עצומה בעזה ובשדרות: לא לפעולה, כן לרגיעה
כ-1,800 ישראלים ופלסטינים חתמו בחודש האחרון על עצומה הקוראת לחדש את הרגיעה. "התקיפה הזאת תוביל לאסון. דווקא עכשיו, בתוך שפיכת הדמים יש קול אחר שקורא לשפיות", סיפרה אחת החותמות, תושבת שדרות
למרות הירי הבלתי פוסק על יישובי הדרום, מרבית התושבים הביעו לפחות בכלי התקשורת עמדה ברורה לפיה יש להמשיך בפעולה הצבאית ברצועת עזה. אבל מסתבר כי ישנם גם קולות אחרים של תושבים, המבקשים היום (א') מהממשלה להפסיק את המבצע כבר עכשיו.
אריק ילין (43), תושב שדרות, סיפר ל-ynet כי בחודש האחרון חתמו כ-1,800 ישראלים ופלסטינים על עצומה הקוראת להמשך הרגיעה. בין החותמים היו לא פחות מ-500 תושבי שדרות. "לפני כחודש זיהינו שבתום הרגיעה המצב הולך להידרדר לכאוס מוחלט", הוא מסביר.
מבצע "עופרת יצוקה" - עדכונים אחרונים:
- הממשלה אישרה משק לשעת חירום וגיוס מילואים
- לבני לשגרירים: "אין הפסקת אש משותפת"
- בצל הירי: איפה חוזרים ללמוד ואיפה לא?
- הפגנות והתפרעויות בצפון: "בדם וברוח נפדה את עזה"
"חשוב לנו להשמיע קול שמייצג לא מעט תושבים הנמצאים בטווח הקסאמים, אך מאמינים שאפשר וצריך לנסות לפתור גם בדרכים לא אלימות את הסכסוך המתמשך הזה. אנחנו חווים מצוקה בלתי נסבלת של ירי קסאמים במשך שמונה שנים שפוגע בנו בצורה עמוקה - פיזית ונפשית. הצורך שלנו להשמיע קול אחר נובע מתוך הרצון העז לשנות את המצב ולהתחיל בשיחות עם הצד השני כדי למנוע את האלימות".
הוא הוסיף: "יש לנו, כבני אדם, נטייה להסתכל על הטווח הקצר, לפתור את מה שכואב עכשיו, אבל התקיפה היא לא פתרון מהיר ולא פתרון לטווח ארוך. הפתרון היחיד הוא הבנה. תקיפה צבאית רק תגרום להעמקת השנאה ולהקטנה של הסיכוי להגיע להסכם. ההנחה היא שבסופו של דבר תגיע הידברות כלשהי, השאלה היא כמה חפים מפשע יהרגו בדרך".
גם רונית במיין (46) חתמה העצומה ומזהירה מההשלכות של הפעולה הצבאית: "התקיפה הזאת תוביל לאסון. דווקא עכשיו, בתוך שפיכת הדמים יש קול אחר שקורא לשפיות, קול שחייב להישמע. יש אפשרות להגיב מתוך אמוציות, להיגרר לשנאה ולקריאות עליהום, ויש אפשרות לעשות חושבים ולראות את המציאות בצורה מפוכחת".
"אנחנו בסך הכל בני דודים"
גם בצד הפלסטיני מברכים על היוזמה. "למה להגיע לאלימות אם אין מנצחים במלחמה", תוהה חכים חסונה (48) בעל חברת הובלות מעזה. "בסך הכל אנחנו בני דודים ושכנים ולא צריך להגיע למצב כזה. אומרים שהמתקפה תביא להרתעה, אבל איזו הרתעה? אנשים רק שונאים עוד יותר. אין משפחה בעזה שלא נפגע לה קרוב בתקיפה. הדם עדיין טרי. אנשים נשארים בתוך הבתים, פוחדים לצאת. את האדם הקטן לא מעניין מלחמה, הוא רוצה לחיות בשלום. מספיק".
קבוצת "קול אחר" שארגנה את העצומה הוקמה על ידי אריק ילין וחבריו ופועלת למען הדברות בין ישראל להנהגה בעזה. עשרות מחבריה עומדים בקשר ישיר עם כמה תושבי עזה. בעבר קיימה הקבוצה מסע רכיבה על אופניים משדרות לכפר עזה שמשתתפיו קראו לפתרון לא אלים של המצב בדרום.
לכבוד חנוכה, ערכה הקבוצה גם הדלקת נרות אלטרנטיבית בסימן "באנו חושך לגרש" כשה"חושך" הוא "האלימות מצד שני הצדדים", הסביר ילין. "הדלקנו שמונה חנוכיות בהתלהבות רבה ושרנו. היה מאוד מרגש", סיפר נפתלי רז, מחברי הקבוצה.