קשה למדוד, אבל בבדיקות שלנו נראה שהאוטומציה של תהליך האיחוי עובדת חלק יותר מאשר בגירסה הקודמת.

 

שיפור נוסף, שעשוי להיות אפקטיבי וחשוב בהרבה מקרים ישנו ב-Free Space Consolidation (יצירת אזורים פנויים רציפים בדיסק כדי למנוע פיצול). שיפור אחר, שנראה אזוטרי ומיותר קצת אבל מרשים כשלעצמו: אפשרות לדפרגמנטציה בכוננים עם פחות מ-1% שטח פנוי.

 

האם ולמי כדאי

Diskeeper 2009 ממשיכה את המסורת של גירסאות Diskeeper הקודמות עם יכולות מספקות בהחלט - בוודאי טובות בהרבה מכלי האיחוי המובנה של Windows - ועם ממשק שיכול היה להיות טוב יותר.

 

בשימוש רגיל לאיחוי תקופתי "ידני", מדובר בפתרון טוב וקל לתפעול. כדי להשתמש בתכונות המתקדמות שלה נדרשים מעט יותר ידע והתעמקות קצת מייגעת במסכי הגדרות. אפשרויות האיחוי האוטומטיות, שהן התחום בו התוכנה הכי מתבלטת, מרשימות כשלעצמן - אבל הערך המוסף שלהן על-פני איחוי שבועי מתוזמן מראש הוא דבר שאפשר להתווכח עליו.

 

אם אתם משתמשים בגירסאות קודמות של התוכנה עם Windows XP, קשה לומר שהשדרוג הכרחי. אם אתם משתמשים בויסטה, אז התמיכה המשופרת ב-VSS היא שיקול, למרות שמניסיוננו גם גירסת 2008 עושה את העבודה.

 

ציון:

בעד: זריזה, יעילה ובדרך-כלל פשוטה לשימוש. מערכת חזקה לניהול איחוי אוטומטי.

נגד: התכונות המתקדמות יותר פחות נגישות. הממשק יכול היה להיות ידידותי יותר.

השורה התחתונה: תוכנת האיחוי הנפוצה בעולם.

 

רישיון: Shareware. גירסאות התנסות ל-30 יום

רישוי: 30-100 דולר בהתאם לגירסה

נפח הקובץ: 13.8-35.4MB

להורדה

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים