שתף קטע נבחר

הודו: חשש לחיי 300 מהגרים שקפצו מסירה

המהגרים - שכנראה הגיעו מבנגלדש וממינאמר - בילו קרוב לשבועיים על סירה רעועה ועמוסה. סמוך לאיי אנדמן קפצו מאות אל המים וניסו לשחות לחוף מבטחים, אך מאז אבדו עקבותיהם. כמאה מהגרים שנותרו על הסירה חולצו

שלטונות הודו העריכו היום (ב') כי יותר מ-300 מהגרים בלתי חוקיים הינם נעדרים וייתכן שטבעו לחופה המזרחי של המדינה, לאחר שקפצו מסירה רעועה שבה הפליגו במשך 13 ימים, וניסו לשחות לעבר החוף. 102 מהגרים בלתי חוקיים שנותרו על הסירה חולצו שלשום בידי השלטונות.

 

דובר מטעם משמר החופים של הודו, ויג'אי סינג, מסר כי החיפושים אחרי ניצולים מתמקדים באזור הסובב את איי אנדמן, האזור שבו על פי הערכת השלטונות, עזבו המהגרים את סירתם. לדבריו, המהגרים הינם מבנגלדש ומיאנמר, והם ניסו לשחות לעבר האיים. סינג ציין כי המהגרים שחולצו הועברו לפורט בלייר, בירת איי אנדמן.

 

איי אנדמן הן שרשרת איים נידחת שנמצאת בשליטת הודו, כ-1,400 קילומטרים מחופיה המזרחיים של הודו. האיים סמוכים יותר לתאילנד ולמיאנמר מאשר להודו. סינג הוסיף כי המהגרים שניצלו סיפרו כי נעצרו על ידי שלטונות תאילנד על כך שנכנסו למימיה הטריטוריאליים של תאילנד, ועל כן נשלחו בחזרה לים על סירתם.

 

מפקד משטרת ההגירה של תאילנד, צ'טצ'וול סוקסומג'יט, חלק על הקביעה. "משטרת ההגירה של תאילנד לעולם לא תשלח מהגרים בלתי חוקיים משטחה בדרך זו. לרוב אנחנו עוצרים אותם ומעבירים אותם בחזרה לארצותיהם בדרך היבשה", אמר.

 

תושבי בנגלדש העניים עשויים לשלם עד 300 דולר לחוליות מבריחים, כדי שיסייעו להם להבריח את הגבול לתאילנד או למלזיה, שם הם מקווים למצוא עבודות מכניסות יותר וחיים טובים יותר. לא פעם המהגרים עושים את דרכם בסירות רעועות שלהן נטייה לשקוע או להתהפך. למהגרים מבנגלדש מצטרפים לעתים מהגרים ממיאנמר, לרוב מוסלמים, שנמלטו

לבנגלדש מאימת החונטה הצבאית.

 

מלזיה מעריכה כי בשטחה חיים בין 500 אלף ל-700 אלף מהגרים בלתי חוקיים, בנוסף על 2 מיליון מהגרי עבודה זרים ברישיון. אלה עובדים בעבודות פרך בלתי מכניסות - לרוב באתרי בנייה או במסעדות. עם זאת ארגוני זכויות אדם טוענים כי במדינה חיים כ-5 מיליון מהגרים בסך הכל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אחד המהגרים שחולצו שלשום
צילום: רויטרס
מומלצים